Σαμποτάζ στο όπλο του Μπόλντουιν βλέπουν οι δικηγόροι της οπλουργού

Η τραγική κατάληξη της Χαλίνα Χάτσινς κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Rust θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα «σαμποτάζ» δήλωσαν οι δικηγόροι που εκπροσωπούν την οπλουργό (Χάνα Γκουτιέρες Ριντ) που ήταν υπεύθυνη για όπλο που χρησιμοποίησε ο ηθοποιός Άλεκ Μπόλντουιν.

Οι δικηγόροι της Ριντ είπαν στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC ότι η πελάτισσά τους γέμισε το όπλο με σφαίρες από ένα κουτί με εικονικά φυσίγγια και ότι δεν έχει ιδέα από που προήλθε η αληθινή σφαίρα με την οποία ήταν γεμάτο το όπλο που σκότωσε την Χάτσινς και τραυμάτισε τον σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα.

«Υποθέτουμε ότι κάποιος πρέπει να έβαλε αληθινές σφαίρες σε αυτό το κουτί. Αν το σκεφτείτε, το άτομο που τοποθέτησε αυτές τις αληθινές σφαίρες στο κουτί με τα εικονικά φυσίγγια θα ήθελε να σαμποτάρει τα γυρίσματα», είπε ο δικηγόρος Τζέισον Μπόουλς.

«Αυτή είναι η μόνη εξήγηση για να γίνει κάτι τέτοιο», επέμεινε ο δικηγόρος.

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα, η εισαγγελέας δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ασκηθεί ποινική δίωξη στον γνωστό ηθοποιό.

«Εκείνος πυροδότησε το όπλο», είπε πριν μια εβδομάδα η εισαγγελέας της Σάντα Φε, Μαίρη Κάρμακ-Άλτγουις, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. «Ολες οι επιλογές είναι στο τραπέζι σε αυτό το στάδιο» και «κανείς δεν αποκλείεται» από μια πιθανή δίωξη, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον σερίφη οι αρχές έχουν στην κατοχή τους το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στα γυρίσματα και πιστεύουν ότι αυτό περιείχε αληθινή σφαίρα, ενώ πρόσθεσε ότι ο διάσημος ηθοποιός ήταν συνεργάσιμος στην έρευνα.