Το μήνυμα της Tess Holliday για το body positivity στην New York Fashion Week

Το δικό της μήνυμα για το body positivity στην βιομηχανία της μόδας θέλησε να περάσει μέσα από την πασαρέλα της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης η Tess Holliday.

Το διάσημο plus size μοντέλο και συγγραφέας εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην NYFW και περπάτησε στο catwalk του brand Chromat, που έχει κυρίως ως αντικείμενο τα μαγιό, φορώντας ένα λευκό φόρεμα γεμάτο με την φράση «sample size».

Ο συγκεκριμένος όρος χρησιμοποιείται στην βιομηχανία της μόδας ως αναφορά στις στάνταρ αναλογίες με βάση τις οποίες φτιάχνουν γυναικεία ρούχα οι σχεδιαστές.

Καθώς έφτανε στο τέρμα της πασαρέλας, η 34χρονη πίεσε με αυτοπεποίθηση το στήθος της, κουνώντας ταυτόχρονα το σώμα της, κίνηση που χειροκρότησε με ενθουσιασμό το κοινό.

«Τι μπορώ να πω; Είμαι επιτέλους μέλος της οικογένειας Chromat!! Η χθεσινή βραδιά ήταν η πρώτη μου φορά για κορυφαίο σχεδιαστή στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης και δεν μπορώ να σκεφτώ κανέναν καλύτερο για να ζήσω μαζί του αυτήν την εμπειρία», έγραψε η Tess Holliday στο Instagram, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία από την επίδειξη.

Σε δεύτερη ανάρτησή της, η Tess Holliday σχολίασε επίσης πως το συγκεκριμένο σόου ήταν «μια από τις πιο αξιομνημόνευτες και συγκινητικές στιγμές της ζωής μου».

«Όλοι όσοι βλέπετε σε αυτήν την φωτογραφία σε κάποια φάση με ενθάρρυναν, μου κράτησαν το χέρι, με άφησαν να κλάψω μαζί τους και επίσης μοιραστήκαμε πολύ γέλιο και αληθινή χαρά», έγραψε στο μήνυμά της και συνέχισε: «Έτσι μοιάζει η διαφορετικότητα, αυτό είναι το μέλλον. Από πάντα ήμασταν εδώ, αλλά κανείς δεν μας έδινε σημασία ούτε νοιαζόταν επειδή οι περισσότεροι από εμάς στην φωτογραφία είναι εκτός status quo εκείνου για αυτό που θεωρείται παραδοσιακά “όμορφο”. Μας αξίζει να βρούμε χώρο και, πιστέψτε με, θα το κάνουμε».