Αποκλειστικό – Νικόλας Ιωάννιδης: Πέρασα εφιαλτικά στο “Αλλάζω” – Θα ήθελα να κάνω εκπομπή τύπου Νίκου Μουτσινά

Νικόλας Ιωαννίδης, ένα όνομα που σίγουρα δεν σας είναι άγνωστο, μια προσωπικότητα που σίγουρα θα σας έκανε εντύπωση.

Αν δεν τον γνωρισεις καλά ,ίσως να τον παρεξηγήσεις … όταν όμως τον γνωρίσεις θα καταλάβεις ότι είναι ανοιχτό βιβλίο. Αν θα μπορούσα να μιλήσω απο προσωπική άποψη θα έλεγα πως είναι αυθόρμητος, πανέξυπνος σε θέμα marketing, ευγενική ψυχή και πολυταλαντούχος.

Εχει ένα στυλ που ή θα σε κερδίζει απο την πρώτη ή θα θέλεις λίγο καιρό να το επεξεργαστείς βλέποντας τα στορυ και ποστ του. Μετά απο λίγο καιρό θα καταλάβεις πως είναι όντως ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας, ο άνθρωπος που θα έκανες παρέα με ένα κρασάκι και θα ήθελες να γελάτε και να περνάτε παρέα μαζί για ώρες.

Ο Νικόλας Ιωαννίδης, σε μια όμορφη συζήτηση-συνέντευξη με τη δημοσιογράφο Έλενα Τσιακούπη, αναφέρεται στο πως βρέθηκε στην τηλεόραση, πως έφυγε απο την τηλεόραση, τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή επαγγελματικά και προσωπικά στη ζωή του και αποκαλύπτει περιστατικά που δεν γνωρίζαμε και βίωσε, τα οποία διαμόρφωσαν τον χαρακτήρα του και προσωπικότητα του στην πορεία του χρόνου.

Νικόλα μου σε τι φάση σε πετυχαίνουμε αυτή την περίοδο;

Η φάση που με βρίσκεις τώρα είναι η φάση της αδράνειας. Τίποτα δεν γίνεται. Είναι όλα σαν μια τεντωμένη γραμμή. Που εννοείται οτι κάποτε είναι πολύ ωραίο και αυτό. Εχω την υγεία μου και τίποτα άλλο δεν με νοιάζει. Τα υπόλοιπα όλα όποτε τα κυνηγήσουμε έρχονται.

Σε βλέπουμε συχνα να ταξιδεύεις. Τι σημαίνει το ταξίδι για εσένα; Είναι τρόπος διαφυγής, είναι ξεκούραση; 

Τα ταξίδια για μένα είναι σκοπός ζωής. Κάθε φορά που επισκέπτομαι μια νέα χώρα η χαρά είναι σαν μικρού παιδιού. Ξεκούρασης σίγουρα δεν είναι γιατί γυρίζεις όλη μέρα να προλάβεις να δείς οσα πιο πολλά πράματα μπορείς. Είναι τρόπος ξεκούρασης του μυαλού όμως.

Ένα ταξίδι που δεν θα ξεχάσεις είναι… ;

Το ταξίδι που δεν θα ξεχάσω είναι σίγουρα της Ταϋλάνδης όχι τόσο για την χώρα αλλά για την γνωριμία μου με την Χριστιάνα Μούζουρα

Δεν θα μπορούσα να μην σε ρωτήσω  αν σε έχει επηρεάσει ψυχολογικά όλη αυτή η κατάσταση με την πανδημία.

Δεν νομίζω οτι έχει άτομο που να μην το επηρέασε η όλη κατάσταση της πανδημίας. Το 3ο lockdown με ενόχλησε πάρα πολύ σε σημείο που ξεκίνησα ψυχοθεραπεία. Ηταν κάτι το οποίο δεν μπορούσα να διαχειριστώ. Και δυστυχώς δεν θα πάρουμε ποτέ πίσω την ζωή μας. Και γι’αυτό σταμάτησα να βλέπω ειδήσεις που αφορούν τον κόβιτ.

Αν σε πάρω πίσω στα παιδικά σου χρόνια, ποια είναι η πρώτη σκέψη που σου έρχεται στο μυαλό;

Αν πάρω πίσω τον χρόνο στα παιδικά μου χρόνια οι εικόνες που θα έρθουν μπροστά μου είναι αυτές του καλοκαιριού που τις περνούσα με τα ξαδέρφια μου στο τροχόσπιτο μας στο Μενεού. Ανέμελα και ξεχωριστά χρόνια.

Αν είχες μπροστά σου το παιδί Νικόλας, τι θα του έλεγες τώρα μετα από χρόνια και με όσα έχεις ζήσει ;

Αν είχα μπροστά μου τον Νικόλα σαν παιδί τι θα του έλεγα; Τίποτα δεν θα του έλεγα παρά να απολαύσει τα παιδικά του χρόνια γιατί δεν γυρίζουν ποτε μα ποτέ πίσω

Θα έλεγες πως ήσουν ήσυχος-αγαθός σαν παδί ή πιο ζαβολιάρης;

Σε αυτό καλύτερα να σου απαντήσει η μητέρα μου. Αυτό που θυμάμαι είναι οτι άμα ήθελα κάτι εφορούσε με τζαι η τρύπα του βελονιού ώπου να γίνει το δικό μου. Αλλά ήμουν και λίγο ζαβολιάρης σε σημείο που οι τιμωρίες ήταν αρκετες. Ημουν ανήσυχο πνεύμα.

Πιστεύεις πως παρέμεινες ίδιος σε χαρακτήρα ή υπήρξε κάτι συνταραχτικό που σε άλλαξε;

Η βάση του χαρακτήρα μας σαν άνθρωποι δεν αλλάζει ποτέ. Απλά εξελίσσεται συνεχώς και ευτυχώς για μένα δεν παρέμεινα ο ίδιος σαν άνθρωπος. Σίγουρα είμαι αυθόρμητος όπως τότε αλλά και συναισθηματικός σε σημείο αηδίας.

Υπάρχει κάτι που θα ήθελες να άλλαζες στην πορεία σου ως τώρα;

Στην πορεία μου τίποτα δεν θα ήθελα να άλλαζα γιατί για να έχω την συγκεκριμένη πορεία σημαίνει οτι ο Θεός έτσι ήθελε να μου τα φέρει στην ζωή μου. Είμαι άνθρωπος που γενικά δεν κάθομαι να σκεφτώ γιατί το έκαμα έτσι και δεν το έκανα αλλιώς.

Αν κάποιος ρωτούσε φίλους σου να του πουν τι χαρακτήρας είσαι , ποιο πιστεύεις θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα έλεγαν ;

Η αλήθεια είναι οτι οι φίλοι μου είμαι σίγουρος οτι θα έλεγαν οτι είμαι σχιασχιούρης, αυθόρμητος και ευαίσθητος.

Είσαι κλειστός ή ανοιχτός χαρακτηρας; Με την έννοια αφήνεις εύκολα ανθρώπους να μπουν στη ζωή σου ή τους περνάς από κόσκινο που λέμε;

Δυστυχώς ή ευτυχώς είμαι πολύ ανοικτός άνθρωπος και μπορείς να με διαβάσεις εύκολα σαν χαρακτήρα γιατί δεν έχω κάτι να κρύψω. Κάποτε το μετανιώνω και προσπαθώ να το αλλάξω αλλά όπως σου είπα δεν μετανιώνω για οτι κάνω. Δεν περνάω κανένα απο κόσκινο. Είμαι της άποψης οτι δίνουμε σε όλους μια ευκαιρία.

Βγάζεις ανθρώπους από τη ζωή σου ή δίνεις συνεχώς ευκαιρίες;

Εχω βγάλει ναι ανθρώπους απο την ζωή μου. Και δεν είναι θέμα ευκαιρίας ή όχι. Είναι θέμα να μην μου υποτιμήσει ο άλλος την νοημοσύνη μου και να μου πεί ψέματα ακόμα και αν πιστεύει οτι το ψέμα είναι για καλό μου.

Ο κόσμος σε έμαθε ακόμα περισσότερο και αγάπησε μέσα από την τηλεόραση και το χώρο της μόδας. Αρχικά πως ξεκίνησε το ενδιαφέρον σου για τον χώρο της μόδας ;

Απο μικρό παιδί θυμάμαι τον εαυτό μου να παίζει με υφάσματα, καρφίτσες αλλά και να δημιουργώ λόγω της μητέρας μου που μέχρι και σήμερα είναι μια εξαίρετη μοδίστρα. Οπότε νομίζω το ένα έφερε το άλλο. Και μετά σαν σωστός καρκίνος και ανήσυχο πνεύμα είχα καταλάβει οτι η μόδα είναι που με εκφράζει. Που μπορείς να μιλήσεις μέσα απο τα ρούχα σου χωρίς να χρειαστεί να μιλήσεις.

Ηταν γνωστό ότι ξεκίνησες από τα έντυπα-περιοδικά, η τηλεόραση πως προέκυψε;

Τα περιοδικά μέχρι σήμερα είναι ο έρωτας μου. Είναι για μένα ένας ρομαντικός τρόπος έκφρασης. Η τηλεόραση ήταν από πολύ μικρός στα «πόδια μου» αλλά πάντα πίσω απο τις κάμερες. Και ξαφνικά βρέθηκα καλεσμένος σε διάφορες εκπομπές για να μιλώ για μόδα. Και σιγά σιγά αυτό έγινε πιο μόνιμο με την εκπομπή της Γωγώ Μαστροκώστα στο MEGA Κύπρου. Μετά σιγά σιγά ήρθε το MAD TV στην SPP MEDIA όπου και εργαζόμουν. Μετά ήρθε η αγάπη μου η μεγάλη που ήταν τα καλλιστεία. Και μετά ο κύριος Χουλιάρας είχε την ιδέα να βρεθώ στο πάνελ της τότε εκπομπής. Και μετά το ένα έφερε το άλλο.

Από κριτής σε τηλεοπτικό show βρίσκεσαι με δική σου εκπομπή πως ήταν αυτή η περίοδος για εσένα;

Την πρώτη χρονιά που είχα την δική μου εκπομπή ήταν ίσως η πιο δημιουργική μου περίοδος αλλά και η πιο εφιαλτική. Ισως η χειρότερη μου εμπειρία ήταν το ΑΛΛΑΖΩ και αυτό οφείλεται στην διεύθυνση παραγωγής. Πέρασα πολύ δύσκολα ψυχολογικά τότε αλλά ευχαριστώ τον Θεό που το έζησα γιατί ήταν ίσως το πιο ωραίο μου μάθημα-πάθημα. Οταν έφυγα και πήγα στο SIGMA με το Success Story ήταν σίγουρα η πιο όμορφη μου τηλεοπτική περίοδος.

Αναφέρθηκες ότι πέρασες δύσκολα στην παραγωγή “ΑΛΛΑΖΩ”. Τι σε έκανε να νιώσεις αυτό το συναίσθημα και ποιο ήταν το πάθημα μάθημα που πήρες;

Οταν λέω οτι πέρασα δύσκολα έννοώ δύσκολα σε όλα. Καθόλου οργάνωση εκ μέρους του παραγωγού. Ψέματα συνεχώς μεταξύ παραγωγού, σκηνοθέτη και εγώ να είμαι στην μέση και να μπορέσω να καταλάβω γιατί δεν μπορούν να λειτουργήσουν όλα όμορφα και ωραία. Δεν πίστεψε ποτέ στο πρότζεκτ αυτό και η έννοια του ήταν η επιταγή. Τίποτα άλλο.
Το μάθημα μου ήταν οτι ποτέ δεν πρέπει να εμπιστεύεσαι ανθρώπους τόσο εύκολα στο συγκεκριμένο επάγγελμα και οτι όλα μα όλα θα περνούν απο το χέρι μου. Ειδικά οι πληρωμές.

Σε βλέπαμε συχνά στο παρελθόν να έχεις φιλικές σχέσεις με ανθρώπους που συνεργαζόσουν όπως Χριστιάνα Αριστοτέλους, Μαρία Κορτζιά κτλ. Αυτές οι σχέσεις συνεχίζουν;

Είναι ίσως μετά την μόδα το πιο αναλώσιμο επάγγελμα αυτό της τηλεόρασης και το πιο δύσκολο να κρατήσεις επαφές με κάποια άτομα. Φυσικά και έχω κρατήσει επαφές με άτομα που πιστεύω είναι αληθινά και εξηγημένα.

Ξέρουμε καλά πως η τηλεόραση μπορεί να είναι ένα πολύ όμορφο μέσο, όμως είναι και ψυχοφθόρο για όσους εργάζονται, κατι το οποίο βίωσες και εσυ , ωστόσο εχεις στα σχέδια σου να κάνεις ξανά τηλεοραση.

Εγώ σίγουρα θέλω να ξανακάνω τηλεόραση… δεν ξέρω αν η τηλεόραση με θέλει χαχαχαχαχα. Αν υπάρξει το κατάλληλο project ξεκινώ δουλειά αύριο. Είναι ενα μαγικό μέσω επικοινωνίας η τηλεόραση και αυτή η επαφή του κόσμου μου λείπει αρκετά ναι .

Έχεις στο μυαλό σου κάτι συγκεκριμένο σαν project που θα σου άρεσε να κάνεις στην τηλεόραση;

Στο μυαλό μου πάντα έχω κάτι. Δεν σταματά ποτέ να σκέφτεται πράγματα. Θα ήθελα η αλήθεια να ξανακάνω το Success Story γιατί το αγαπώ. Είναι το παιδί μου. Και είναι υπέροχο αίσθημα να βοηθάς τον κόσμο να βρίσκει ξανά τον εαυτό του. Εχω απίστευτες εμπειρίες αλλά και υπέροχες σχέσεις μέσα απο την συγκεκριμένη εκπομπή. Αν θα ήθελα να κάνω κάτι θα ήταν κάτι παρόμοιο με του σούπερ ταλαντάχου και ευφυέστατου Νίκου Μουτσινά. Είναι πολύ Νικόλας και ταιριάζει γάντι στον χαρακτήρα μου.

Αυτή τη στιγμή επαγγελματικά  που σε βρίσκουμε;

Αυτή την περίοδο και τα τελευταία 2 χρόνια με βρίσκεις σε ενα πολύ αντίθετο επάγγελμα απο τα νέρα μου. Είμαι στην εταιρία του κουμπάρου μου και του συναίτερου που είναι το irepaiairit4u.  Και να σου πω και κάτι. Είναι ίσως η πιο όμορφη δουλειά που έχω κάνει μέχρι στιγμής. Πολύ διαφορετική αλλά συνάμα ενδιαφέρουσα. Οπως σου είπα έχω σκουλούτζι μέσα μου.

Παρακολουθείς τηλεόραση και αν ναι τι σε κερδίζει περισσότερο;

Οχι δεν παρακολουθώ τηλεόραση η αλήθεια είναι. Μπορεί στο σπίτι μου να μην την σβήνω ποτέ αλλα πιο πολύ για παρέα την έχω. Το μόνο που έχω παρακολουθήσει αλλά και αυτό μέσα απο την web tv είναι το camping. Συγκλονιστικό cast, σενάριο, ατάκες. Κάτι που θα μείνει στην ιστορία της κυπριακής τηλεόρασης.

Τι ρόλο παίζουν τα social media στη ζωή σου;

Δυστυχώς ή ευτυχώς για μένα τα social media είναι η καθημερινότητα μου. Είναι αναγκαίο κακό στην ζωή μου. Είναι τρόπος επικοινωνίας με τον κόσμο. Είναι τρόπος έκφρασης του χαρακτήρα μας. Ήταν η καλύτερη παρέα στην καραντίνα μου. Είναι η τηλεόραση του 2021 τα social media. Έχουμε κάνει την ζωή μας ένα μικρό reality που ο κόσμος αποφασίζει αν θέλει να σε έχει στην ζωή του ή όχι.

Ολοι εμείς από τα social media βλέπουμε ένα Νικόλα γεμάτο ενέργεια, κέφι, χαμόγελο , είναι όλες οι στιγμές σου έτσι ακόμα και σε αυτές που αντιμετωπίζεις κάποια δυσκολία;

Η αλήθεια είναι ότι βλέπετε στα social media μου είναι αυτό που νιώθω εκείνη την στιγμή. Είτε αυτό είναι ευτυχία, θλίψη ή ακόμα και θυμό απέναντι σε αυτά που ζούμε σαν κοινωνία. Φυσικά και υπάρχουν στιγμές που δεν είμαι καλά. Και αυτό όσοι με ακολουθούν καιρό το καταλαβαίνουν. Δυστυχώς είμαι άνθρωπος που όταν κλείσω την πόρτα του σπιτιού μου χάνομαι στα προβλήματα μου, στις σκέψεις μου και δυστυχώς δεν είναι όλες οι μέρες οι ίδιες.

Μοιράζεσαι ένα πρόβλημα με την οικογένεια σου ή προτιμάς να το παλεύεις μόνος σου;

Τα προβλήματα μου τα μοιράζομαι πάντα με τους φίλους μου και με τον εαυτό μου. Δεν μου αρέσει να τα φορτώνω στην οικογένεια μου αλλά εννοείται αν είναι κάτι που πιστεύω οτι μπορούν με βοηθήσουν φυσικά και θα αποταθώ σε αυτούς.

Στα social σε βλέπουμε πόσο γλυκός είσαι βαφτιστήρα σου και έχεις δηλώσει στο παρελθόν ότι βλέπεις τον εαυτό σου να είναι µπαµπάς.  Σήμερα ποιες είναι οι σκέψεις σου;

Οι σκέψεις αυτές δυστυχώς δεν έχουν αλλάξει. Το θέμα μωρού είναι ιερό για μένα αλλά δυστυχώς στο νησί που ζούμε δεν είναι καθόλου εύκολο να υιοθετήσει ενας single άντρας ένα μωρό απο την στιγμή που υπάρχουν οικογένειες που προσπαθούν χρόνια να μεγαλώσουν την οικογένεια τους. Ευτυχώς έχω τις βαφτιστήρες μου που οι γονιοί τους μου έχουν απόλυτη ελευθερία και εμπιστοσύνη.

Ο έρωτας υπάρχει στη ζωή σου ή θεωρείς ότι είναι δύσκολοι καιροί για πραγματικούς έρωτες και ανθρώπους;

Ο έρωτας είναι ενα κομμάτι που απασχολεί το μυαλό όλων μας σχεδόν. Και όχι αυτή την στιγμή στην ζωή μου δεν υπάρχει. Και ναι πιο εύκολα να κερδίσεις το λαχείο παρά τον έρωτα. Είναι πολύ δύσκολες οι ανθρώπινες σχέσεις στις μέρες μας. Ο καθένα κοιτάζει την πάρτη του. Αλλά όπως λέει και ο ψυχολόγος μου οι σχέσεις είναι σαν το λόττο. Για να κερδίσεις πρέπει να παίζεις. Μπορεί να κερδίσεις το απόλυτο ή το λίγο ή και το καθόλου. Γι’αυτό και πρέπει να το προσπαθούμε συνεχώς.

Στον έρωτα πάντα έδινες περισσότερο από όσο έπαιρνες πιστεύεις;
Μα αυτό είναι ο έρωτας και γενικά οι ανθρώπινες σχέσεις. Να δίνεις χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα. Ναι έδωσα πολλά και δεν μετανιώνω ούτε στιγμή.
Και γιατί πιστεύεις ότι άλλαξαν οι εποχές και η δική μας γενιά είναι πιο δύσκολο να κάνει κανείς ουσιαστικές ανθρώπινες  σχέσεις ;
Μα νομίζω είναι κάτι που φαίνεται ήδη αυτό. Ο πλανήτης ολόκληρος περνά πολύ δύσκολα και ακόμη μας περιμένουν πολύ δύσκολες εποχές να «πολεμήσουμε». Ο κάθε άνθρωπος πλέον σκέφτεται το τομάρι του και την ψυχική του υγεία. Μην ξεχνάς εδώ και 2 χρόνια ζούμε το απόλυτο social distance… και πέτυχαν αυτό που ήθελαν .

Αν μπορούσες να δώσεις μια συμβουλή σε ένα νέο άνθρωπο ποια θα ήταν αυτή;

Δεν είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος να δίνω συμβουλές αλλά αν πρέπει να δώσω θα είναι οτι κάνεις στην ζωή σου να το κάνεις με πάθος χωρίς να μετανιώνεις για τις αποφάσεις σου γιατί πολύ απλά δεν μπορούμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω. Ρίσκαρε στην ζωή σου γιατί είναι πολύ σύντομη.