Πώς να ψήσεις ψάρι στο γκριλ σαν ειδικός σε 5 βήματα!

Aυτά είναι τα 5 βήματα που για να ψήσεις το τέλειο ψάρι στο γκριλ…

1. Μη φοβάσαι το λίπος: Το ψάρι χρειάζεται λίπος για να ενυδατώνεται. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να μην κολλήσει στη σχάρα σου. Αν δεν έχει λίπος το ψάρι που θέλεις να ψήσεις καλό είναι να το αλλείψεις με λίγο ελαιόλαδο, βούτυρο ή μαγιονέζα. Έτσι θα του δώσεις και πιο ωραία γεύση με τη μορφή βουτυρολέμονου (βούτυρο με λεμόνι μαζί) ή λαδόσκορδου. 

2. Πάρε μια σπάτουλα για ψάρια: Για να γυρίζεις το ψάρι σου στη σχάρα πρέπει οπωσδήποτε να έχεις μια ειδική σπάτουλα. Αυτές είναι μακριές, λεπτές και “ευλύγιστες”. Καλό είναι να πάρεις δύο για να γυρίζεις με απόλυτη ευκολία το ψάρι σου. 

3. Χρησιμοποίησε υψηλή θερμοκρασία: Η υψηλή θερμοκρασία βοηθάει τις πρωτεϊνες να μαγειρεύονται γρήγορα με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνει να κολλήσει το ψάρι στη σχάρα. Άναψε το γκριλ στο δυνατό, άφησέ το να ζεσταθεί για 10-15 λεπτά και έπειτα μείωσε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς δυνατή. 

4. Άφησε το ψάρι σου ήσυχο: Μόλις βάλεις τα φιλέτα στο γκριλ, άφησέ τα εκεί χωρίς να τα πειράζεις. Άφησέ τα να μαγειρευτούν πριν τα γυρίσεις. 

5. Μην ψήνεις στη σχάρα πολύ λεπτά ψάρια: Απλά μην το κάνεις. Τα χοντρά ψάρια είναι τέλεια για ψήσιμο στη σχάρα ενώ τα λεπτά μην προσπαθήσεις καν να τα μαγειρέψεις.