Πότε μπορείς να βγάλεις κάποιον από τη ζωή σου στέλνοντας απλά ένα μήνυμα;

Αν με κάποιον έχετε βγει μια ή δύο φορές, ένα μήνυμα είναι αρκετό για να του εκφράσεις ότι (τελικά) δεν ενδιαφέρεσαι.

Ας πούμε ότι τον γνώρισες, σου άρεσε και βγήκατε ένα ραντεβού αλλά δυστυχώς τα πράγματα δεν κύλησαν με τον καλύτερο τρόπο. Δεν υπήρχε χημεία. Τα κακά νέα είναι ότι ακόμα μια φορά ένα date σε απογοήτευσε. Τα καλά νέα είναι όμως ότι δε χρειάζεται να βγεις ένα ακόμα απογοητευτικό ραντεβού με αυτό το άτομο για να το απορρίψεις. Είναι ΟΚ το να το ενημερώσεις με ένα ωραιότατο μήνυμα. Βέβαια, αν σου πήρε χρόνο να αντιληφθείς αυτή την έλλειψη ερωτικής χημείας και έτσι βγήκες παραπάνω φορές μαζί του, ίσως για να τον απορρίψεις να πρέπει να σκεφτείς την επιλογή του τηλεφωνήματος ή ενός σύντομου καφέ. Φαντάζομαι δε χρειάζεται να ξεκαθαρίσουμε ότι αν ήσουν σε σχέση μαζί του απαγορεύεται να χωρίσεις με μήνυμα.

Υπάρχουν εξαιρέσεις σε κάθε κανόνα

Οι ειδικοί σου «επιτρέπουν »να φύγεις από μια σχέση με ένα μόνο μήνυμα. Αυτή η επιλογή αφορά περιπτώσεις που ο ερωτικός σου σύντροφος σε έκανε να μη νιώθεις ασφαλής μαζί του. Από τη στιγμή όμως που θα επιλέξεις το μήνυμα σαν τρόπο εξόδου, φρόντισε να είσαι ευγενική και με όσο σεβασμό χρειάζεται.

Τι να αποφύγεις

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να πάνε στραβά στην απόρριψη μέσω μηνύματος. Μερικά από αυτά είναι το να τον κάνεις να νιώσει κακός, το να τον κατηγορήσεις για όσα πήγαν στραβά μεταξύ σας ή να του δείξεις ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο του κρατάς κακία.

Ο σωστός τρόπος είναι να δείξεις ότι σέβεσαι το χρόνο του. Πες του ότι δε θέλεις να τον ταλαιπωρείς. Πες του ότι είναι ένας απίστευτος άνθρωπος αλλά αυτή τη στιγμή θέλετε άλλα πράγματα. Πες του ότι απλά δεν είχατε χημεία και σίγουρα το ένιωσε και εκείνος. Και εννοείται ευχήσου του καλή τύχη.

Τι γίνεται αν ζητήσει περισσότερες εξηγήσεις;

Αν θελήσει περισσότερες λεπτομέρειες, είναι πάνω σου το να αποφασίσεις αν θέλεις να γίνεις πιο σαφής. Έχοντας πει αυτό, το να κρατήσεις τη συζήτηση όσο πιο minimal γίνεται, δίνοντας σύντομες απαντήσεις, είναι βοηθητικό στο να το ξεπεράσει ο άλλος πιο γρήγορα.

Το να απορρίπτεις κάποιον δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Όμως, το να δώσεις ψεύτικες ελπίδες ότι θα τα ξαναπείτε στο μέλλον είναι τεράστιο φάουλ, αν ξέρεις ήδη ότι κάτι τέτοιο δε θα συμβεί. Άλλωστε δεν υπάρχει πιο εύκολη λύση για όλα από την ειλικρίνεια σε συνδυασμό με το να παίρνεις σοβαρά τα συναισθήματα του άλλου.