Βίντεο και φωτογραφίες – Όλο το χρονικό του δολοφονικού χτυπήματος της Αγίας Νάπας

Άγριο φονικό σημειώθηκε χθες βράδυ στην πολυσύχναστη λεωφόρο Nissi Beach.

Νεκρός από τη δολοφονική επίθεση ο γνωστός επιχειρηματίας Φάνος Καλοψιδιώτης και τρία ακόμα πρόσωπα.

Η σκηνή αποκλείστηκε η σκηνή και διεξάγονται έρευνες.

Το χρονικό του δολοφονικού χτυπήματος της Αγίας Νάπας:

Το άγριο φονικό διαπράχθηκε γύρω στις 11 το βράδυ όταν δύο κουκουλοφόροι μπούκαραν σε εστιατόριο στην Αγία Νάπα και άνοιξαν πυρ.

Από τα πυρά των κουκουλοφόρων σκοτώθηκαν, ο επιχειρηματίας Φάνος Καλοψιδιώτης 51 χρόνων, ο αστυνομικός Ηλίας Χατζηευθυμίου 46 χρόνων, η σύζυγος του Σκεύη Χατζηευθυμίου, 39 χρόνων και ένας αλλοδαπός 41 χρόνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Φάνος Καλοψιδιώτης βρισκόταν σε υπαίθριο χώρο εστιατορίου στην Αγία Νάπα μαζί με άλλα πέντε άτομα και έτρωγαν, ενώ σε διπλανό τραπέζι βρίσκονταν τρεις φρουροί ασφαλείας του επιχειρηματία.

-EMKSG.jpg

 

Σε κάποια στιγμή όρμησαν στο χώρο 2 κουκουλοφόροι οι οποίοι άρχισαν να πυροβολούν με πιστόλια και αυτόματα όπλα, εναντίον της παρέας του επιχειρηματία με αποτέλεσμα να σκοτωθούν ο Φάνος Καλοψιδιώτης, ο αστυνομικός Ηλίας Χατζηευθυμίου και η σύζυγος του Σκεύη.

Από την ανταλλαγή πυροβολισμών που φαίνεται να ακολούθησε μεταξύ των δραστών και των φρουρών ασφαλείας του επιχειρηματία, σκοτώθηκε ένας από τους δράστες, 41 χρόνων αλλοδαπός.

fpnisiis11.jpg

 

Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν επίσης δύο άτομα, ένας αστυνομικός που υπηρετεί στη Λευκωσία και βρισκόταν στο ίδιο τραπέζι με τον επιχειρηματία και ένας Ελληνοκύπριος φρουρός ασφαλείας του Καλοψιδιώτη. Η κατάσταση του αστυνομικού θεωρείται κρίσιμη και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου εδώ και αρκετές ώρες υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση. Σημειώνεται ότι ο νεκρός και ο τραυματίας αστυνομικός βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας.

fpnisiis22.jpg

 

Το όλο σκηνικό διαρπάχθηκε μπροστά από τα παιδιά του ζεύγους που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο τραπέζι. Ευτυχώς είναι καλά στην υγεία τους.

Οι τέσσερις σοροί μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου στις 12 το μεσημέρι αναμένεται να διενεργηθεί η νενομισμένη νεκροτομή.

fpnisiis33.jpg

 

fpnisiis44.jpg

 

fpnisiis55.jpg

 

Ένα αυτοκίνητο εντοπίστηκε να καίγεται σε χωράφι σε περιοχή εκτός Αγίας Νάπας και η Αστυνομία που μετέβη στη σκηνή εντόπισε σε αυτό ένα καλάσνικοφ. Η σκηνή αποκλείστηκε και πιστεύεται ότι το όπλο σχετίζεται με το φονικό.

xwrafi-aftokinito2.jpg

 

xwrafi-aftokinito3.jpg

 

Από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στην σκηνή μεταξύ άλλων άνδρες του ΤΑΕ Αμμοχώστου, του Αρχηγείου και της ΜΜΑΔ καθώς και πυροτεχνουργοί της Αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι τα ξημερώματα της 23ης Ιουνίου 2012 είχαν δολοφονηθεί στην ίδια περιοχή στην Αγία Νάπα πέντε άτομα, δύο Κύπριοι και δύο Ρουμάνοι φρουροί ασφαλείας και τρίτος Κύπριος, φίλος των άλλων δύο. Η δολοφονία των πέντε είχε ως αρχικό στόχο τον επιχειρηματία Φάνο Καλοψιδιώτη.

Επίσης στις 20 Ιουνίου 2014 είχε δολοφονηθεί έξω από το σπίτι του, σε αραιοκατοικημένη περιοχή μεταξύ Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας ο Γιάννος Καλοψιδιώτης, πατέρας του Φάνου Καλοψιδιώτη.

Source :
TVOne News / ΚΥΠΕ