Η νέα συλλογή της Stella McCarthey από denim που δημιουργήθηκαν από μανιτάρια και φύκια

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι σχεδιαστές μόδας συμμετέχουν ολοένα και πιο ενεργά στην προσπάθεια για βιώσιμη και ηθική μόδα.

Ανάμεσα σε αυτούς και η Stella McCarthney, η οποία τη νέα χρονιά πρόκειται να λανσάρει κομμάτια, δημιουργημένα από βιοδιασπώμενο stretch denim από φυτικά νήματα.

Το συγκεκριμένο denim ύφασμα έχει δημιουργηθεί από το ιταλικό brand Candiani και πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στη συλλογή που θα παρουσιάσει για το φθινόπωρο του 2020.

Για την κατασκευή του χρησιμοποιείται η τεχνολογία Coreva Stretch, στην οποία χρησιμοποιείται οργανικό βαμβάκι γύρω από ένα πυρήνα από λάστιχο και έτσι το ύφασμα δεν περιέχει καθόλου μικροπλαστικά σωματίδια.

Με αυτό τον τρόπο, αντικαθιστά τα πετρελαιοειδή ελαστομερή που χρησιμοποιούνται συνήθως στα ελαστικά denim παντελόνια με ένα άλλο ειδικά κατασκευασμένο, βιοδιασπώμενο συστατικό που εξασφαλίζει ελαστικότητα, ενώ είναι φιλικό προς το περιβάλλον.

Επίσης, αυτή η νέα τεχνολογία εξασφαλίζει την παραγωγή denim παντελονιών χωρίς τοξικούς παράγοντες, χρησιμοποιείται λιγότερο νερό, ενέργεια, αλλά και χημικά στοιχεία. Χρησιμοποιούνται μάλιστα βιοδιασπώμενα συστατικά που βρίσκονται στα μανιτάρια και στα φύκια.

Η Stella McCarthey συλλογή θα αποτελείται από δέκα κομμάτια, κατασκευασμένα από αυτό το συγκεκριμένο denim Cardiani και θα είναι διαθέσιμα στα καταστήματα και στα e-shops τον Μάιο του 2020.