Έλα για πίτσα! Έξυπνες ιδέες για να τους καταπλήξεις!

Delicious fresh made italian pizza

Κανείς δεν λέει «όχι» σε ένα, δυο και τρία κομμάτια! Αρκεί να την έχεις πετύχει. Ακολούθησε τις συμβουλές και ετοιμάσου να περάσεις το βράδυ στην κουζίνα ετοιμάζοντας ακόμη περισσότερες.

Προετοιμασία: Φτιάχνετε δική σας ζύμη για πίτσα ή αγοράζετε έτοιμη βάση ή αραβική πίτα μεγάλης διαμέτρου. Για τις υπόλοιπες πιτοδημιουργίες χρησιμοποιήστε το είδος έτοιμης πίτας που προτιμάτε, π.χ. ελληνική, αραβική, κυπριακή, μεξικάνικη. Αν έχετε τις πίτες αποθηκευμένες στο ψυγείο, τις βγάζετε και τις αφήνετε να ξεπαγώσουν.

Σπιτική σάλτσα πίτσας: Αναμειγνύετε 1 φλιτζάνι ντομάτα ψιλοκομμένη ή αποφλοιωμένα ντοματάκια, 2 κουταλάκια πελτέ ντομάτας, ½ κουταλάκι ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ελαιόλαδο.

Πίτσα σπέσιαλ

Βάζετε τη ζύμη σε λαδωμένο ταψάκι, να το καλύψει ολόκληρο, και την περιχύνετε με τη σάλτσα ντομάτας. Στρώνετε από πάνω τυρί γκούντα τριμμένο και συνεχίζετε με ψιλοκομμένα μανιτάρια, πιπεριές, λουκάνικο, ζαμπόν, μπέικον, ελιές και στο τέλος λίγο ακόμη τυρί τριμμένο. Ραντίζετε με ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με ρίγανη και πιπέρι. Αφήνετε τα υλικά να σταθούν ενόσω προθερμαίνετε το φούρνο. Ψήνετε σε δυνατή θερμοκρασία, μέχρι το τυρί και η κόρα να πάρουν ένα χρυσοκάστανο χρώμα.

Πίτσα με αραβική πίτα

Στρώνετε λαδόκολλα σε ταψί και βάζετε από πάνω μια μεγάλη αραβική πίτα. Απλώνετε στην πίτα τυρί του τοστ, φέτες γαλοπούλας κι αν θέλετε μπέικον, λουκάνικο ή σαλάμι αέρος. Προσθέτετε τυρί φέτα θρυμματισμένο και τυρί ένταμ τριμμένο και κατόπιν πιπεριά ψιλοκομμένη, κρεμμύδι ψιλοκομμένο και ροδέλες ντομάτας. Περιχύνετε με σάλτσα ντομάτας ή κέτσαπ και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο.

Ατομική πίτα – πίτσα

Αλείφετε μικρές πίτες με λίγο ελαιόλαδο. Πάνω από κάθε πίτα προσθέτετε τυρί σε φέτες, γαλοπούλα, ντομάτα σε ροδέλες, πιπεριά και κρεμμύδι ψιλοκομμένα. Πασπαλίζετε με λίγο κίτρινο τυρί τριμμένο και ψήνετε στο γκριλ.

Τυλιχτά

Ετοιμάζετε τζατζίκι ή σάλτσα γιαουρτιού ή μουστάρδας. Ψήνετε σε σχάρα ή στο γκριλ σουβλάκια χοιρινά, σουβλάκια κοτόπουλου, μπιφτέκια μακρόστενα, λουκάνικα κ.ά. Κόβετε ντομάτες και κρεμμύδια. Αφήνετε τις πίτες να ψηθούν από τη μία πλευρά καλά και από την άλλη μόνο ζέσταμα. Τις γεμίζετε με τα υλικά που έχετε στη διάθεσή σας, τις διπλώνετε και τις τυλίγετε μέχρι τη μέση με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο.