Μάικλ Ντάγκλας: Ο καρκίνος στη γλώσσα εξαιτίας στοματικού που οδήγησε την Κάθριν Ζέτα Τζόουνς σε ψυχιατρική κλινική

Ο Μάικλ Ντάγκλας δεν είναι απλά ένας ιδιαίτερα επιτυχημένος ηθοποιός, βραβευμένος δυο φορές με Όσκαρ, είναι ένας άνδρας που προέρχεται από μεγάλη οικογένεια στον χώρο του θεάματος γιος ενός θρύλου του Χόλιγουντ του Κερκ Ντάγκλας.

Όταν λοιπόν το 2013 διαγνώστηκε με καρκίνο βρέθηκε αντιμέτωπος με τον… δημόσιο εξευτελισμό, αλλά και την ψυχική κατάρρευση της γυναίκας του, επίσης επιτυχημένης ηθοποιού της Κάθριν Ζέτα Τζόουνς. Ο Μάικλ Ντάγκλας παραδέχτηκε δημόσια πως ο καρκίνος στη γλώσσα – αρχικά είχε αναφερθεί πως επρόκειτο για καρκίνο του φάρυγγα – με τον οποίο διαγνώστηκε πριν από 6 χρόνια ήταν αποτέλεσμα αιδοιολειχίας, δηλαδή στοματικού σεξ που τον εξέθεσε στα κονδυλώματα.

Δυο χρόνια αργότερα, ο Μάικλ Ντάγκλας θα επανερχόταν στο θέμα δηλώνοντας ντροπή για όσα προκάλεσε κυρίως στη σύζυγό του Κάθριν Ζέτα Τζόουνς με την αποκάλυψη αυτή. «Ήταν ένα από εκείνα τα πράγματα που μετάνιωσα για όλη την ντροπή που προκάλεσα στην Κάθριν» έλεγε ο ηθοποιός που σήμερα συμπληρώνει τα 75 του χρόνια.

Ο χωρισμός του Μάικλ Ντάγκλας και η εισαγωγή της Κάθριν Ζέτα Τζόουνς σε κλινική

Η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς πάλευε από το 2011 με την διπολική διαταραχή και όπως δήλωνε αργότερα σε συνέντευξή της «όταν σου έρχεται κάτι τόσο συνταρακτικό όσο αυτό (η αρρώστια του Ντάγκλας) τότε προφανώς πυροδοτείται η ανισσοροπία – δεν κοιμάσαι, ανησυχείς, αγωνιάς». Η είδηση για τον καρκίνο, αλλά και οι αποκαλύψεις για τα αίτια πίσω από αυτόν προκάλεσαν έντονη συναισθηματική φόρτιση στην Κάρθιν Ζέτα Τζόουνς που εισήχθη έκτοτε δύο φορές σε κλινική προκειμένου να αντιμετωπίσεις τις ψυχολογικές εξάρσεις από την διπολική διαταραχή.

«Όταν ο Μάικλ (Ντάγκλας) διαγνώστηκε με καρκίνο σκέφτηκε “θα με μαζεύετε από το πάτωμα”. Αυτό συμβαίνει στους ανθρώπους συχνά, αλλά και πάλι είναι ένα μεγάλο σοκ. Αν και νόμιζα πως ήμουν πιο δυνατή, τελικά δεν ήμουν». Η διάγνωση του Μάικλ Ντάγκλας και η επιδείνωση της ψυχολογικής κατάστασης της Κάθριν Ζέτα Τζόουνς οδήγησαν σε ένα προσωρινό χωρισμό το ζευγάρι.

«Είχαμε ένα μικρό εμπόδιο στο δρόμο» δήλωνε αργότερα ο ηθοποιός. «Το πρόβλημα σε αυτή τη δουλειά είναι πως όλα γίνονται δημόσια. Αγαπώ την Κάθριν τόσο πολύ, περισσότερο από όσο έχω αγαπήσει ποτέ. Και ευελπιστώ πως τα αισθήματα είναι αμοιβαία» συνέχισε ο Μάικλ Ντάγκλας.

Ο Μάικλ Ντάγκλας και η κοσμοθεωρία του μετά τον καρκίνο

Στην ίδια εκείνη συνέντευξη για τον Guardian, ο Μάικλ Ντάγκλας αποκάλυψε πως μετά την περιπέτεια της υγείας του βλέπει τον κόσμο διαφορετικά. «Ήμουν απλώς ευτυχής που ήμουν ζωντανός. Βρισκόμουν σε έκσταση» έλεγε και συμπλήρωνε: «Μοιάζει σαν να έχεις ξαναγεννηθεί όταν περάσεις έναν καρκίνο και βγεις ζωντανός. Νιώθεις πως είσαι παιδί».

Ο Μάικλ Ντάγκλας σημειώνει πως οι προτεραιότητές του έχουν αλλάξει και εκτιμά περισσότερο τον γάμο, τα παιδιά του. «Βλέπεις τα πάντα λίγο πιο καθαρά και λίγο πιο φωτεινά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι γάμοι που διαρκούν είναι στο DNA των Ντάγκλας

Πάντως, Μάικλ Ντάγκλας και Κάθριν Ζέτα Τζόουνς συμπληρώνουν αισίως 19 χρόνια παντρεμένοι και όπως όλα δείχνουν έχουν ξεπεράσει τα προβλήματα του πρόσφατου παρελθόντος. Άλλωστε, οι ευτυχισμένοι μακροχρόνιοι γάμοι είναι παράδοση στην οικογένεια.
Ο σπουδαίος ηθοποιός, Κερκ Ντάγκλας, που ενσάρκωσε τον «Σπάρτακο», συμπλήρωσε φέτος τα 102 ενώ η σύζυγός του Αν, έκλεισε τα 100. Ο Κερκ Ντάγκλας και η Αν Μπάιντενς είναι παντρεμένοι από το 1954. Κανείς από τους δύο τους δεν περίμενε να φτάσουν έως εδώ.

«Αγάπη μου, αν είμαστε μαζί μέχρι τα 100, και πάλι θα έχουμε πολλά πράγματα να πούμε», της είχε γράψει κάποτε ο Κερκ Ντάγκλας χωρίς να ξέρει ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί.

Πηγή: iefimerida.gr