Τι κρύβει η Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό – Δεν την επέλεξε τυχαία ο Κύπριος serial killer (Φωτο)

Τα βλέμματα στρέφονται στις έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη του Μιτσερού απέναντι από το φρεάτιο, όπου εντοπίστηκαν τα πτώματα των άτυχων Mary Rose και Arian Palanas με στόχο να ανευρεθούν τα τρία πτώματα που αναζητούνται.

Πρόκειται για τα πτώματα της Maricar και της μάνας και κόρης από τη Ρουμανία. Η Κόκκινη Λίμνη είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα μέρη της Κύπρου. Ο 35χρονος αδίστακτος serial killer δεν φαίνεται να επέλεξε το συγκεκριμένο σημείο τυχαία.

Θεωρείται επικίνδυνο να εισέλθει κάποιος στη λίμνη. Λειτουργοί του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης βρέθηκαν σήμερα επιτόπου και έλαβαν δείγματα από το νερό προχωρώντας σε ανάλυση ώστε να έχουν ακριβή εικόνα για τα ποσοστά σιδηροπυρίτη και της οξύτητας.

Όπως μας ανέφερε ο Εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αυτή τη στιγμή γίνεται αξιολόγηση των κινδύνων για χρήση οποιουδήποτε εξοπλισμού για σκοπούς έρευνας μέσα στη Λίμνη βάσει της ιδιαιτερότητας που παρουσιάζει.

Σιδηροπυρίτης (FeS2)

Πρόκειται για ένα θειούχο ορυκτό του σιδήρου. Μολονότι κρυσταλλώνεται στο κυβικό σύστημα, εμφανίζει ατελή συμμετρία, επειδή οι κρυσταλλικές έδρες εμφανίζουν ραβδώσεις.

Χρησιμοποιείται στην παρασκευή θειικών αλάτων του σιδήρου, τα οποία έχουν ευρύτατη εφαρμογή στην παρασκευή μελανιών, χρωμάτων και βαφών συντήρησης καθώς και απολυμαντικών.

Η εξόρυξή του οδηγεί σε καταστροφικές περιβαλλοντικές ζημιές καθώς όταν εκτίθεται στον αέρα απελευθερώνονται ιδιαίτερα τοξικά μέταλλα όπως το αρσενικό.

newsbomb.com.cy