Το μήνυμα αισιοδοξίας της Donatella Versace για τον COVID-19

«Όσο γράφω αυτές τις γραμμές, έχω την ασφάλεια και την υγεία όλων εσάς στο μυαλό μου. Ο λόγος που θέλω να μοιραστώ το δικό μου μήνυμα είναι για να σας υπενθυμίσω ότι κανείς δε μάχεται μόνος», λέει η Donatella Versace σε επιστολή της στο Vogue.com.

«Εδώ στο Μιλάνο και σε όλη τη χώρα, η κυβέρνηση αποφάσισε να επιβάλλει αυστηρούς περιορισμούς με στόχο να μειώσει τη διασπορά του ιού που πολλοί υποτίμησαν. Τα μέτρα αυτά έγιναν πολύ αυστηρότερα με το πέρασμα των εβδομάδων, σε βαθμό που πλέον μπορούμε να βγούμε από το σπίτι για πολύ συγκεκριμένους λόγους όπως να πάμε στη δουλειά – αν είναι απαραίτητο – και να αγοράσουμε τρόφιμα και φάρμακα. Οτιδήποτε άλλο απαγορεύεται», εξηγεί η γνωστή σχεδιάστρια.

«Το Μιλάνο μοιάζει με πόλη φάντασμα. Ο στρατός και η αστυνομία ελέγχουν ότι οι περιορισμοί τηρούνται από όλους και εγώ είμαι πολύ περήφανη που η κυβέρνηση έχει λάβει αυτά τα μέτρα. Παρά τις δυσκολίες, νιώθουμε πιο ενωμένοι από ποτέ και έχουμε καταλάβει ότι θα το αντιμετωπίσουμε μόνο αν παίζουμε μαζί, σαν ομάδα. Συγκεκριμένα, σαν την αγαπημένη μου, Inter Milan!

Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό δουλεύουν μέρα νύχτα τις τελευταίες εβδομάδες, δίνοντας τις ζωές τους για να σώσουν τις δικές μας. Τα νοσοκομεία είναι γεμάτα και εμείς οφείλουμε σε αυτούς τους ανθρώπους και όσους μάχονται ηρωικά την πανδημία να κάνουμε το δικό μας κομμάτι», συνεχίζει η Donatella Versace.

Στην προσπάθεια της να ενθαρρύνει όλους όσους αντιμετωπίζουν αυτές τις δύσκολες συνθήκες τονίζει πως γνωρίζει ότι δεν είναι εύκολο. «Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο να μη μπορείς να πας για μία βόλτα στο πάρκο ή να μη μπορείς να δεις τους φίλους και την οικογένειά σου. Ξέρω πως κάποιοι από εμάς είναι μόνοι και αυτό είναι ακόμη πιο δύσκολο και πως αυτές οι στιγμές δεν βοηθούν στο να βρούμε τις απαντήσεις που ψάχνουμε για το μέλλον. Αλλά υπάρχει ελπίδα. Χτες είδα για πρώτη φορά τους θανάτους και τα νέα κρούσματα να μειώνονται, και παρόλο που είναι νωρίς ακόμη για να βγάλουμε συμπεράσματα, αυτό σημαίνει ότι τα μέτρα άρχισαν να δουλεύουν»

Τέλος, ζητά από όλους να συμμορφωθούν με τις επιταγές της κυβέρνησης, να φροντίσουν τους γύρω τους, μένοντας σπίτι, και να εκμεταλλευτούν την τεχνολογία για να παραμείνουμε ενωμένοι.

«Αν ακολουθήσουμε τους κανόνες θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε ακόμη γρηγορότερα στις ζωές μας. Και ίσως αυτή είναι η ευκαιρία μας να διορθώσουμε μερικά πράγματα…».