Δεν έχεις χρήματα για γυμναστήρια; 10 τρόποι για να ασκηθείς οικονομικά!

Το κορμί δεν το αποκτάς μόνο σε γυμναστήρια πληρώνοντας μεγάλες συνδρομές. Υπάρχουν εκατοντάδες τρόποι για να φτιάξεις το σώμα των ονείρων σου οικονομικά και χωρίς να ξοδεύεις μια περιουσία. Εμείς σου προτείνουμε 10 τρόπους για να κάνεις γυμναστική με μηδέν συνδρομές.

1)Παρέα με ένα dvd…

Αποτελούν έναν φθηνό και ιδιαίτερα αξιόπιστο τρόπο άθλησης. Ο λόγος για τα dvd’s γυμναστικής, που κυκλοφορούν στην αγορά και που συνήθως έχουν μια μεγάλη ποικιλία ασκήσεων (π.χ. από αερόμπικ μέχρι yoga κ.α.). Πέρα από σημαντική οικονομία, τα dvd’s αυτά, σας δίνουν τη δυνατότητα να γυμναστείτε στο σπίτι σας, χωρίς να φοβάστε μήπως κάνετε κάποιο λάθος ή να ντρέπεστε τους συναθλητές σας. Στα θετικά, συγκαταλέγεται και το γεγονός, πως τα περισσότερα από αυτά τα dvd’s, έχουν επιμεληθεί κορυφαίοι γυμναστές από όλο τον κόσμο, οπότε θα έχετε τη δυνατότητα να επωφεληθείτε από πραγματικά απαιτητικά προγράμματα άθλησης.

2)Το κλαδευτήρι αντί κοιλιακών

Ποιος είπε, πως η γυμναστική, πρέπει να είναι μόνο κοιλιακοί και τρέξιμο στον κυλιόμενο διάδρομο; Μια εναλλακτική, αλλά εξίσου αποδοτική μορφή άσκησης είναι και η… κηπουρική! Το κλάδεμα, το πότισμα, η μεταφύτευση λουλουδιών και φυτών και γενικότερα η φροντίδα τους, έχουν ως αποτέλεσμα την απώλεια θερμίδων και επομένως και κιλών. Ήδη σε χώρες, όπως η Βρετανία, η «κηπουρική άθληση» παίρνει μαζικότερες διαστάσεις και διοργανώνονται ομάδες εθελοντών κηπουρών για δημόσια πάρκα, όπου συνδυάζεται άριστα η κηπουρική με την άθληση.
3)Γυμναστείτε στο σπίτι

Δεν χρειάζεται να πληρώνετε συνδρομή στο γυμναστήριο, για να διατηρείστε σε φόρμα. Ακόμη και το σπίτι σας, χάρη σε μικρούς έξυπνους τρόπους, μπορεί να μετατραπεί σε χώρο άθλησης. Ανεβοκατεβείτε με τις σκάλες, χρησιμοποιήστε μαγειρικά σκεύη για βαράκια, κάντε κοιλιακούς ξαπλωμένοι στο χαλί και… καθαρίστε μόνοι σας το σπίτι για εξοικονόμηση χρημάτων αλλά και άσκηση!

4)Τένις: δωρεάν άθλημα για… πλούσιους!

Αποτελεί μια ιδανική μορφή άσκησης και παρόλο, που αρκετοί θεωρούν, πως αποτελεί αγαπημένο άθλημα των οικονομικά εύρωστων, ωστόσο, υπάρχουν πολλοί όμιλοι, όπου μπορεί κανείς να παρακολουθήσει μαθήματα τένις δωρεάν.

5)Κολύμβηση: απλωτές χωρίς κόστος

Μια από τις πιο σημαντικές μορφές άσκησης, η κολύμβηση, γυμνάζει όλο το σώμα και μάλιστα με το μικρότερο δυνατό κόπο. Ο αθλούμενος, αργεί να αισθανθεί την κόπωση λόγω της άνωσης του νερού και έτσι, καταβάλλει μεγαλύτερη προσπάθεια χωρίς να το καταλάβει. Και όσο για το κόστος; Απολύτως δωρεάν καθώς τα δημοτικά κολυμβητήρια ή οι παραλίες αφθονούν στη χώρα μας!

6)Σχοινάκι: αλήθεια, το θυμάστε;

Θυμάστε, που στα παιδικά σας χρόνια, δεν το αποχωριζόσασταν ούτε λεπτό; Ο λόγος για το σχοινάκι, που ενώ το έχουμε συνδέσει με την παιδική μας ηλικία, ωστόσο, μπορεί να κάνει «θαύματα» και στην ενήλικη ζωή μας. Ανακαλύψτε λοιπόν, σε ποια ντουλάπα το έχετε καταχωνιάσει και αρχίστε την άσκηση αναπολώντας τα… νιάτα σας!

7)Περπάτημα: το θαυματουργό

Σαφώς και πρόκειται για τον οικονομικότερο και αποτελεσματικότερο τρόπο εκγύμνασης. Το περπάτημα τονώνει τους μύες, ενδυναμώνει το σώμα και οδηγεί στην απώλεια θερμίδων και κιλών. Καθιερώστε ένα μισάωρο περπάτημα καθημερινά και σύντομα θα δείτε το δείκτη της ζυγαριάς να πέφτει…8)Ποδήλατο: πάμε για ορθοπεταλιές

Το όφελος της ποδηλασίας είναι διπλό. Αφενός μεν, γυμνάζει όλο το σώμα και αφετέρου σας εξοικονομεί χρήματα από τη βενζίνη του αυτοκινήτου. Μπορεί στην Ελλάδα, το ποδήλατο να μην είναι ένα συνηθισμένο μέσο μετακίνησης, όμως ήδη σε πολλές χώρες της Ευρώπης τείνει να γίνει το βασικότερο μέσο μεταφοράς. Ξεκινήστε λοιπόν τις ορθοπεταλιές και δείτε τη διαφορά όχι μόνο στα κιλά αλλά και στην τσέπη σας!

9)Γυμναστήριο με έκπτωση

Αν για να ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα γυμναστικής, χρειάζεστε τη «δέσμευση» της εγγραφής σε ένα γυμναστήριο προκειμένου να έχετε κίνητρο, δεν έχετε παρά κάνετε μια έρευνα αγοράς στα δημοτικά γυμναστήρια, που παρέχουν βελτιωμένες υπηρεσίες και φημίζονται για τα καλά τους αποτελέσματα. Αλλά, ακόμη και αν επιλέξετε, να εγγραφείτε σε ένα ιδιωτικό γυμναστήριο, μη διστάσετε να ζητήσετε έκπτωση στο τελικό κόστος εγγραφής καθώς τα περισσότερα γυμναστήρια, θα δεχθούν να μειώσουν τις τιμές τους προκειμένου να τα προτιμήσετε.

10)Wii fit…

Αν η τηλεόραση αποτελεί αγαπημένο σας «άθλημα», τότε μια καλή ιδέα θα ήταν να προτιμήσετε τη λύση του Wii Fit, της εξελιγμένης κονσόλας, που συνδέεται με την οθόνη της τηλεόρασής σας και σας… σηκώνει από τον καναπέ!

Χάρη σε ένα διαδραστικό σύστημα ασκήσεων, θα έχετε την ευκαιρία να γυμναστείτε αποτελεσματικά στο σαλόνι του σπιτιού σας με τη βοήθεια ικανών προπονητών και να ξαναβρείτε τη φόρμα σας χωρίς να χρειαστεί ούτε καν να βγείτε από την εξώπορτα!