Δέκα χρόνια χωρίς εσένα Βάνια! “Εκατάλαβες κατίνα; Εκαταλαβα να λαλείς”

*Του Μιχάλη Σταύρου

 

Σαν σήμερα στις 20 Φεβρουαρίου του 2007, στα 72 της χρόνια, έφυγε αιφνιδίως από κοντά μας η αγαπημένη Βάνια Κωνσταντίνου, μια από τις πιο δημοφιλείς ηθοποιούς της Κύπρου.

Η «Βλαχοπούλου της Κύπρου», όπως αποκάλεσαν οι συνεργάτες της την Βάνια Κωνσταντίνου, άφησε δυσαναπλήρωτο κενό στην κυπριακή τηλεόραση και στις καρδιές όλου του κόσμου που την αγάπησε.

Η κοσμοαγάπητη  ηθοποιός, η οποία άφησε τη σφραγίδα της στο κυπριακό θέατρο, γεννήθηκε το 1935 και το 1958 εργοδοτήθηκε από το ΡΙΚ , όπου υπηρέτησε για 30 και πλέον χρόνια ως εκφωνήτρια. Παρά το γεγονός ότι ήταν ερασιτέχνης ηθοποιός, πρωταγωνίστησε σε πολλές θεατρικές παραστάσεις στο θεατράκι του ΡΙΚ και σε τηλεοπτικές σειρές, όπως η «Η κάθοδος της κυρίας Σάσας», «Μανώλης και Κατίνα», η μετάδοση της οποίας κράτησε εννέα χρόνια.

Οι νεώτερες γιενιές την έμαθαν μέσα από τις σειρές του ΣΙΓΜΑ «Οι Τάκκοι» και «Ζωή ποδήλατο», που ήταν και οι τελευταίες που πρωταγωνίστησε.

Ο σκηνοθέτης της σειράς «Οι Τάκκοι» Δημήτρης Τοκαρής,μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ανέβασε μια φωτογραφία  με αφορμή τα δέκα χρόνια  από τον θάνατο της Βάνιας Κωνσταντίνου και έγραψε χαρακτηριστικά:

Source :
offsite