Η Γη της Ελιάς: Η Βασιλική με κρίση πανικού – Το μωρό σε κίνδυνο

Οι πρώτες αδιαθεσίες ξεκινούν, το μωρό κινδυνεύει και η Βασιλική παθαίνει κρίση πανικού, στην γη της ελιάς. Η νεαρή πρωταγωνίστρια τρομοκρατείται στην ιδέα πως θα χάσει το μωρό της και καταρρέει στα χέρια του Φίλιππου.

Η Αρετή ετοιμάζεται για μία μεγάλη επέμβαση και η Βασιλική πρέπει να είναι στο πλευρό της. Τί να προλάβει πρώτα, όμως; Η ίδια ξεσπάει στον Φίλιππο, αναφέροντάς του πόσο αγχωμένη είναι.

Πρέπει να βοηθήσει την μητέρα της και την ίδια στιγμή να κάνει εξετάσεις, για να βεβαιωθεί πως το μωρό της είναι καλά. Είναι δυστυχισμένη και πιεσμένη με την κατάσταση που επικρατεί. Ο Φίλιππος προσπαθεί να την στηρίξει.

Η αιμορραγία προκαλεί τρόμο

Το αίμα τρομοκρατεί την Βασιλική, η οποία παθαίνει κρίση άγχους στην γη της ελιάς. Ο Φίλιππος την ενημερώνει πως και η αδελφή του είχε τέτοιες αδιαθεσίες, με σκοπό να την καθησυχάσει.

Της ζητάει να κλείσει ένα ραντεβού στον γυναικολόγο στην Καλαμάτα και της υπόσχεται πως θα πάει μαζί της. Εκείνη αρνείται, με τον φόβο πως εάν γίνουν αντιληπτοί, το μυστικό τους θα αποκαλυφθεί. Του αναφέρει πως θα πάρει την Άννα δίπλα της και πως μένει απλώς να πάρει την απόφαση να κλείσει ραντεβού όσο πιο άμεσα γίνεται.

Βασιλική και Φίλιππος αγκαλιά

Ο Φίλιππος την κοιτάζει στα μάτια. Της λέει πως το μωρό αυτό το έχει ανάγκη, πως θα τρελαθεί αν πάθει κάτι. Το ίδιο κάνει και η Βασιλική. Τον κοιτάζει και του αναφέρει πως το αγαπάει ήδη. Μία σπαρακτική σκηνή έρχεται ανάμεσα στο ζευγάρι.