Ζώδια 2018: Ετήσιες Προβλέψεις για τον Παρθένο από το Γιάννη Ριζόπουλο

Το 2018 έρχεται με τους… πλανήτες και τις εκλείψεις του να διαμορφώνουν ένα νέο σκηνικό. Και, ανεξάρτητα με το πoιο ζώδιο ευνοείται λιγότερο ή περισσότερο, το σίγουρο είναι ότι, αν συγκρίνουμε τα πράγματα σε σχέση με το «πέρσι» ή το «πρόπερσι», θα είναι μάλλον καλύτερα!

Εξ άλλου, όπως έχω ξαναγράψει οι πλανήτες κάνουν την δουλειά τους κι εμείς τη δική μας, το οποίο σημαίνει ότι είναι στο χέρι μας να μετατρέψουμε μια κρίση σε ευκαιρία, αλλά κι ένα συγκριτικό πλεονέκτημα σε ουσία.

2018 ♍: Η αγάπη έχει βάσανα!

Γενικά

Η παρουσία του Κρόνου στον Αιγόκερω επηρεάζει πρωτίστως τις διαπροσωπικές σχέσεις σου κι επειδή ο συγκεκριμένος τομέας δεν είναι και ο πιο προνομιούχος για σένα, οφείλεις να κόψεις ταχύτητα και να περιορίσεις τις προσδοκίες σου ως προς τα συναισθηματικά ζητήματα. Μπορεί, βέβαια, να κληθείς να παράσχεις τις υπηρεσίες σου σε ένα αγαπημένο σου πρόσωπο ή να αυξηθούν οι ευθύνες σου σε σχέση με τα παιδιά σου, κάτι που κρίνεται ως «φυσιολογικό».

Το πιο «βαρύ» διάστημα προβλέπεται να είναι το καλοκαίρι, αφού η Ηλιακή έκλειψη της 13ης Ιουλίου έχει μάλλον περιοριστικό -για να μην πω καταθλιπτικό- χαρακτήρα και μπορεί να αναδείξει του κόσμου τα προβλήματα στην προσωπική σου ζωή.

Επειδή μάλιστα «κουμάντο» στις σχέσεις και τις συνεργασίες σου όλα αυτά τα χρόνια κάνει ο Ποσειδώνας στους Ιχθύς, εξιδανικεύοντας καταστάσεις και προωθώντας το… λάθος, δεν αποκλείεται να βιώσεις μια μεγάλη διάψευση, κάτι που ισχύει περισσότερο αν είσαι γεννημένο/η στο τέλος του πρώτου δεκαημέρου ή στο δεύτερο.

Εκείνο πάντως που μπορείς να κάνεις σε κάθε περίπτωση για να «ξορκίσεις το κακό», αλλά και να περάσεις σε πιο δημιουργικό επίπεδο, είναι το να «δώσεις την ψυχή σου» σε μια συλλογική προσπάθεια ή να συμβουλέψεις άλλους για τα ειδικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Έτσι κι αλλιώς, η ικανότητά σου να διακρίνεις λεπτομέρειες εκεί που οι άλλοι δεν μπορούν, αλλά και οι ειδικές γνώσεις που κατέχεις, σου δίνουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα.

Αν όμως νομίζεις ότι «ξεμπέρδεψες» οριστικά με τον Κρόνο στον Τοξότη, μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτείς, αν είσαι γεννημένος/η από τις 10/9 και ύστερα. Ο πλανήτης των περιορισμών θα σε… ακολουθεί πιστά μέχρι τα γενέθλιά σου, κάτι που σημαίνει ότι η περίοδος μιας σχετικής ατυχίας θα συνεχιστεί μέχρι τότε ή τουλάχιστον θα υπάρξουν καθυστερήσεις που θα σε πάνε πίσω.

Υπάρχει βέβαια και «το αντίπαλον δέος», ο Δίας που στις 8/11 θα περάσει με την σειρά του στον Τοξότη, σηματοδοτώντας την απαρχή ενός νέου αναπτυξιακού κύκλου στο σπίτι και την οικογένειά σου, με την ταυτόχρονη «απόσυρση» των προβλημάτων ή των πιέσεων του Κρόνου. Από εκεί και ύστερα, λοιπόν, μπορείς να προγραμματίσεις οτιδήποτε αναπτυξιακού χαρακτήρα ή την αγορά ενός ακινήτου. Μέχρι τότε όμως, η υποστήριξη που σου παρέχει ο Δίας εξαντλείται στις σπουδές, τα ταξίδια και την διευκόλυνσή σου σε καθημερινά θέματα.

Όσο για τις υπόλοιπες εκλείψεις της χρονιάς, γίνονται στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου κι έχουν για σένα διπλή ανάγνωση.

Από την μια πλευρά, θα έχεις την ευκαιρία να κάνεις μια ξεχωριστή δουλειά που, ανεξάρτητα με το αν θα είναι προσωρινή, μπορεί να σου αποδώσει τα μέγιστα.

Από την άλλη, φαίνεται να αναδεικνύονται θέματα υγείας, όχι όμως για να σε… τυραννήσουν, αλλά για να βρεις τις λύσεις, ιδιαίτερα εκεί όπου ταλαιπωρείσαι ακόμη. Ουσιαστικά, μια νέα μέθοδος σε περιμένει για να την αξιοποιήσεις!

Εξαίρεση αποτελεί η Σεληνιακή έκλειψη της 27ης Ιουλίου, αφού μπορεί να «βγάλει» επείγοντα περιστατικά, γι’ αυτό, μέχρι τουλάχιστον τα μέσα Αυγούστου, φρόντισε να μην είσαι κάπου που δεν υπάρχει άμεση ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Επιπλέον, στο ίδιο διάστημα οφείλεις να είσαι πολύ προσεκτικός/η στις μετακινήσεις σου κι έτοιμος/η για το… απρόβλεπτο!

1ο δεκαήμερο

Οικονομικά

Μέχρι τα γενέθλιά σου, αναμένεται πολλή δουλειά, μέσω της οποίας θα «κτίσεις» το μέλλον σου, μην περιμένεις όμως να καρπωθείς άμεσα τους κόπους των προσπαθειών σου. Το βασικό «ατού» σου πάντως είναι μια συνεργασία ή μια νομική απόφαση που θα σε «ξελασπώσει». Στην συνέχεια, οι «ασκήσεις ισορροπίας» συνεχίζονται, με καλύτερους όμως όρους, ενώ παράλληλα αυξάνονται οι πιθανότητες να λάβεις μια αποζημίωση ή κληρονομιά. Πρόσεξε, ωστόσο, μήπως πέσεις θύμα ενός πάθους που θα συμβάλλει στην «αφαίμαξή» σου!

Ερωτικά

Μέχρι τα γενέθλιά σου, μπορεί να βιώσεις μοναδικές καταστάσεις για τα δεδομένα σου, αλλά αν είσαι ήδη σε μια σχέση, το πιθανότερο είναι να κλονιστεί η ισορροπία της. Μετά τα γενέθλιά σου πάλι, οι ερωτικές απολαύσεις θα πολλαπλασιαστούν, κινδυνεύεις, ωστόσο, να μπεις σε μια δυνατή σχέση με πολλά «πάνω-κάτω», που θα σε κάνουν να χάσεις τον εαυτό σου.

2ο δεκαήμερο

Οικονομικά

Το ενδεχόμενο μιας εξαπάτησης υπάρχει τόσο πριν, όσο και μετά τα γενέθλιά σου. Εκείνο, που αλλάζει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο είναι οι εναλλακτικές που θα σου προσφερθούν και οι βοήθειες που θα λάβεις, σε τέτοιο βαθμό, ώστε η ζημιά σου να είναι ως μη γενόμενη. Επιπλέον, θα πολλαπλασιαστούν οι απρόβλεπτες καταστάσεις και τα απροσδόκητα έξοδα ή έσοδα.

Ερωτικά

Μέχρι τα γενέθλιά σου, τα πράγματα είναι έως και βαρετά, ίσως όμως να υπάρχουν και συγκεκριμένες πιέσεις ή υποχρεώσεις που θα «αδυνατίσουν» την ερωτική διάθεσή σου. Μετά όμως μπαίνεις σε μια φάση όπου δεν θα πρέπει να θεωρείς τίποτε σίγουρο, αφού οι μέχρι τότε «σταθερές» θα πάψουν να ισχύουν, κάτι που -δυστυχώς- αναφέρεται και σε μια τρέχουσα σχέση σου. Σε κάθε περίπτωση πάντως, σε περιμένουν νέες και συναρπαστικές εμπειρίες.

3ο δεκαήμερο

Οικονομικά

Μέχρι τα γενέθλιά σου, οφείλεις να κινηθείς μετά μεγίστης προσοχής, αφού εκτός από την… ατυχία και τις υποχρεώσεις που σε καταδιώκουν, θα πρέπει να προνοήσεις για την ασφάλεια των κεκτημένων σου. Επιπλέον, ίσως χρειαστεί να επικεντρωθείς σε μια «θολή» υπόθεση που έχει να κάνει με τα συμφέροντά σου. Μετά τα γενέθλιά σου πάντως, οι περιορισμοί υποχωρούν για να αντικατασταθούν από σχετικά extreme καταστάσεις, κάτι που παραπέμπει σε ξαφνικά ή απρόσμενα έσοδα. Από την άλλη πλευρά όμως, αν έχεις κάτι για «σίγουρο», μάλλον δε θα το λάβεις!

Ερωτικά

Αν μέχρι τα γενέθλιά σου, το «τοπίο» είναι σχετικά θολό, με την εμπιστοσύνη σου να κλονίζεται και την απιστία να σε… περιτρέχει, μετά τον Σεπτέμβριο μπαίνεις σε μια φάση αποκαλύψεων και ανατρεπτικών καταστάσεων, που δε θα αφήσουν τίποτε κρυφό ή μετέωρο. Επιπλέον, θα βιώσεις μια δυνατή σχέση. Περί σταθερότητας όμως ουδείς λόγος να γίνεται, οπότε ζήσε το «σήμερα», χωρίς περαιτέρω προσδοκίες.