Ογκολόγος από Ιταλία στον ΣΚΑΪ: Φοβάμαι πάρα πολύ – Δεν ξέρεις πού να ακουμπήσεις

«Φοβάμαι παρά πολύ…» δηλώνει στον ΣΚΑΪ η ελληνίδα ογκολόγος στο πανεπιστήμιο της Πάδοβα Ματίνα Ζιαμπίρη, περιγράφοντας τις εφιαλτικές συνθήκες που βιώνει στην Ιταλία όντας στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης του κορωνοϊού. 

«Όλες οι παθολογικές ειδικότητες προσπαθούμε να βοηθήσουμε, έχουμε μετατραπεί σε γιατρούς COVID, καλύπτουμε ανάγκες με συνεχόμενες εφημερίες και το τμήμα COVID είναι αρκετά δύσκολο… Τα κρεβάτια είναι σε κορεσμό, είναι πάρα πολλά τα κρούσματα» τόνισε. 

Για τους ασθενείς αναφέρει ότι είναι πολύ σκληρό γιατί είναι μακριά από τις οικογένειές τους. «Η νοσηλεία κρατά πάρα πολλές μέρες. Δεν μπορούν να αναπνεύσουν γιατί είναι ψυχοφθόρο. Είναι επικίνδυνο να ερχόμαστε σε στενή επαφή, πρέπει να κρατάμε αποστάσεις, αλλά βοηθάμε όσο μπορούμε» τόνισε η κ. Ζαμπίρη. 

Όπως αναφέρει η ελληνίδα γιατρός, η κούραση για γιατρούς και νοσοκόμους είναι απερίγραπτη. «Είναι πολύ δύσκολο να δουλεύεις με τις στολές, να σε πονά η μάσκα να μην μπορείς να πιεις νερό να πας στην τουαλέτα γιατί φόρας τη στολή… Οι νοσοκόμες ιδιαιτέρα, είναι θετικές στον ιό. Οι περισσότεροι από το προσωπικό νοσούν ήπια, αλλά υπάρχει μεγάλος φόβος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΚΥΠΡΟΣ – ΕΚΤΑΚΤΟ: Τώρα μπορεί κάθε πολίτης να κάνει το τεστ για τον κορωνοϊο – Μάθε λεπτομέρειες

«Δεν ξέρεις πού να ακουμπήσεις, αν έχεις ακουμπήσει κάτι… Φοβάμαι πάρα πολύ. Είμαστε πολύ θετικοί πλέον εκεί που εργάζομαι, όπως σε όλα τα νοσοκομεία. Μόνο να ξεντυθείς από τη στολή είναι διαδικασία πολύ ψυχοφθόρα. Έχω διαρκώς την αίσθηση ότι έχω κάπου έχω ακουμπήσει» προσθέτει.  Σημειώνει δε ότι ούτε αναισθησιολόγοι με 40 χρόνια εμπειρίας δεν έχουν χειριστεί παρόμοια κατάσταση. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ξεσπά σε κλάματα Ισπανός γιατρός: «Ναρκώνουμε 65χρονους για να πεθάνουν και να ζήσουν οι πιο νέοι»

Η ελληνίδα ογκολόγος εξέφρασε την ελπίδα που λήφθηκαν γρήγορα από την ελληνική κυβέρνηση να αποδώσουν καρπούς, ενώ παρότρυνε τους Έλληνες να μείνουν στα σπίτια τους, και να μη χρησιμοποιούν το σούπερ μάρκετ για να κάνουν βόλτα. 

Πηγή: skai.gr