Κορωνοϊός: Τι να αγοράσετε προτού μείνετε για μέρες στο σπίτι

Ζούμε μια πανδημία και αυτό πρέπει να το αποδεχτούμε και να το συνειδητοποιήσουμε όλοι. Ο κορωνοϊός δεν θα περάσει εύκολα. Οι κανόνες προσωπικής υγιεινής αλλά και η πρόληψη με το να μένουμε σπίτι είναι τα δύο μεγαλύτερα όπλα μας ενάντια στον ιό.

Από την στιγμή που ο κορονοϊός μας υποχρεώνει να μένουμε σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο, ώστε να μειωθούν οι διαπροσωπικές επαφές και άρα η διασπορά του στην κοινότητα, θα πρέπει να είμαστε καλά προετοιμασμένοι. Οι ειδικοί συστήνουν τουλάχιστον δύο εβδομάδες απομόνωσης και άρα πρέπει να φροντίσουμε να είμαστε αυτάρκεις για αυτές τις δύο εβδομάδες κατ’ ελάχιστο.

Κορωνοϊός: Τι προμήθειες φροντίζουμε να έχουμε στο σπίτι

Τροφικές προμήθειες για 14 ημέρες για κάθε άτομο και κατοικίδιο ζώο

Ξηρές τροφές όπως ρύζι, ζυμαρικά, φασόλια και δημητριακά θα πρέπει να αποτελούν το θεμέλιο των αποθεμάτων σας. Πάρτε επίσης κονσέρβες που περιέχουν υγρό, όπως ντομάτες, φασόλια και τόνος. Το πλεονάζον υγρό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μαγειρέψετε τις ξηρές τροφές, όπως το ρύζι και τα ζυμαρικά. Και μην παραμελήσετε τροφές που θα γλυκάνουν όλη αυτήν τη διαδικασία. Δεν είναι ώρα τώρα για δίαιτα! Πάρτε σοκολάτες, λιχουδιές και μπόλικο καφέ, ακόμα κι αν δεν είναι απολύτως απαραίτητα. Αυτές οι λεπτομέρειες μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στην ψυχική υγεία και το ηθικό σας κατά τη διάρκεια μιας καραντίνας στο σπίτι.

Σαπούνια, απολυμαντικά χεριών, χαρτιά υγείας, χαρτομάντιλα, προϊόντα γυναικείας φροντίδας και πάνες

Το τακτικό και καλό (πάνω από 20 δευτερόλεπτα σε διάρκεια) πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό είναι η #1 τακτική προστασίας από τον κορωνοϊό. Πάρτε σαπούνια χεριών και απολυμαντικά, αλλά μην ξεχνάτε και άλλα είδη υγιεινής όπως χαρτί υγείας, χαρτομάντιλα, προϊόντα γυναικείας φροντίδας και πάνες αν έχετε μικρά παιδιά στο σπίτι.

Προμήθεια συνταγογραφούμενων φαρμάκων για διάρκεια 30 ημερών

Να ελέγχετε περιοδικά τα τακτικά συνταγογραφούμενα φάρμακά σας για να εξασφαλίσετε ότι πάντα θα έχετε αυτό που χρειάζεστε. Αν και πολλά συνταγογραφούμενα φάρμακα έχουν ποσοτικά όρια στην αγορά τους, μπορείτε να ζητήσετε από το γιατρό σας να σας βοηθήσει να υποβάλετε μια φόρμα εξαίρεσης.

Κουτί Πρώτων Βοηθειών με προμήθειες για τη θεραπεία κοινών τραυματισμών

Προκειμένου να προετοιμαστείτε για οποιαδήποτε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, είναι σώφρον να διατηρείτε ένα κουτί Πρώτων Βοηθειών στο σπίτι για να αντιμετωπίζετε κοινούς τραυματισμούς, όπως κοψίματα, γρατζουνιές, πρήξιμο, διάστρεμμα και πολλά άλλα. Αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνει πράγματα όπως αλοιφές με αντιβιοτικά, γάζες, επιδέσμους, θερμόμετρο, ψαλίδι, σύριγγες και τσιμπιδάκια.

Άλλες ιατρικές προμήθειες

Εάν κάποιος στο σπίτι σας χρησιμοποιεί ακουστικό, φροντίστε να υπάρχουν επιπλέον μπαταρίες. Άλλες ιατρικές προμήθειες μπορεί να περιλαμβάνουν γυαλιά και φακούς επαφής.

Επίσης, στο σπίτι καλό είναι να υπάρχουν παυσίπονα και φάρμακα για το στομάχι, για τον βήχα, για το κοινό κρυολόγημα, βιταμίνες και υγρά που περιέχουν ηλεκτρολύτες.

Πηγή: https://www.businessinsider.com