Βραδινή περιποίηση για λαμπερή επιδερμίδα το επόμενο πρωί

Αν δώσετε στην επιδερμίδα σας την κατάλληλη περιποίηση κατά τη διάρκεια της νύχτας, βοηθάτε τον οργανισμό να επιταχύνει τις διαδικασίες αποκατάστασης με αποτέλεσμα ένα πιο λαμπερό, νεανικό και όμορφο δέρμα το πρωί.

Ενώ η πρωινή φροντίδα της επιδερμίδας θα πρέπει να επικεντρώνεται στην προστασία του δέρματος από την έκθεση της ημέρας, η νυχτερινή περιποίηση, αφορά την επανόρθωση και την βαθιά ανάπλαση του δέρματός σας.
Ένας ακόμα λόγος που η πρωινή περιποίηση διαφέρει από την βραδινή, είναι ότι ο ύπνος δρα σαν αναζωογονητικός παράγοντας λόγω της αύξησης της μελατονίνης, καθώς τα κύτταρα του δέρματος ανανεώνονται, και παράγεται κολλαγόνο που βοηθά το δέρμα σας να παραμένει υγιές και ελαστικό. Τα νεκρά και κατεστραμμένα κύτταρα αντικαθίστανται κατά τη διάρκεια του ύπνου, με νέα και επιδιορθώνονται οι βλάβες που προκαλούνται στο δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Τέλος, επειδή οι συνθήκες που εκτίθεται το δέρμα κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι πολύ διαφορετικές όπως οι ακτίνες UVA/UVB, και άλλοι εξωτερικοί επιβλαβείς παράγοντες, τα προϊόντα περιποίησης του δέρματος απορροφώνται πολύ πιο εύκολα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Πώς να φροντίσετε το δέρμα σας το βράδυ

Πριν πέσετε για ύπνο, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τα βήματα ενός σωστού καθαρισμού προσώπου.

  1. Ξεκινήστε με ένα Micellar νερό για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ και τυχόν υπολείμματα γρήγορα και αποτελεσματικά.
  2. Εφαρμοστε έναν κατάλληλο ορό ανόρθωσης με ωφέλιμα συστατικά. Επιλέξτε έναν με λεπτόρρευστη σύσταση χωρίς να στερείται τα πολύτιμα συστατικά. Μη διστάσετε να τον χρησιμοποιήσετε και το πρωί, ώστε να εκμεταλλευτείτε πλήρως τις ευεργετικές του ιδιότητες.
  3. Τέλος, ενυδατώστε το δέρμα σας όσο κοιμάστε και βοηθήστε το να αναγεννηθεί με την κατάλληλη κρέμα ενυδάτωσης χωρίς να παραμελείτε την κρέμα για την περιοχή των ματιών.

Το μυστικό

Υιοθετήστε τη συνήθεια να εφαρμόζετε τη βραδινή σας περιποίηση μισή έως μια ώρα πριν πέσετε για ύπνο. Έτσι δίνετε τον απαραίτητο χρόνο να απορροφηθούν τα συστατικά χωρίς να αφήνετε υπολείμματα στο μαξιλάρι.