Ήλιος: «Ο Δήμος θα παίξει ρόλο στο μυστήριο του φόνου»

ΟΜάριος Αθανασίου επέστρεψε στις επάλξεις μέσα από τη δραματική σειρά του ΑΝΤ1 «Ήλιος», με έναν ρόλο-κλειδί.

Ο ηθοποιός μιλά για όλα όσα πρόκειται να δούμε στα πρώτα επεισόδια και αισθάνεται σιγουριά γι’ αυτή τη συνεργασία.

Από το ερωτικό θρίλερ «Έρωτας μετά» στη δραματική σειρά «Ηλιος». Είχα την αίσθηση ότι θα επιστρέψετε στην κωμωδία.

«Ηταν μια ελκυστική πρόταση και επέλεξα να κάνω και πάλι δραματική σειρά. Ηταν πολύ ωραία η περσινή εμπειρία και είπα να τη συνεχίσω, αν και η αλήθεια είναι ότι έγιναν διάφορες συζητήσεις».

Η άλλη αλήθεια είναι ότι η Μαρία Γεωργιάδου στο σενάριο και η Βίκυ Μσνώλη στη σκηνοθεσία αποτελούν μια πολύ γερή Βάση δεδομένων.

«Με την κ. Γεωργιάδου δεν έχω ξανασυνεργαστεί αλλά βλέποντας το κείμενο, και με δεδομένο ότι έχουμε δουλέψει ξανά μαζί με τη Βίκυ Μανώλη, αισθάνομαι ότι μπορούμε να κάνουμε ωραία πράγματα. Ο ΑΝΤ1 είναι για μένα οικείο περιβάλλον, στο οποίο αισθάνομαι τι σιγουριά και αποτελεί εγγύηση στη δουλειά μας».

Μιλήστε μας για τον νέο σας ήρωα, τον Δήμο.

«Ακόμα πατάω στον ρόλο δειλά-δειλά. Είναι ένας άνθρωπος που ζει στην Καβάλα και διατηρεί ένα μπαρ. Είναι ένας χώρος συνάντησης όπου διαδραματίζονται αρκετές σκηνές οι οποίες αποτελούν κομβικά σημεία της ιστορίας. Η πρωταγωνίστρια, η Ευγενία Δημητροπούλου. υποδύεται τη Λήδα και τη βλέπουμε να έρχεται με το παιδί της στην πόλη που είναι η γενέτειρα της, θέλοντας να δείξει στον γιο της το μέρος που μεγάλωσε και να γνωρίσει τους συγγενείς του. Όμως την πρώτη κιόλας μέρα γίνεται μάρτυρας ενός φόνου και βρίσκεται να είναι η κύρια ύποπτος. Από εκεί και πέρα ξετυλίγεται ένα κουβάρι με πολλές ιστορίες ανατροπές και εκπλήξει για τη ζωή πολλών ανθρώπων σε σχέση με την ηρωίδα μας, το παιδί της, τους γονείς της, και το πώς συνδέεται αυτός ο φόνος με όλους. Είναι από τις κλασικές ιστορίες που σε μια τοπική κοινωνία ξέρουν πολλά, τα κρύβουν, αλλά στο τέλος έρχεται το πλήρωμα του χρόνου και βγαίνουν όλα στο φως. Ο κεντρικός άξονας είναι η ερωτική ιστορία των δύο πρωταγωνιστών, της Ευγενίας και του Γιώργου Καραμίχου που υποδύεται τον αστυνόμο».

Ο Δήμος είχε στο παρελθόν ερωτική σχέση με τη Λήδα;

«Δεν νομίζω αλλά είναι ένα πρόσωπο που λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας και τις σχέσεις που έχει με τους ήρωες, θα παίξει κάποια στιγμή ρόλο στην εξέλιξη του μυστηρίου σχετικά με τον φόνο».

Σαν χαρακτήρας είναι καλός ή κακός χαρακτήρας;

«Είναι ένας ήρωας με ανατροπή. Αυτές οι ιστορίες έχουν αυτό το στοιχείο που καμιά φορά σε μαγνητίζει και δεν ξέρεις να πεις αν αυτό που φαίνεται είναι ως έχει ή αν κρύβει κάτι άλλο. Στην αρχή τον βλέπουμε χωρισμένο, να ζει με το παιδί ίου, να έχει την επιχείρηση του και να προσπαθεί να μεγαλώσει την κόρη του μένοντας μακριά από φασαρίες. Δεν ζει στα άκρα, δεν κάνει έντονη ζωή αλλά κρύβει κι αυτός ένα παρελθόν».

Θα έχουμε, όπως στον «Ερωτα μετά» κι εδώ φλας μπακ;

«Ναι, αλλά όχι στη βασική δομή της ιστορίας, θα λειτουργεί καθοδηγητικά έτσι ώστε να ρίχνει φως σε κάποια κομμάτια της».

Φέτος ο ανταγωνισμός θα είναι δύσκολος καθώς η μυθοπλασία πρωταγωνιστεί σε όλα τα κανάλια.

«Φανταζόμουν ότι θα είναι πιο δύσκολο φέτος να προχωρήσει η μυθοπλασία αλλά τελικά θα είναι για τους τηλεθεατές μια ενδιαφέρουσα χρόνια και ελπίζω να μην είναι υποχρεωτικά κλεισμένοι μέσα για να τις βλέπουν».

Αντίθετα με την τηλεόραση, με τα θέατρα υπάρχει μια δυσκολία.

«Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια εικόνα. Πάμε στη γνωστή τακτική βλέποντας και κάνοντας. Νομίζω ότι έχει γίνει λάθος σχεδιασμός από την αρχή. Με γνώση όσων παρακολουθώ, δεν έχουν στηριχτεί οι πολιτιστικές 6ραστηριότητε5 και το ότι π πολιτεία βοηθάει τον πολιτισμό είναι μόνο μεγάλα λόγια. Ο πολιτισμός δεν έχει ανάγκη την πολιτεία. Η τέχνη υπάρχει από μόνη της και μπορεί να γίνει μόνη της. Οταν κλήθηκε για πρώτη φορά η πολιτεία, λόγω των συνθηκών, να γίνει αρωγός και να δώσει βοήθεια, δεν το έκανε. Φτάσαμε όλοι μέχρι τελευταία στιγμή να μην ξέρουμε πότε θα ανοίξουν τα θέατρα, με ποιον τρόπο, ποια μέτρα θα ληφθούν. Τσάτρα πάτρα έγιναν κάποιες παραστάσεις το καλοκαίρι για να φανεί ότι ενισχύεται ο πολιτισμός. Τα παιδιά βγήκαν με αυτοθυσία μη γνωρίζοντας τι θα γίνει. Τα θέατρα δεν είναι “μπιτσόμπαρα”. Αν ο κόσμος ξέρει ότι τον προστατεύεις, ότι κρατούνται όλα τα μέτρα προφύλαξης και τηρούνται, δεν έχουν λόγο να μην έρθουν στο θέατρο. Εμείς κλείσαμε τα θέατρα και τα αεροπλάνα έρχονταν γεμάτα και στα σύνορα δεν γίνονταν δειγματοληπτικοί έλεγχοι».

Θα σας δούμε στο θέατρο;

«Κάνουμε συζητήσεις στα… ψαχτά. Λέμε να προσπαθήσουμε κι αν τα πράγματα κυλήσουν ευνοϊκά να μπούμε στη διαδικασία να κάνουμε την παραγωγή», είπε στο TV24.