Η βασίλισσα Ελισάβετ απέρριψε το βραβείο Oldie of the Year- Πιστεύει ότι είσαι όσο χρονών νιώθεις

Μπορεί στα «χαρτιά» να είναι 95 χρονών, αλλά η βασίλισσα Ελισάβετ ενστερνίζεται την άποψη ότι είσαι όσο χρονών αισθάνεσαι. Για αυτό και απέρριψε το βραβείο «Oldie of the Year», αφού πιστεύει ότι δεν πληροί τα κριτήρια.

Πρόκειται για το βραβείο που απονέμει εδώ και 29 χρόνια ένα βρετανικό περιοδικό, προκειμένου να τιμήσει ηλικιωμένους για τη συνεισφορά τους στη δημόσια ζωή.

Στο παρελθόν, έχει απονεμηθεί σε βραβευμένους με Όσκαρ ηθοποιούς, Νομπελίστες, αλλά και στη μητέρα της Ελισάβετ που πέθανε σε ηλικία 101 ετών. Πριν από λίγο καιρό, οι διοργανωτές προσέγγισαν τη βασίλισσα, για να μάθουν αν θα ήθελε να αποδεχθεί και η ίδια το βραβείο, αλλά κατά τα φαινόμενα η Ελισάβετ δεν νιώθει ακόμη ηλικιωμένη.

Έτσι, τους έστειλε μία «όμορφη επιστολή», στην οποία εξέφραζε τις θερμότερες ευχές της, αλλά απέρριπτε την πρόταση, σύμφωνα με τον παρουσιαστή Γκάιλς Μπράντρεθ, πρόεδρο των βραβείων που απονέμει το Oldie Magazine.

«Η μεγαλειότητά της πιστεύει ότι είσαι όσο χρονών αισθάνεσαι, ως εκ τούτου η βασίλισσα δεν πιστεύει ότι πληροί τα σχετικά κριτήρια για να μπορέσει να δεχθεί και ελπίζει να βρείτε έναν πιο άξιο αποδέκτη», ανέφερε η επιστολή από τον Τομ Λάινγκ- Μπέικερ, αναπληρωτή ιδιωτικό γραμματέα της βασίλισσας.

Η Ελισάβετ ακολουθεί τα βήματα του εκλιπόντος συζύγου της, πρίγκιπα Φιλίππου, σε αυτό το ζήτημα. Πριν από μία δεκαετία και εκείνος είχε απορρίψει την ευκαιρία να του απονεμηθεί το βραβείο, σύμφωνα με το Reuters.

Πάντως οι διοργανωτές δεν το βάζουν κάτω. «Ίσως στο μέλλον να βολιδοσκοπήσουμε ξανά τη μεγαλειότητά της», έγραψε ο Μπράντρεθ στην ιστοσελίδα του περιοδικού.

Μετά την άρνηση της βασίλισσας, το βραβείο «Oldie of the Year» απονεμήθηκε στην 90χρονη Γαλλοαμερικανίδα ηθοποιό και χορεύτρια Λέσλι Καρόν. Και η τελετή είχε τη «σφραγίδα» της βασιλικής οικογένειας καθώς η Καμίλα- σύζυγος του πρίγκιπα Καρόλου- έδωσε το παρών για να παρουσιάσει τα βραβεία.