Ζώδια 2018: Ετήσιες Προβλέψεις για τον Τοξότη από το Γιάννη Ριζόπουλο

Το 2018 έρχεται με τους… πλανήτες και τις εκλείψεις του να διαμορφώνουν ένα νέο σκηνικό. Και, ανεξάρτητα με το πoιο ζώδιο ευνοείται λιγότερο ή περισσότερο, το σίγουρο είναι ότι, αν συγκρίνουμε τα πράγματα σε σχέση με το «πέρσι» ή το «πρόπερσι», θα είναι μάλλον καλύτερα!

Εξ άλλου, όπως έχω ξαναγράψει οι πλανήτες κάνουν την δουλειά τους κι εμείς τη δική μας, το οποίο σημαίνει ότι είναι στο χέρι μας να μετατρέψουμε μια κρίση σε ευκαιρία, αλλά κι ένα συγκριτικό πλεονέκτημα σε ουσία.

2018 ♐: Ένα μοναδικό ταξίδι

Γενικά

Μπορεί ο Κρόνος να έφυγε από το ζώδιό σου, κλείνοντας μια περίοδο πιέσεων, διλημμάτων αλλά και μεγάλων αποφάσεων, αυτό, ωστόσο, δεν ισχύει, αν είσαι γεννημένος/η στο τελευταίο δεκαήμερο, αφού η επιρροή του πλανήτη των περιορισμών θα σε ακολουθεί για όλο το 2018, συμβάλλοντας σε επιπρόσθετες ευθύνες και υποχρεώσεις. Υπομονή, λοιπόν!

Από εκεί και ύστερα, η παρουσία του στον Αιγόκερω θα συνδυαστεί με οικονομικές πιέσεις και δυσκολίες, που δε θα σου επιτρέψουν να κινηθείς ελεύθερα. Προέχει μάλιστα η κάλυψη των εκκρεμοτήτων σου κι αν κάνεις μεγάλα σχέδια, μάλλον θα χρειαστεί να περιμένεις μια καλύτερη συγκυρία. Το πρόβλημά σου μπορεί να γίνει πιο αισθητό με την Ηλιακή έκλειψη της 13ης Ιουλίου, που ουσιαστικά σηματοδοτεί την εγκατάλειψη μιας προοπτικής ή κάποιες αναγκαστικές περικοπές.

Ωστόσο, οι υπόλοιπες εκλείψεις της χρονιάς στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου, πριμοδοτούν δράσεις που σε «εξιτάρουν» και προσφέρουν το κάτι παραπάνω στη ζωή σου, είτε πρόκειται για ταξίδια είτε για μια γόνιμη περιπλάνησή σου στον κόσμο της γνώσης. Τα βιώματά σου σε αυτόν τον τομέα θα είναι «σούπερ» και πρωτόγνωρα!

Εξαίρεση αποτελεί η Σεληνιακή έκλειψη της 27ης Ιουλίου, που σε θέλει πολύ προσεκτικό/η ως προς τις εξωστρεφείς δράσεις σου, αφού το «κακό» μπορεί να σε βρει αναπάντεχα και απρόβλεπτα, με τις πτώσεις από ψηλά να είναι ο υπ’ αριθμόν ένα κίνδυνος! Και παρότι θα είναι… καλοκαιράκι, καλό είναι να περιορίσεις τις εξόδους σου, μέχρι τουλάχιστον τις 10/8.

Ένας ακόμη τομέας της ζωής σου που θα αλλάξει άρδην είναι οι διαπροσωπικές σχέσεις σου κι αν μεν είσαι μόνος/η, δικαιούσαι να ελπίζεις σε μια ανατροπή αυτού του καθεστώτος. Αν όμως είσαι ήδη σε μια σχέση, αυτή μπορεί να κλονιστεί συθέμελα, αφήνοντας πίσω της… συντρίμμια!

Σε κάθε περίπτωση πάντως, έχεις να περιμένεις την είσοδο του Δία στον Τοξότη στις 8/11, αφού ο «δικός σου» πλανήτης είναι εκείνος που θα σου προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες και μεγαλύτερες ανέσεις. Μέχρι τότε, θα έχεις περισσότερες ευκαιρίες στον επαγγελματικό τομέα κι αν ψάχνεις για δουλειά, δε θα μείνεις παραπονεμένος/η. Μπορεί ακόμη να μάθεις και κάποια χρήσιμα μυστικά, αλλά ίσως το πιο ουσιαστικό να είναι η «κρυφή» προστασία σου από κινδύνους και κακοτοπιές, έστω και την ύστατη στιγμή.

Όσο για την υγεία σου, ό,τι κι αν προκύψει, θα τύχεις μιας καλής περίθαλψης.

1ο δεκαήμερο

Οικονομικά

Οι δυσκολίες σε αυτόν τον τομέα είναι δεδομένες αλλά το επίπεδό τους μπορεί να διαφέρει κατά περίπτωση. Σίγουρα πάντως ισχύει το «μεγάλα καράβια, μεγάλες φουρτούνες», ενώ δεν αποκλείεται να προκύψει και μια πολύ έντονη διαφωνία ή σύγκρουση με ένα αγαπημένο σου πρόσωπο, που θα σηκώσει το δικό του «μπαϊράκι».

Ερωτικά

Νέες γνωριμίες θα υπάρξουν και μάλιστα πολλές. Στην πλειοψηφία τους, ωστόσο, φαίνεται να έχουν έναν κοινωνικό ή «δημοσιοσχετίστικο» χαρακτήρα, χωρίς απαραίτητα να παραπέμπουν σε κάτι άλλο. Όσον αφορά, δε, στις πιο «στενές» επαφές, καλό είναι να προσέχεις τις… παρέες σου, αφού μπορεί να πέσεις θύμα μιας έντονης και ακραίας παρενόχλησης. Αν, πάλι, είσαι ήδη σε μια σχέση, μπορεί να τελειώσει απότομα.

2ο δεκαήμερο

Οικονομικά

Ο ενεργός Ποσειδώνας βάζει ένα «κλικ» παραπάνω στις δυσκολίες, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο μιας εξαπάτησης που θα σε «πονέσει»στην τσέπη. Ίσως πάλι να αναλωθείς σε ένα εγχείρημα που «δε βγαίνει», αλλά σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να είσαι προσεκτικός/η και κατοχυρωμένος/η στις συναλλαγές σου.

Ερωτικά

Εδώ η κατάσταση κρίνεται ως «χαοτική», γι’ αυτό θα ήταν λάθος να θεωρήσεις οτιδήποτε ως μόνιμο και τελεσίδικο. Η μια ανατροπή μπορεί να φέρει την άλλη και μέχρι να «καθίσει ο κουρνιαχτός», τίποτα δεν είναι σίγουρο. Περί εμπιστοσύνης, δε, ουδείς λόγος να γίνεται!

3ο δεκαήμερο

Οικονομικά

Οι ισχυρές πιέσεις που σου ασκούνται θα αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά μόνον αν αξιολογήσεις τις ανάγκες σου περικόπτοντας ότι δεν είναι «πρώτης γραμμής» και ακολουθώντας μια «σφιχτή» πολιτική. Εξ άλλου θα προκύψουν και αβαρίες ή ζημιές που θα πρέπει να καλύψεις. Επιπλέον, οφείλεις να βάλεις τα όριά σου απέναντι σε κάθε αίτημα οικονομικής συνδρομής από την πλευρά σου.

Ερωτικά

Παρά τα σύνθετα και δύσκολα προβλήματα που θα σε συνοδεύσουν, στον συγκεκριμένο τομέα έχεις το συγκριτικό πλεονέκτημα και πρακτικά οι διαπροσωπικές σχέσεις σου μπορεί να γίνουν το «αποκούμπι» σου και μια πηγή αισιοδοξίας.