Αυτές οι 3 ασκήσεις θα σου χαρίσουν τα πιο σφιχτά οπίσθια: Θα χρειαστείς μόνο ένα στρώμα!

Το καλοκαίρι είναι εδώ και σίγουρα θέλουμε να βγούμε στις παραλίες με σώμα ζηλευτό. Όχι, δεν μας αρέσουν οι υπερβολές, αλλά λίγη γυμναστική χρειάζεται. Όταν μάλιστα οι διακοπές είναι κοντά ακόμα περισσότερο.

Θέλετε, λοιπόν, να αποκτήσετε σφιργηλούς γλουτούς χωρίς περιττό εξοπλισμό και διαδρομές στα γυμναστήρια;

Μπορείτε με τις τρεις παρακάτω ασκήσεις:

οπίσθια2

 1. Γέφυρα

  Ξεκινήστε ξαπλώνοντας και λυγίζοντας τα γόνατά σας. Τα πέλματά σας να ακουμπούν κανονικά στο έδαφος. Ανοίγετε τα πόδια λίγο περισσότερο από τη λεκάνησ σας και τη σηκώνετε. Να θυμάστε να κρατάτε τους κοιλιακούς σας σφιχτούς για να μην πέφτει η μέση σας και τους γοφούς, τα γόνατα και τους ώμους σας στην ίδια ευθεία. Κατεβείτε στην αρχική θέση και ξανασηκωθείτε. Προσπαθήστε να μην ακουμπάτε στην επαναφορά για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα!
  οπίσθια1

 2. Πιέσεις

  Καθήστε σε τετραποδική θέση με τα πόδια στο ύψος των ώμων. Σφίξτε την κοιλιά σας και σηκώστε το πόδι από το γονάτό σας προς τα πάνω φτάνοντας στο ύψος των γοφών. Επιστρέψτε το πόδι σας μπροστά και επαναλάβετε για ένα λεπτό σε κάθε πόδι.
  οπίσθια3

 3. Χτυπήματα στο πλάι

  Ξαπλώστε με το κεφάλι σας να κοιτάζει προς τα κάτω στηριζόμενη στα χέρια σας. Ξεκινήστε με τα πόδια σας κλειστά. Τεντώστε το δεξί πόδι παράλληλα με το έδαφος και επαναφέρετε στην αρχική θέση. Επαναλάβετε με το αριστερό πόδι για ένα λεπτό σε κάθε πλευρά.

Source :
infowoman.gr