Η στιγμή που οι έγκλειστοι παίκτες του Big Brother της Γερμανίας ενημερώνονται για τον κορωνοϊο

Σε εξέλιξη βρίσκεται το Big Brother στη Γερμανία παρά τον φονικό ιό που σαρώνει τον πλανήτη. Ωστόσο όταν ξεκίνησε το παιχνίδι και οι παίκτες μπήκαν στο σπίτι, στις αρχές Φεβρουαρίου, η επιδημία του κορωνοϊού ήταν ακόμη περιορισμένη στην Κίνα.

Μετά από συνεννόηση της παραγωγής του παιχνιδιού με τις οικογένειες των παικτών αποφασίστηκε να ενημερωθούν οι έγκλειστοι για τη βαρύτητα της επιδημίας του κορωνοϊού.

Μιλώντας πίσω από γυάλινοι προστατευτικό, ο οικοδεσπότης του «Big Brother», Jochen Schropp, εξήγησε ότι «μια ασθένεια που ονομάζεται COVID-19 είχε εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο» και «έφτασε στην Ευρώπη».

Οι διαγωνιζόμενοι είδαν στη συνέχεια βίντεο ειδήσεων με πρόσφατα γεγονότα, με πλάνα εγκαταλελειμμένων δρόμων στην Ιταλία και τη Γερμανία. Οι περισσότεροι από τους διαγωνιζόμενους παρακολούθησαν σοκαρισμένοι και δεν μιλούσαν καθόλου.

Μερικοί ξέσπασαν σε δάκρυα. Σκουπίζοντας τα δάκρυά της, η 26χρονη παίκτρια Michelle, εξήγησε ότι επειδή εργάστηκε ως νοσοκόμα για ηλικιωμένους, ανησυχεί ιδιαιτέρως για τους ασθενείς της. Ένας άλλος, ο οποίος εργάζεται ως μπάρμαν, εξέφρασε την ανησυχία του για το τι μπορεί να σημαίνει ο ιός για την οικονομία της χώρας.

Η τηλεοπτική εκπομπή επικεντρώνεται σε 14 διαγωνιζόμενους που ζουν περιορισμένοι σε δύο γειτονικά σπίτια για 100 ημέρες.