Όταν είσαι δεύτερη επιλογή μην περιμένεις να γίνεις προτεραιότητα

Επιλογές…Μην είσαι δεύτερη επιλογή σε ανθρώπους που διάλεξες για πρώτους, αφού ποτέ δε θα γίνεις προτεραιότητα.

Πρώτες, δεύτερες, τρίτες ή ακόμα και τελευταίες όλα είναι επιλογές μας. Οι επιλογές μας είναι αυτές που μας καθορίζουν σαν ανθρώπους. Μέσα από αυτές θα δείξουμε τι πραγματικά είμαστε. Είτε κάτι πολύ καλό είτε κάτι λιγότερο καλό, το οτιδήποτε. Κάποιες επιλογές  είναι εύκολο να γίνουν και κάποιες άλλες μας δυσκολεύουν περισσότερο. Για κάποιες θα αποφασίσουμε γρήγορα ενώ κάποιες άλλες θα μας πάρουν χρόνο και θα μας εξαντλήσουν. Το θέμα είναι το πόσο ευχαριστημένος είναι ο καθένας από εμάς μετά το πέρας των επιλογών. Σημασία έχει να κάνεις αυτό που σε εκφράζει περισσότερο.

Η πράξη βέβαια διαφέρει πολύ από τα λόγια και αυτό φαίνεται καθαρά και στην καθημερινότητα. Όταν είσαι ανάμεσα σε δύο επιλογές, (για παράδειγμα το τι θα φας γλυκό ή αλμυρό, που θα βγεις για κάτι χαλαρό ή όχι;) είναι ίσως δύσκολο να αποφασίσεις, όμως τα πράγματα αλλάζουν κατά πολύ όταν τη θέση των φαγητών θα πάρουν άνθρωποι. Τότε οι αποφάσεις έχουν καθοριστικό ρόλο. Δε μπορείς να επιλέξεις τη μία μέρα να φας κάτι γλυκό και την άλλη κάτι αλμυρό. Τη μία μέρα δηλαδή να έχεις έναν άνθρωπο δίπλα σου και την επόμενη έναν άλλο.

Η αλήθεια είναι πως ενοχλεί πολύ να έχεις έναν άνθρωπο ως πρώτη επιλογή και εκείνος να θέλει χρόνο να αποφασίσει για το αν θα είσαι ή όχι προτεραιότητά του. Ακόμα και αν αποφασίσει, ακόμα και αν διαλέξει εσένα είναι ανέφικτο να γίνεις η πρώτη του επιλογή στην καθημερινότητά του. Όταν δεν είσαι πρώτη επιλογή εξ αρχής είναι σχεδόν ανέφικτο να γίνεις στην πορείαΦυσικά δεν είναι ακατόρθωτο αλλά είναι σπάνιο. Ένας άνθρωπος που σε θέλει δίπλα του πραγματικά δε θα μπει στη διαδικασία να σκεφτεί πρώτες και δεύτερες επιλογές θα σε διαλέξει έτσι απλά και θα στο δείχνει καθημερινά και με κάθε ευκαιρία ότι είσαι δικαίως πρώτη επιλογή.

Ξέρεις ότι πολλές φορές τα πράγματα αλλάζουν και οι άνθρωποι ίσως χάσουν τη θέση τους στη ζωή σου ή απλά αλλάξουν κατηγορία. Μα οι πιθανότητες αλλάζουν στην πορεία όπως αλλάζουν και οι άνθρωποι.

Σε πληγώνει πολύ άνθρωποι που έχεις για πρώτη επιλογή να θέλουν χρόνο να αποφασίσουν την ιδιότητα που θα έχεις στη ζωή τους. Να τους έχεις σε θρόνο χωρίς δεύτερη σκέψη και εκείνοι να πρέπει να ζυγίζουν κάπως τα πράγματα για το ποιος προσφέρει τα περισσότερα και για το ποιόν αξίζει να κρατήσουν. Δεν έχουμε όλοι τις ίδιες προτεραιότητες η αλήθεια είναι. Ο καθένας από μας ζητάει κάτι διαφορετικό και σύμφωνα με αυτό που ζητάει προσπαθεί και να δράσει.

«Ο άνθρωπος είναι οι επιλογές του».

Ζαν-Πωλ Σαρτρ