Σασμός spoiler: Το ένοχο μυστικό κρύβει βόμβα μεγατόνων για την Αργυρώ

Ο Άγγελος δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο στη σειρά. Ούτε απλά ο γιατρός που θα κάνει σχέση με τη Στέλλα.

Ο Άγγελος πήγε στην Κρήτη για να μείνει, έχει βαθιές ρίζες εκεί και θα παίξει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην ιστορία, καθώς από αυτόν θα αρχίσουν οι αποκαλύψει για τη βεντέτα και το μίσος που χωρίζει τους Σταματάκηδες με τους Βρουλάκηδες. Παράλληλα όμως θα είναι και το πρόσωπο που θα τους… ενώσει!

Ο Άγγελος φτάνει στο χωριό και κάνει ήδη τις πρώτες γνωριμίες. Στο καφενείο όλοι τον υποδέχονται με ενθουσιασμό. Τι σημαίνει, όμως, για το χωριό η φωτογραφία που έχει πάντοτε μαζί του; Παράλληλα, μια φιλία αρχίζει να αναπτύσσεται μεταξύ του Αγγέλου και του Πέτρου, ενώ ταυτόχρονα ο νέος γιατρός αρχίζει να γνωρίζει καλύτερα τους κατοίκους του χωριού. Την ίδια ώρα που ο Άγγελος επιχειρεί προσεκτικά να μάθει περισσότερα πράγματα για το παρελθόν του, ένα κλειδί για ένα κουτί ανοίγει τις πόρτες σε ένα καλά κρυμμένο μυστικό, θα βγουν αλήθειες στην επιφάνεια; Μάλιστα, σε μια τυχαία επίσκεψη στο καφενείο, βλέπει κρεμασμένη στον τοίχο τη φωτογραφία με τις τρεις κοπέλες που έχει και ο ίδιος. Ρωτώντας μαθαίνει από την Άννα ότι στη φωτογραφία είναι η ίδια, η Ανθούλα και η Παναγιώτα, η μητέρα της Άσπας. Ταραγμένος επισκέπτεται την Άσπα και κατορθώνει να μάθει ότι η μάνα της δεν πήγε ποτέ στην Αθήνα. Για την Ανθούλα, όμως, δεν ξέρει ακόμα τίποτα.

Ολοι έχουμε δει τη γιαγιά Ειρήνη να λέει ότι ο γιος της ο Μάρκος δεν έπεσε νεκρός από τα χέρια του Βασίλη Σταματάκη για ένα χωράφι, αλλά κάτι πιο σοβαρό είχε συμβεί. Κάτι που είναι απαγορευτικό για τη σχέση της Αργυρώς με τον Αστέρη. Η Ανθούλα, η μητέρα του Αγγέλου που για χάρη της έχει έρθει στο χωριό, ήταν συγγενής με τους Σταματάκηδες και ξαδέλφη του Μαθιού και του Αστέρη. Λεγόταν Ανθούλα Σταματάκη και ήταν η μικρή και αγαπημένη ανιψιά του πατέρα τους, του Βασίλη. Η Ανθούλα πριν χρόνια είχε αγαπήσει τον Μάρκο Βρουλάκη, τον πατέρα της Αργυρώς και του Πέτρου, αλλά δεν μπορούσε ποτέ να τον έχει μιας και ο Μάρκος ήταν ήδη παντρεμένος με τη Μαρίνα.

Η κοπέλα έμεινε έγκυος από τον Μάρκο και γέννησε ένα αγόρι, τον Άγγελο, οποίος είναι ετεροθαλής αδελφός της Αργυρώς και του Πέτρου. Ομως τα πράγματα πήραν μια ακόμα πιο άσχημη τροπή όταν η νεαρή κοπέλα, μην αντέχοντας τη ρετσινιά της αστεφάνωτης που είχε ένα παιδί με έναν παντρεμένο, έβαλε τέλος στη ζωή της. Η αυτοκτονία της Ανθούλας ήταν και ο λόγος που ο Βασίλης Σταματάκης σκότωσε τον Μάρκο Βρουλάκη. Για να ξεπλύνει της ντροπή της οικογένειας του. Οι μόνοι που ξέρουν την αλήθεια είναι η γιαγιά Ειρήνη και η Καλλιόπη, που ανακαλύπτει τυχαία ένα οικογενειακό κειμήλιο στο γραφείο του Αγγέλου και τον δέχεται σαν παιδί της, δίνοντάς του μάλιστα και μέρος από την περιουσία των Σταματάκηδων.

Ο Αστέρης προσπαθεί να μάθει τι είναι αυτό που έχει γίνει και που είναι η αιτία να μην μπορεί να έχει σχέση με την Αργυρώ. Η Καλλιόπη όμως έχει πάρει όρκο σιωπής και δεν ανοίγει το στόμα της. Από την άλλη και η Μαρίνα, που επίσης δεν μπορεί να πάρει λέξη από τη γιαγιά Ειρήνη, είναι εξοργισμένη για τη συνάντηση που είχε η κόρη της με τον Αστέρη. Ολα όμως συνηγορούν στο να μη χωρίζουν αυτοί οι δύο νέοι άνθρωποι. Η αδιαθεσία της γιαγιάς Ειρήνης ανησυχεί την Αργυρώ τόσο που την πάει στον γιατρό. Εκεί όμως την περιμένει μια απρόσμενη συνάντηση με τον Αστέρη, η οποία θα την οδηγήσει σε μια αποκάλυψη που αφορά στο παρελθόν. Μετά από αυτή την τυχαία συνάντηση και πάλι προσπαθούν να κρατηθούν σε απόσταση. Ομως ένα ατύχημα θα ανατρέψει τα πάντα! Ο Αστέρης τραυματίζει άσχημα το χέρι του στη δουλειά και η κατάσταση είναι κρίσιμη. Ο Μαθιός και ο Άγγελος προσπαθούν να τον σώσουν γιατί αιμορραγεί άσχημα και κινδυνεύει ακόμα και η ζωή του, αλλά δεν τα καταφέρνουν. Τελικά ο Αστέρης δέχεται αναπάντεχη βοήθεια από έναν οικογενειακό του «εχθρό»… τον Πέτρο! Ο Πέτρος δένει το χέρι του και όλοι μαζί τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Λίγο αργότερα η Αργυρώ μαθαίνει τα δυσάρεστα νέα από τον αδελφό της και αποφασίζει να αψηφήσει κάθε κίνδυνο και να πάει να δει τον Αστέρη στο νοσοκομείο. Η Μαρίνα προσπαθεί να τη σταματήσει, καθώς στο νοσοκομείο βρίσκεται η Καλλιόπη, αλλά η Αργυρώ είναι έτοιμη για όλα. Κι έτσι, το ατύχημα του Αστέρη θα σταθεί αφορμή να ξανάρθει κοντά του η Αργυρώ, αλλά και να αποκαλυφθεί η κρυφή τους σχέση σε ένα πρόσωπο που δεν έπρεπε να το μάθει…