Πως θα κάνεις μια βούρτσα μαλλιών να κρατήσει χρόνια!

Ερώτηση: πόσο πολύ κρατάει η βούρτσα των μαλλιών σας;  Απάντηση: πάρα πολύ! Με την κατάλληλη φροντίδα, μπορείς να διατηρήσεις την καλή κατάσταση του αγαπημένου σου εργαλείου, για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι βούρτσες μαλλιών γενικά μπορούν να συλλέξουν σκόνη, βρωμιά και νεκρά κύτταρα από το κρανίο, επομένως ο συχνός καθαρισμός τους επιβάλλεται. Και μπορεί τις περιττές τρίχες που μένουν και κολλούν να τις πετάς, ωστόσο αυτό δεν φτάνει.

Μία φορά την βδομάδα, αποφασίστε λοιπόν πως πρέπει να της παρέχετε και μία extra περιποίηση, γεγονός που θα ωφελήσει πολύ στο να σας κρατήσει για πολύ περισσότερο.

  • Βήμα 1: Πριν ξεκινήσεις να πλένεις την βούρτσα σας, απομακρύνεις όσο περισσότερες εγκλωβισμένες τρίχες μπορείτε. Το καλύτερο εργαλείο για κάτι τέτοιο, είναι μία χτένα με μακριά δόντια. Κράτησε την βούρτσα πάνω από έναν κάδο απορριμάτων, και πέρασε την από πάνω με την χτένα.
  • Βήμα 2: Γέμισε τον νιπτήρα με ζεστό νερό και προσθέσε μερικές σταγόνες από το  σαμπουάν σας, ώστε να δημιουργηθεί αφρός. Μούλιασε την βούρτσα στο νερό και άστο να δράσει για 2-3 λεπτά.

 

  • Βήμα  3:  Το πλύσιμο στον νιπτήρα θα βοηθήσει ώστε οποιαδήποτε περιττή τρίχα και σκόνη να ξεκολλήσει από τα δύσκολα σημεία. Τώρα, πάρε την χτένα και ξαναπέρασε την πάνω από την βούρτσα για ακόμη μία φορά.

 

  • Βήμα 4:  Ξαναπλύνε την βούρτσα  με άφθονο, ζεστό νερό. Τινάξτε την ώστε να φύγει η περιττή υγρασία και αφήστε την ανάποδα να στεγνώσει. Γενικά είναι καλό να ελέγχεις την κατάσταση της βούρτσας σου  ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Αν παρατηρήσεις πως αρχίζει και χαλάει τότε ίσως ήρθε η ώρα να την αντικαταστήσεις.