Μπρούσκο: «Θα σας σκοτώσω και τους δυο!» – Ο Μάρκος απειλεί Διαμαντή & Δάφνη

Από τη Μαρία Μεταξητινού

Οι σχέσεις του Μάρκου με τη Δάφνη πάνε από το κακό στο χειρότερο. Οπως όλα δείχνουν, αυτή τη φορά είναι αποφασισμένοι να το φτάσουν στα άκρα. Η Δάφνη δε έχει αρχίσει τις επαφές με τον Διαμαντή, κάτι που εξοργίζει ακόμα περισσότερο τον Μάρκο.

Ο Μάρκος πληροφορείται ότι σε περίπτωση που η Δάφνη θέλει να πάρει το παιδί μαζί της στο σπίτι του Διαμαντή, νομικά έχει κάθε δικαίωμα και του το επιβεβαιώνει και ο Παύλος: «Παύλο, να χαρείς, μην το συνεχίζεις, γιατί μου ανέβηκε ήδη το αίμα στο κεφάλι. Το παιδί το δικό μου να μεγαλώνει με τον Διαμαντή;», του λέει και είναι έξαλλος σε κάθε συζήτηση.

Στο μεταξύ, ο Διαμαντής επισκέπτεται τη Δάφνη για να μάθει τι σκέφτεται για το μέλλον: «Σου έκανα μια πρόταση κι ακόμα να πάρω απάντηση. Θα γυρίσεις σε μένα, Δάφνη;», της λέει και η Δάφνη δεν του λέει ούτε ναι αλλά ούτε και όχι: «Δεν παίρνεται εύκολα μια τέτοια απόφαση, Διαμαντή μου… έτσι στο άψε-σβήσε. Ασε που γίνεται της μουρλής γύρω μας», του απαντάει με νάζι και ενώ ο Διαμαντής ετοιμάζεται να φύγει, μπαίνει ο Μάρκος έξαλλος που τον βλέπει: «Τι δουλειά έχεις στο σπίτι μου εσύ;», του λέει, αλλά ο Διαμαντής θέλει να τον προκαλέσει κι άλλο και γελώντας σαρκαστικά του λέει: «Πρώην σπίτι σου, εννοείς».

Στο μεταξύ, η Δάφνη που βλέπει ότι η κατάσταση αρχίζει να ξεφεύγει, μπαίνει στη μέση και προσπαθεί να τους ηρεμήσει: «Σας παρακαλώ, ας κρατήσουμε ένα επίπεδο», του λέει, αλλά ο Μάρκος δεν ακούει τίποτα, έχει βγει εκτός εαυτού: «Μένει η κόρη μου εδώ και δεν γουστάρω να μπαινοβγαίνουν βιαστές!», πετάει στα μούτρα του Διαμαντή, ο οποίος για μια ακόμα φορά τον ειρωνεύεται και πάει να φύγει. Δεν προλαβαίνει να στρίψει και η Δάφνη πάει να κάνει παρατήρηση στον Μάρκο ότι κατέβασε το επίπεδο. Ο Μάρκος όμως δεν μασάει τα λόγια του και την απειλεί κι αυτή αλλά και τον Διαμαντή: «Δάφνη, πρόσεξε καλά! Μπορεί ο νόμος να μη με προστατεύει σε σχέση μ’ αυτόν, αλλά είμαι ικανός να πάρω το νόμο στα χέρια μου! Το χω ξανακάνει και δεν αστειεύομαι. Θα σας σκοτώσω και τους δύο».