Περισσότερη άσκηση χωρίς γυμναστική; Γίνεται έτσι!

Η άσκηση βελτιώνει την υγεία και τη διάθεσή σου. Ακολούθησε αυτές τις στρατηγικές για να κινείσαι περισσότερο.

Ξεκίνα σωστά

Οι ειδικοί προτείνουν να ασκείσαι για 30 λεπτά την ημέρα, έτσι ώστε να βελτιώσεις την υγεία σου και να διατηρήσεις το βάρος σου (αν θέλεις να χάσεις κιλά, πρέπει να αυξήσεις το χρόνο). Απλές αλλαγές, όπως το να τρέχεις, να κάνεις ποδήλατο, ή να κανονίζεις «ραντεβού» άσκησης με το σύντροφο ή τους φίλους σου, είναι μια καλή αρχή. Εάν προσπαθείς να ενσωματώσεις περισσότερη δραστηριότητα στη μέρα σου, τα παρακάτω «κόλπα» θα σε βοηθήσουν.

Μείωσε το χρόνο που κάθεσαι

Όσο περισσότερα λεπτά περνάς παρακολουθώντας τηλεόραση ή σερφάροντας στο Διαδίκτυο, τόσο πιθανότερο είναι να έχεις παραπανίσια κιλά, λένε ερευνητές.

Βρες χρόνο για τις αγαπημένες σου δραστηριότητες

Η άσκηση δε χρειάζεται να είναι αγγαρεία. Δεν υπάρχει κανόνας που να λέει ότι πρέπει να ασκείσαι με έναν εξειδικευμένο τρόπο ή σε συγκεκριμένο μέρος. Τρόποι άθλησης όπως το βόλεϊ, οι πολεμικές τέχνες και το τένις αυξάνουν τον καρδιακό παλμό σου και σε βοηθούν να κάψεις θερμίδες.

Βελτίωσε την άσκησή σου στο γυμναστήριο

Πρέπει να προσθέσεις άσκηση με βάρη στο πρόγραμμά σου, ειδικά καθώς μεγαλώνεις. Σε βοηθά να διατηρήσεις τη μυϊκή μάζα, που ενισχύει το μεταβολισμό, και την οστική σου μάζα. Όποτε μπορείς, εκτέλεσε άσκηση μυϊκής ενδυνάμωσης, καθώς και άσκηση υψηλής έντασης, όπως τρέξιμο, σχοινάκι και κικ μπόξινγκ.