Φτιάχνουμε μόνες μας body lotion για απαλό δέρμα!

Δεν είναι τόσο δύσκολο, όσο φανταζόμαστε! Μπορούμε να φτιάξουμε μόνες μας body lotion, αποφεύγοντας τα χημικά και τυποποιημένα προϊόντα, με αγνά φυσικά υλικά! Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι, να βρούμε όμορφα βαζάκια για να κάνουμε δώρα στους φίλους μας και σε αυτούς που αγαπάμε! Α! Και μία επίσκεψη σε καταστήματα με είδη καλλυντικών και αιθέρια έλαια για μερικά προϊόντα..

Θα χρειαστούμε

1) ¾ της κούπας αγνό λάδι, κατά προτίμηση αμυγδαλέλαιο δεδομένου ότι απορροφά καλά και δεν αφήνει λιπαρότητα στο δέρμα μας.

2) 1 φλιτζάνι αποσταγμένο νερό ή ροδόνερο.

3) 2 κουταλιές της σούπας κερί μέλισσας. ( Αν έχουμε αλλεργία, καλό είναι να μην το χρησιμοποιήσουμε καθώς μπορεί να προκαλέσει αλληλεπιδράσεις)

4) 30 σταγόνες από αιθέρια έλαια, όπως λεβάντα ή περγαμόντο. Η λεβάντα καταπραΰνει τα ηλιακά εγκαύματα, και κάνει για τους περισσότερους τύπους δέρματος!

5) Όμορφα βάζα για το body lotion!

Πώς να το φτιάξουμε

1) Παίρνουμε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε το νεράκι, το λάδι και το κερί. Βράζουμε μέχρι να λιώσει το κερί. Βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, και το αφήνουμε να κρυώσει για λίγο, περίπου 1 λεπτό.

2) Παίρνουμε το μπλέντερ και ρίχνουμε νερό και το μείγμα που φτιάξαμε. Κατά την διάρκεια που έχουμε το μείγμα μας στο μπλέντερ, συνεχίζουμε να ρίχνουμε λαδάκι, μέχρι να γαλακτοποιηθεί.

3) Προσθέτουμε τις σταγόνες με αιθέρια έλαια που έχουμε επιλέξει και ανακατεύουμε τη lotion.

4) Την τοποθετούμε στα βαζάκια μας, και είναι έτοιμη!

Η lotion διαρκεί περίπου έξι μήνες. Μπορούμε να την βάλουμε στο ψυγείο, ή σε έναν χώρο με χαμηλή θερμοκρασία.

Μπορούμε να τo δοκιμάσουμε!