Πώς θα φτιάξετε μπολ από αληθινή σοκολάτα

Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας σε ένα τραπέζι, προσφέρετε στο τέλος του δείπνου το γλυκό σε ένα πολύ πρωτότυπο μπολ που… τρώγεται, αφού είναι από αληθινή σοκολάτα. Γίνεται πανεύκολα και μάλιστα σας βγάζει και από την ταλαιπωρία να ετοιμάσετε γλυκό, αφού μέσα στα σοκολατένια μπολάκια μπορείτε να βάλετε παγωτό, φρούτα ή σαντιγύ και φράουλες. Δείτε πώς θα φτιάξετε τα σοκολατένια μπολ σας!

Τι χρειάζεστε για τα μπολ από αληθινή σοκολάτα

  1. Μικρά μπαλόνια
  2. Σοκολάτα κουβερτούρα

Πώς θα φτιάξετε τα μπολ από αληθινή σοκολάτα

Πώς θα φτιάξετε μπολ από αληθινή σοκολάτα

  • Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων (την ποσότητα εσείς την ξέρετε με βάση τους καλεσμένους σας) κι έπειτα ρίχνετε τη λιωμένη σοκολάτα σε ένα μπολ.
  • Φουσκώνετε ένα μικρό μπαλόνι, το δένετε και το βουτάτε, μέχρι τη μέση περίπου μέσα στο μπολ με τη ζεστή σοκολάτα.
  • Τοποθετείτε σε μια λαμαρίνα όπου θα έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί, τα μπαλόνια με τη σοκολάτα και τ΄αφήνετε μέχρι να κρυώσει τελείως η σοκολάτα. Μπορείτε να τα βάλετε και στο ψυγείο
  • Όταν θα είναι έτοιμα, θα ξεφουσκώσετε με προσοχή το κάθε μπαλόνι και τα σοκολατένια μπολ σας θα είναι έτοιμα για να τους βάλετε μέσα ό,τι θέλετε.
  • Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε το μπαλόνι σε ένα ποτήρι και να χύσετε την ζεστή σοκολάτα από πάνω, αν θέλετε να δημιουργήσετε σχέδια στο τελείωμα του μπολ σας, αλλά θέλει προσοχή και λίγο περισσότερο χρόνο.