Πόσο χρόνος απαιτείται για να έχουν αποτελέσματα τα καλλυντικά;

Tα καλλυντικά χρειάζονται το δικό τους χρόνο για να διορθώσουν, να ενισχύσουν ή να αποτρέψουν τη φθορά του δέρματος.. Γι’ αυτό και αξίζει να περιμένετε. Πόσο διάστημα;

Από την πρώτη στιγμή

Προϊόντα ντεμακιγιάζ και καθαρισμού
Στο τέλος της μέρας να απομακρύνουν άμεσα ρύπους, σκόνη, σμήγμα και υπολείμματα μέηκαπ ή προϊόντων περιποίησης που βρίσκονται στην επιφάνεια του δέρματος. Με μία προϋπόθεση. Σιγουρευόμαστε ότι τα σαπούνια ή τα προϊόντα καθαρισμού που χρησιμοποιούμε περιέχουν ήπιους αφριστικούς παράγοντες που δεν απογυμνώνουν την επιδερμίδα από το σμήγμα και διασπούν τα λιπίδια του προστατευτικού φραγμού. Θα το καταλάβουμε στο τέλος της διαδικασίας αν νιώσουμε την επιδερμίδα στεγνή ή να «τραβάει».

Καλλυντικά με καταπραϋντική δράση
Οι φόρμουλες με διπλή δράση. Άμεση αλλά και μακροπρόθεσμη. Δροσιά και ανακούφιση με την πρώτη εφαρμογή χάρη στα καλμαντικά και αντιφλεγμονώδη στοιχεία τους και, ταυτόχρονα, ενίσχυση του υδρολιπιδικού φιλμ με υγραντικούς παράγοντες σε βάθος χρόνου για την αποκατάσταση και προστασία της ευαισθητοποιημένης επιδερμίδας από τους εξωτερικούς ερεθιστικούς παράγοντες.

Aπό 2- 4 εβδομάδες

Ενυδατικές κρέμες
Η αίσθηση δροσιάς και φρεσκάδας αμέσως μόλις απλώνουμε το προϊόν επιβεβαιώνει την ενυδάτωση που προσφέρει στο δέρμα. Η ουσιαστική όμως δράση τους θα φανεί μετά από δύο-τρεις εβδομάδες. Όταν στη διάρκεια της μέρας η επιδερμίδα παραμένει άνετη, φρέσκια και ενυδατωμένη, τα σημάδια κόπωσης διαγράφονται λιγότερο έντονα, οι λεπτές γραμμές απαλύνονται, σαν να «γεμίζουν» από μέσα, και το φον ντε τεν «στρώνει» ομοιόμορφα στο πρόσωπο.

Απολεπιστικά με άλφα-υδροξυοξέα (ΑΗΑ)
Απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα κι έτσι αναζωογονούν και καταπολεμούν την τραχιά υφή άμεσα. Για να απαλλαγούμε όμως από το θαμπό χρώμα και τον ανομοιόμορφο χρωματικό τόνο που αλλοιώνει σοβαρά την καλή όψη της επιδερμίδας απαιτείται ένας, τουλάχιστον, μήνας συστηματικής χρήσης. Τα συστατικά αυτά είναι επίσης γνωστά και τις αντιγηραντικές τους ιδιότητες. Επιταχύνουν τον κυτταρικό μεταβολισμό κι έτσι καταπολεμούν τις δυσχρωμίες ενώ βελτιώνουν σημαντικά την όψη των λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Θα χρειαστεί όμως να περιμένουμε λίγο παραπάνω.

5-6 μήνες μετά την πρώτη εφαρμογή

Προϊόντα με δραστικά ενεργά συστατικά κατά των ρυτίδων
Όλα εξαρτώνται από το μέγεθος και το βάθος των ρυτίδων. Αρκεί η ενισχυμένη ενυδάτωση που προσφέρει, για παράδειγμα, το υαλουρονικό οξύ για να λειάνει σε δύο, μόνο, μήνες τις πρώτες λεπτές γραμμές στα σημεία με έντονη κινητικότητα. Για τις πιο βαθιές ρυτίδες χρειάζεται να επιστρατεύσουμε το βαρύ… οπλισμό της σύγχρονης βιομηχανίας της ομορφιάς. Ρετινόλη και πεπτίδια σε 4-5 μήνες συστηματικής εφαρμογής μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην όψη της επιδερμίδας αποδεικνύοντας με την ορατή βελτίωση των ρυτίδων την πολύτιμη επανορθωτική τους δράση.

Κατά των κηλίδων
Και εδώ, όπως επιβεβαιώνουν και οι ειδικοί, μετράει η σοβαρότητα της κατάστασης. Όσο, δηλαδή, οι κηλίδες είναι ακόμη φρέσκιες τόσο τα απολεπιστικά όσο και τα λευκαντικά προϊόντα με αποχρωματιστικά συστατικά μετά από 6 μήνες χρήσης τις βραδινές, πάντα, ώρες απαλύνουν και βελτιώνουν σε σημαντικό βαθμό το χρωματικό τόνο της επιδερμίδας. Με την απαραίτητη, φυσικά, αντηλιακή και αντιοξειδωτική προστασία το επόμενο πρωί που λειτουργούν ανασταλτικά στη δημιουργία νέων.