Μπρούσκο: Ο Αχιλλέας ετοιμάζεται να «καθαρίσει» τον Πάτροκλο

Από τη ΜΑΡΙΑ ΜΕΤΑΞΗΤΙΝΟΥ

O Αχιλλέας έχει μπει στο στόχαστρο του Πάτροκλου. Αρχίζοντας από την επίθεση που του έγινε στα Χανιά και την καταγγελία του στην αστυνομία και καταλήγοντας στην τραγική σκηνή όπου τους έπιασαν στο κρεβάτι με τη Δήμητρα, ο Πάτροκλος είναι πυρ και μανία γιατί πιστεύει ότι για όλα αυτά ευθύνεται ο Αχιλλέας.

Μετά το τραγικό συμβάν με τη Δήμητρα, ο Πάτροκλος αντιμετωπίζει την απόρριψή της. Ενώ προσπαθεί να της μιλήσει, η Δήμητρα τον κατηγορεί ότι αυτός το έστησε για να την εκθέσει και να μείνει μαζί του: «Πάτροκλε, δεν θέλω να σου μιλήσω, με ξεφτίλισες και δεν ξέρω από πού να το μαζέψω», του λέει και αυτός έξαλλος της απαντάει: «Εγώ; Για όλα φταίει αυτός ο γελοίος ο Αχιλλέας, αλλά θα μου το πληρώσει!». Ο Πάτροκλος από εκείνη τη στιγμή αρχίζει να σκέφτεται πώς θα κάνει κακό στον Αχιλλέα. «Αν μπορούσα θα σκότωνα τον Αχιλλέα Ματθαίου με τα ίδια μου τα χέρια. Μου έχει κάνει πολλά και πάντα τη γλιτώνει το κωλόπαιδο!», εξομολογείται στον Αλκιβιάδη.
Απελπισμένος φεύγει από τα Χανιά και πάει να συναντήσει τη Δήμητρα στην Κύπρο, η οποία και πάλι του επιτίθεται: «Ηθελες να μας πιάσουν μαζί, ήθελες να μας δουν οι Ματθαίοι στο κρεβάτι μαζί. Είσαι αδίστακτος. Δεν σέβεσαι τίποτα. Είμαι μάνα, το καταλαβαίνεις; Δεν θα χάσω εγώ τα παιδιά μου για σένα. Πώς μου το ’κανες αυτό; Σε σιχαίνομαι», του λέει και ο Πάτροκλος της επαναλαμβάνει: «Ο Αχιλλέας το έκανε». Η Δήμητρα όμως τον διώχνει και ο Πάτροκλος τρελός από μίσος βγάζει ένα μαχαίρι και πηγαίνει στο σπίτι του Αχιλλέα, ο οποίος είναι με τη Δανάη, την κοπέλα που κρατάει την Αγάπη και το παιδί, και αρχίζει να ουρλιάζει: «Ανοιξέ μου, ρε αλήτη. Το ξέρω ότι είσαι μέσα. Ανοιξέ μου». Ο Αχιλλέας ζητάει από τη Δανάη να πάρει το παιδί επάνω και να κλειδώσει την πόρτα, ενώ παίρνει το όπλο του και ετοιμάζεται να καθαρίσει μια έξω με τον Πάτροκλο, ο οποίος χτυπάει με μπουνιές την πόρτα και φωνάζει: «Ανοιξε ρε, αν είσαι άντρας. Δεν φεύγω από ’δω. Ανοιξε, σου λέω!», αλλά ο Αχιλλέας σκέφτεται πιο ψύχραιμα και φοβάται παράλληλα και για το παιδί κι έτσι αποφασίζει να τηλεφωνήσει καλύτερα στην αστυνομία και να καταγγείλει ότι δέχεται επίθεση από κάποιον πολύ επικίνδυνο. Στο μεταξύ, ο Πάτροκλος προσπαθεί να μπει στο σπίτι από κάποιο παράθυρο, αλλά το σκάει μόλις ακούει το περιπολικό που φτάνει. Ο Αχιλλέας μιλάει με τους αστυνομικούς, ενώ όταν ο Ματθαίος το μαθαίνει του εφιστά την προσοχή: «Ο Πάτροκλος είναι πολύ επικίνδυνος, πρέπει να προσέχεις», του επισημαίνει.