ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ντοκουμέντο: Οργισμένοι οι Κύπριοι ηθοποιοί με τις πράξεις του ΘΟΚ – Στέλνουν επιστολή στην Επίτροπο Διοικήσεως

Για ακόμα μια φορά οι Κύπριοι ηθοποιοί φαίνεται να είναι εξοργισμένοι με τις πράξεις και αποφάσεις του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου!

Σύμφωνα με αποκλειστικο ρεπορτάζ του SOCIALISTA.com.cy εξοργισμένοι είναι Κύπριοι ηθοποιοί με το γεγονός ότι ο ΘΟΚ παρότι έχει μειώσει το budget και τους μισθούς παρ’αυτά “σπαταλάει” λεφτά σε μη Κύπριους πολίτες και ηθοποιούς πληρώνοντας Ελλαδίτες οπως και την διαμονή και τις μετακινήσεις τους!

Η πιο κάτω επιστολή θα βρεθεί στα χέρια της Επιτρόπου Διοικήσεως, όπου καταγγέλονται τα πιο πάνω.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται: “Τα τελευταία 4 χρόνια, το 95% του καλλιτεχνικού προσωπικού του Οργανισμού είναι από την Ελλάδα, με αποτέλεσμα το ενεργό δυναμικό της Κύπρου να μένει άνεργο ή να αναγκάζεται να αποχωρήσει από τον καλλιτεχνικό τομέα.”

Σοβαρές καταγγελίες επίσης αναφέρονται μέσα στην επιστολή κατα την οποία προστέθηκαν και τα εξής: “Σε λίγες εβδομάδες θα πραγματοποιηθεί η 10η τελετή των Βραβείων Θεάτρου Κύπρου, ένας θεσμός που θα παρουσιαστεί για τελευταία φορά (μετά από απόφαση του ΔΣ του ΘΟΚ). Στα περσινά βραβεία, το ίδιο ΔΣ απέρριψε τις 3 κυπριακές προτάσεις για τη σκηνοθεσία των βραβείων και προχώρησε σε απευθείας ανάθεση της τελετής στον κ. Βασίλη Μυριανθόπουλο, σκηνοθέτη από Ελλάδα. Να σημειώσω ότι ο ανακοινωμένος προϋπολογισμός για την τελετή ήταν €10.000. Φέτος, όχι μόνο δεν προκήρυξαν την θέση, αλλά την έδωσαν με κατευθείαν ανάθεση στον Έλληνα χορογράφο Φωκά  Ευαγγελινό. Αυτός με τη σειρά του, πρόσφερε τη θέση του Διευθυντή Φωτογραφίας και το ρόλο του παρουσιαστή σε άλλους συνεργάτες του Ελληνικής υπηκοότητας, ΜΗ μόνιμους κάτοικους Κύπρου”.

Αξίζει να σας παρουσιάσουμε και το απόσπασμα της επιστολής στο οποίο δίνεται εξίσου καταγγελτική έμφαση ”

Να συμπληρώσω ακόμα, ότι κατά την τελευταία θεατρική περιόδο (Σεπτέμβριος 2016 μέχρι Ιούλιο 2017) κανένας κύπριος/α σκηνοθέτης δεν έχει σκηνοθετήσει για την Κεντρική Σκηνή του κρατικού μας θεάτρου.”.

Διαβάστε την επιστολή!