Ζώδια 2018: Ετήσιες Προβλέψεις για τον Ζυγό από το Γιάννη Ριζόπουλο

Το 2018 έρχεται με τους… πλανήτες και τις εκλείψεις του να διαμορφώνουν ένα νέο σκηνικό. Και, ανεξάρτητα με το πoιο ζώδιο ευνοείται λιγότερο ή περισσότερο, το σίγουρο είναι ότι, αν συγκρίνουμε τα πράγματα σε σχέση με το «πέρσι» ή το «πρόπερσι», θα είναι μάλλον καλύτερα!

Εξ άλλου, όπως έχω ξαναγράψει οι πλανήτες κάνουν την δουλειά τους κι εμείς τη δική μας, το οποίο σημαίνει ότι είναι στο χέρι μας να μετατρέψουμε μια κρίση σε ευκαιρία, αλλά κι ένα συγκριτικό πλεονέκτημα σε ουσία.

2018 ♎: Σπίτι μου σπιτάκι μου και φτωχοκαλυβάκι μου!

Γενικά

Κατ’ αρχάς, η παρουσία του Κρόνου στον Αιγόκερω δεν είναι και ό,τι πιο ευχάριστο για σένα, αφού θα αυξήσει τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις σου. Ίσως μάλιστα να θελήσεις να σηκώσεις από μόνος/η σου ένα δύσκολο φορτίο ή να συνδράμεις σε οικογενειακά προβλήματα. Φρόντισε, ωστόσο, να θέσεις τα όριά σου, πριν κάποιοι/ες «καλομάθουν» και σε αφήσουν μόνο/η, να «βγάλεις το φίδι από την τρύπα». Όσο για τα περιουσιακά και οτιδήποτε αφορά στο σπίτι σου, μπορείς μεν να πουλήσεις, αν υπάρξει λόγος, αλλά σε καμία περίπτωση μην αγοράσεις κάποιο ακίνητο ή μπεις σε διαδικασία ανακατασκευής του, αφού θα ταλαιπωρηθείς υπέρ το δέον.

Επιπλέον, με τον Κρόνο να «κινεί τα νήματα» θα κληθείς να πάρεις δύσκολες αποφάσεις για κάτι που ξεκίνησε πριν από 7 ή 15 χρόνια και τώρα φαίνεται να κλείνει τον κύκλο του.

Η Ηλιακή έκλειψη της 13ης Ιουλίου είναι εκείνη που μπορεί να επισημάνει τέτοιου είδους αποφάσεις, αλλά και να προκαλέσει δυσάρεστα «τετελεσμένα» τόσο στο σπίτι, όσο και στην καριέρα σου. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, μην ξεκινήσεις κάτι σημαντικό μέχρι τα μέσα Αυγούστου.

Παράλληλα, το 2018 έχει και μια «σπέσιαλ αφιέρωση» για σένα κι αναφέρομαι στον Χείρωνα που αλλάζει κι αυτός ζώδιο, περνώντας στον Κριό για πέντε περίπου μήνες (17/4 έως 25/9). Και με αυτόν τον… τύπο απέναντί σου, φαίνεται πως τα οικογενειακά θέματα θα συνεχίσουν να σε απασχολούν σε βάθος χρόνου, με σκοπό να χειραφετηθείς συναισθηματικά από το παρελθόν σου και να κτίσεις μια νέα παράδοση, βασισμένη στις δικές σου εμπειρίες. Ίσως μάλιστα σε πρώτη φάση χρειαστεί να επιστρέψεις στις ρίζες σου, στα πλαίσια μιας προσωπικής «αρχαιολογίας», που τα ευρήματά της θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις περισσότερα για τον εαυτό σου και τη ζωή σου.

Σε όλο αυτό βέβαια συμπεριλαμβάνεται και το κομμάτι των σχέσεων ή συνεργασιών σου, που κι αυτές σταδιακά περνούν σε μια νέα φάση, με κριτήριο το ποιος/α μπορεί να υπάρξει δίπλα σου, χωρίς να σε χειραγωγείσυναισθηματικά.

Κατά τα άλλα, οι εκλείψεις στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου αναφέρονται στις διαπροσωπικές σχέσεις σου αλλά δεν είναι φορείς δυσάρεστων ή αδιέξοδων καταστάσεων. Αντίθετα, φαίνεται πως ένα «άνεμος ελευθερίας» θα φουσκώσει τα πανιά σου, οδηγώντας σε προς «νέες πολιτείες» και πολύ ενδιαφέρουσες καταστάσεις, που συνδυάζουν την προσωπική σου ευτυχίαμε την…. καλοπέραση και κάποια έξτρα έσοδα ή παροχές.

Εδώ αποκτά πρωταγωνιστικό ρόλο και ο Δίας στον Σκορπιό (μέχρι τις 7/11), που -αν μη τι άλλο- θα φροντίσει να μη σου λείψει τίποτε. Τα υπόλοιπα επαφίενται στην διακριτική σου ευχέρεια για το πώς θα διαχειριστείς το οικονομικό πλεονέκτημά σου. Όχι, δηλαδή, να δανειστείς για να καλύψεις «πλαστές» ανάγκες κι ύστερα να τρέχεις…

Προσοχή χρειάζεται πάντως η Σεληνιακή έκλειψη της 27ης Ιουλίου, που μπορεί να σε οδηγήσει σε ένα αχρείαστο ρίσκο με δυσάρεστες συνέπειες. Κι επειδή γενικότερα έχει μάλλον διαλυτικές προδιαγραφές και στα προσωπικά σου, ενδέχεται το καλοκαιράκι να σημάνει είτε το τέλος μιας φιλικής ή ερωτικής σχέσης είτε την αρχή μιας που θα σε… τρελάνει εντελώς!

Τέλος, η είσοδος του Δία στον Τοξότη (8/11) σηματοδοτεί ευκολίες και «ανοίγματα» σε σχέση με σπουδές ή ταξίδια, ενώ αναμένεται να συνεισφέρει και στην απόκτηση εξοπλισμού που διευκολύνει την καθημερινότητά σου, από κινητό και υπολογιστή, μέχρι αυτοκίνητο.

1ο δεκαήμερο

Οικονομικά

Μέχρι τα γενέθλιά σου, φαίνεται πως το θυμικό σου επηρεάζει άμεσα τα οικονομικά σου, με συνέπεια να προβείς σε σπατάλες, απόρροια ενός έντονου τρόπου ζωής. Αν όμως είναι να το… ευχαριστηθείς, τότε χαλάλι τους! Πρόσεξε όμως μήπως πέσεις θύμα μιας κλοπής ή εξαπάτησης. Μετά τα γενέθλιά σου πάντως, τα «λουριά» σφίγγουν και οφείλεις να κινηθείς συνετά και προνοητικά.

Ερωτικά

Το «πάρτι» καλά κρατεί και όλα εξαρτώνται από το πώς θα διαχειριστείς όλα αυτά τα έντονα που σου συμβαίνουν! Να θυμάσαι, ωστόσο, ότι όλα βρίσκονται σε καθεστώς διεκδίκησης και η επιτυχία του χθες μπορεί να γίνει αποτυχία του αύριο και αντιστρόφως! Μάλιστα και μετά τα γενέθλιά σου η κατάσταση συνεχίζεται ως έχει, δηλαδή «μια πάνω, μια κάτω», με τον έρωτα να είναι ο αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής.

2ο δεκαήμερο

Οικονομικά

Με τον Πλούτωνα να σε επηρεάζει, βρίσκεσαι σε μεταβατική περίοδο και είναι πιθανό να βιώσεις μια φάση μηδενισμού, που θα τον ακολουθήσει η αναγέννηση. Σε αυτήν, λοιπόν, να προσβλέπεις, αφήνοντας πίσω σου το αδιέξοδο παρελθόν. Εκείνο πάντως που θα αλλάξει μετά τα γενέθλιά σου, έχει να κάνει με την προοπτική μιας συνεργασίας ή συμφωνίας, μέσω της οποίας θα «αλλάξεις επίπεδο» στα οικονομικά σου.

Ερωτικά

Μέχρι τα γενέθλιά σου, το ένα μπέρδεμα διαδέχεται το άλλο και σε καμία περίπτωση οι διαπροσωπικές σχέσεις σου δεν είναι εύκολες κι απλές. Ίσως μάλιστα να στενοχωρηθείς αρκετά από μια εξέλιξη. Μετά τα γενέθλιά σου πάντως, είσαι ελεύθερος/η να «κάνεις παιχνίδι», βιώνοντας όλες τις κλασικές συνισταμένες ενός κλασικού ερωτικού πάθους!

3ο δεκαήμερο

Οικονομικά

Μέχρι τα γενέθλιά σου αναμένονται αλλαγές που ναι μεν θα σε «ξεβολέψουν», επειδή όμως η τύχη είναι με το μέρος σου, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτε. Ίσα-ίσα που θα έχεις και τα «τυχερά» σου. Μετά τα γενέθλιά σου πάντως δεν θα έχεις την ίδια ρέντα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα χάσεις κιόλας. Ωστόσο, ένα πάθος μπορεί να σου στοιχίσει. Επιπλέον, μπορεί να χρειαστεί να ρυθμίσεις εκκρεμείς υποθέσεις του παρελθόντος.

Ερωτικά

Αν είσαι ήδη σε μια σχέση, τότε μέχρι τα γενέθλιά σου καλείσαι να την ανανεώσεις, αφού σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύεις να τη χάσεις. Έτσι κι αλλιώς πάντως, επειδή μετά τον Οκτώβριο σε περιμένουν «πράματα και θάματα», η διατήρηση ενός καθεστώτος δείχνει δύσκολη. Αντίθετα, το να «ριχτείς» σε μια περιπέτεια -με όλα τα υπέρ και τα κατά που έχει αυτό- είναι το πιο πιθανό.