Ανησυχία για Μιχάλη Σοφοκλέους: Οι Ελαμίτες διαδήλωσαν έξω απο το θέατρο όπου πρωταγωνιστεί για το περιεχόμενο της

Περίπου δεκαπέντε μέλη του ΕΛΑΜ στήθηκαν έξω από το θέατρο Ριάλτο χθες όπου διδόταν η παράσταση του Κωνσταντίνου Οδυσσέως «Made in Cyprus» διαμαρτυρόμενοι… ίσως για το περιεχόμενο του έργου, το οποίο είναι κωμωδία και πραγματεύεται με πολύ χιούμορ τις σχέσεις ανάμεσα σε Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους.
Όπως πληροφορείται ο politis.com.cy από αυτόπτες μάρτυρες, μόλις ξεκίνησε η παράσταση μια πολύ μικρή μερίδα νεαρών, μαζεύτηκε έξω από το θέατρο φωνάζοντας συνθήματα όπως «Αναστασιάδη είσαι προδότης», «Οι Τούρκοι της Κύπρου είναι εχθροί μας» και «Ελλάς – Κύπρος – Ένωση». Η είσοδος έξω από το Ριάλτο είχε κλείσει λόγω της συγκέντρωσης, με αποτέλεσμα μερικοί εκ των προσερχόμενων που ήθελαν να παρακολουθήσουν την παράσταση να μην καταφέρουν να εισέλθουν στο θέατρο.
Η διεύθυνση του Ριάλτο ενήργησε διακριτικά, ειδοποιώντας την Αστυνομία, η οποία διέλυσε την συγκέντρωση.
Η παράσταση πάντως δόθηκε κανονικά, με περίπου 300 θεατές, οι οποίοι όπως πληροφορούμαστε απόλαυσαν το έργο.
Το «Made in Cyprus», είναι παράσταση του Θεάτρου «Διόνυσος». Πρόκειται για σύγχρονη κυπριακή κωμωδία του Κωνσταντίνου Οδυσσέως  σε σκηνοθεσία Ανδρέα Τσουρή.
Περίληψη: Το μικρό σουβλιτζίδικο του κυρίου Αλέκου είναι το αγαπημένο στέκι του κυρίου Γιάννη Ηρακλέους, που τρώει συχνά με την οικογένειά του, λόγω του ότι είναι φθηνά και νόστιμα, ιδίως ο γύρος του που τον φτιάχνει ο Αχμέτ, ο υπάλληλος του Αλέκου. Όταν όμως ο κ. Γιάννης ανακαλύπτει ότι ο «μισταρκός» του Ματθαίου είναι Τουρκοκύπριος, κάνει σφοδρότατες παρατηρήσεις στον ιδιοκτήτη του σουβλιτζίδικου, όχι διότι έχει κάτι με τους Τουρκοκύπριους, όπως ισχυρίζεται, αλλά διότι – κατά τη γνώμη του- δεν έπρεπε να τους δίνουμε δουλειές ούτε να τους παραχωρούμε τα δικαιώματα του Κύπριου πολίτη, ενόσω το Κυπριακό παραμένει άλυτο. Η ανακάλυψη του κ. Γιάννη για τον Τουρκοκύπριο «μισταρκό» δυστυχώς γι’ αυτόν, δεν θα είναι ούτε η πρώτη αλλά ούτε και η πλέον δυσάρεστη, από τις διαδοχικές εκπλήξεις που θα υποστεί, διότι οι ανατροπές στην εξέλιξη του έργου θα αποκαλύψουν πολύ περισσότερα…
Ο Κωνσταντίνος Οδυσσέως, έγραψε μια σύγχρονη κυπριακή κωμωδία με χαρακτήρες βγαλμένους από την κυπριακή πραγματικότητα, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους σε μια ιστορία όπου ο μύθος συναντά την αλήθεια και το ξεχασμένο παρελθόν αναμετριέται με την πραγματικότητα.
Πρωταγωνιστούν με σειρά εμφάνισης οι ηθοποιοί Ανδρέας Τσουρής, Μένια Μαθιουδάκη, Μιχάλης Σοφοκλέους, Ξένια Κωνσταντινίδου, Χρήστος Γιάγκου, Σοφία Καλλή, Έλενα Χριστοφή.

Source :
politis.com.cy