Η Γη της Ελιάς: Η Μαρία εκλιπαρεί την Μυρτάλη για βοήθεια

Η Μαρία φτάνει στα όριά της στην γη της ελιάς και αναγκάζεται να ζητήσει βοήθεια από την Μυρτάλη. Οι δύο αυτές εκρηκτικές προσωπικότητες θα έρθουν κοντά, χαρίζοντας μία μοναδική σκηνή στους τηλεθεατές.

Η Αθηνά, απελπισμένη, έχει μαζέψει τα πράγματά της και έχει φύγει από τη Μάνη. Έχει βρει παρηγοριά στην αγκαλιά της μητέρας της στο Σούνιο, έτοιμη να παραδώσει τα όπλα στους Βρεττάκους.

Ο Ισίδωρος έχει παίξει το χαρτί με το παρελθόν της και όλα έχουν διαλυθεί για την ίδια. Η Μυρτάλη ανακοινώνει πως θα δώσει τα πάντα στον Ισίδωρο και πως δε θα πατήσει ξανά το πόδι της στο ελαιοτριβείο… Η Μαρία αναλαμβάνει δράση.

Η Μαρία στην γη της ελιάς

Μαρία και Μυρτάλη έρχονται κοντά

Η Μαρία καλεί την Μαργαρίτα και της ζητάει να πείσουν μαζί την Αθηνά να μη δώσει την περιουσία της στον Ισίδωρο. Η πρωταγωνίστρια δεν ακούει καμία από τις δύο και κλείνεται στον εαυτό της.

Τότε η Μαρία αντιλαμβάνεται πως η μοναδική λύση, στην γη της ελιάς, είναι η Μυρτάλη Βρεττάκου. Επικοινωνεί με τη νεαρή ηρωίδα και της ζητάει να μιλήσουν. Αυτό που θέλει η Μαρία είναι να κάνει την κόρη της να γυρίσει πίσω, να διεκδικήσει όλα όσα της αναλογούν.

Η Μυρτάλη στην γη τη ελιάς

Η Μυρτάλη την ακούει με μεγάλη προσοχή και δέχεται να βοηθήσει. Αμέσως, επικοινωνεί με την Αθηνά και την παρακάλαει να γυρίσει στη Μάνη, με την υπόσχεση πως πλέον θα είναι δίπλα και όχι απέναντι. Η Αθηνά συγκινείται πολύ από την κίνηση της μικρής, όμως δεν κάνει πίσω…