Μπρούσκο: “Ε, σκάσε πια!Σου τα ‘χω πολλά μαζεμένα.. Μ’ αυτόν, ρε; Μ’ αυτόν τον αλήτη;”

 Η Δήμητρα κλαίει. Έρχεται ο Αχιλλέας σκονισμένος, χάλια το πουκάμισό του κι έξαλλος..

ΑΧΙΛΛΕΑΣ          Σου τα ‘χω πολλά μαζεμένα.. Μ’ αυτόν, ρε; Μ’ αυτόν τον αλήτη;

ΔΗΜΗΤΡΑ                   Ό,τι και να πεις έχεις δίκιο..

ΑΧΙΛΛΕΑΣ          Θες να βάλω στην άκρη ότι είναι αδελφός του Νεκτάριου; Να το βάλω κι αυτό στην άκρη. Ότι έκανε όμως την απαγωγή της Μελίνας κι έστησε την πλεκτάνη κατά του Ματθαίου.. ε, όχι διάολε.. αυτό δεν μπαίνει στην άκρη! Ξέρεις ότι η γκόμενα του συνεργού του, που λέγεται Άντρια Χατζηπαναγή εξαφανίστηκε πριν ο Χρήστος βάλει στο χέρι το κινητό της που είχε όλες τις αποδείξεις μέσα;..

ΔΗΜΗΤΡΑ          Σε ντρέπομαι, Αχιλλέα.. σε ντρέπομαι πολύ.. Αλλά όχι.. δεν έχει ανακατευτεί στην απαγωγή της Μελίνας.. όχι..

ΑΧΙΛΛΕΑΣ          Τόσο πολύ έχεις στραβωθεί; Δήμητρα, δεν σου μιλάω για απιστία, γιατί κι ο αδερφός μου σου ‘χει κάνει πολλά.. Σου μιλάω για τα εγκλήματα που έκανε στην οικογένεια αυτός ο αλήτης! Θες να καταλάβεις ή όχι;

ΔΗΜΗΤΡΑ          Μα.. εμένα μου ορκίστηκε/..

ΑΧΙΛΛΕΑΣ          Ε, σκάσε πια ! Ρώτα το Χρήστο, αν δεν πιστεύεις εμένα! Αυτός κι ο Σήφης τα ανακάλυψαν όλα.. γι’ αυτό κι ο Νεκτάριος δεν θέλει να τον βλέπει, ούτε ζωγραφιστό.

ΔΗΜΗΤΡΑ          Θα μιλήσεις στο Νεκτάριο;

ΑΧΙΛΛΕΑΣ          Όχι, βέβαια..Να ξέρεις, αν η Μαρίνα δεν ήταν στο καρότσι θα του το ‘λεγα εδώ και τώρα. Χίλιες φορές να χωρίσετε γιατί δεν είσαστε ζευγάρι εσείς.. Μόνο ζευγάρι δεν είσαστε.. Να στο πω κι αλλιώς, Δήμητρα; Θες να πιάσεις ένα γκόμενο και να κάνεις τη ζωή σου; Πιάσε, όποιον θέλεις, με ‘γεια σου με χαρά σου. Όχι αυτόν όμως.. κατάλαβες; Όχι, αυτόν! CUT