Δείτε πως μπορείτε να αποτρέψετε φυσικά τη Χαλάρωση του Στήθoυς!

Όλοι έχουμε τις ανασφάλειές μας και για κάποιες γυναίκες, το σχήμα του στήθouς τους είναι μία από αυτές. Ενώ η εμφάνισή μας είναι ο κυριότερος λόγος για αυτή την επιθυμία, στην πραγματικότητα θα έπρεπε να νοιαζόμαστε για πιο σημαντικά πράγματα – την υγεία μας.

Το σακούλιασμα μπορεί να είναι αποτέλεσμα φυσικών αιτιών ή καθημερινών επιλογών αλλά υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βοήθησε την υγεία του στήθouς σας ανεξάρτητα από την αιτία.

Γιατί το στήθoς σακουλιάζει;

Το στήθoς δεν είναι μυς. Είναι φτιαγμένο από λιπαρούς ιστούς και αδένες που παράγουν γάλα. Όλο αυτό μετά καλύπτεται με δέρμα που είναι ελαστικό λόγω της ύπαρξης της πρωτεΐνης ελαστίνης.

Πράγματα όπως το κάπνισμα και ακραία απώλεια ή πρόσληψη βάρους είναι ο λόγος που συμβαίνει αυτή η χαλάρωση στο δέρμα.

Το κάπνισμα καταστρέφει την ελαστίνη και έτσι το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το δέρμα γύρω από το στήθoς να γίνεται χαλαρό και να σακουλιάζει αντί να το κρατάει στη θέση του.

Όταν πρόκειται για απώλεια βάρους, μία αλλαγή της τάξης των 20 κιλών είναι σίγουρο πως θα επηρεάσει το στήθoς σας και θα προκαλέσει χαλάρωση.

Οπότε τι μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε το στήθoς σας στητό; 

Από τη μία, καλό θα ήταν να διατηρείτε το βάρος σας σταθερό. Επίσης καλό θα ήταν να πίνετε αρκετό νερό. Σίγουρα ακούτε συνέχεια πόσο καλό κάνει το νερό για την καλή λειτουργία του σώματός μας. Είναι πολύ σημαντικό να πίνουμε αρκετό νερό για να παραμένει το δέρμα μας ενυδατωμένο και για να αντέχει περισσότερο στη γήρανση.

Καλό θα ήταν να πίνετε ένα λίτρο νερό το πρωί όταν ξυπνάτε.  Μπορείτε να προσθέσετε και θαλασσινό αλάτι και λεμόνι για ακόμα περισσότερα οφέλη.

Άλλος ένας τρόπος είναι η σωστή διατροφή. Σύμφωνα με μελέτες, τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες που φέρουν θείο μπορούν να βοηθήσουν συνολικά την υγεία του στήθouς σας.

Η άσκηση επίσης βοηθάει να διατηρηθεί στητό. Αποφύγετε τα τηγανιτά, όπως και το κάπνισμα.

Γνωρίζατε ότι υπάρχουν ειδικές ασκήσεις για το στήθoς; 

 

Η Aloe vera είναι ένας ακόμα τρόπος για να διατηρήσετε το στήθoς σας στητό. Απλά τρίψτε το με τζελ από aloe vera, αφήστε το για 10 λεπτά και μετά ξεπλύνετε. Κάντε το 4-5 φορές την εβδομάδα και αυτό θα δυναμώσει πολύ το δέρμα σας.

Επίσης αντί για Aloe vera, μπορείτε να το τρίψετε με λάδι καρύδας ή βούτυρο κακάο για 2-3 φορές την εβδομάδα. Εάν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τη συνταγή που σας δίνουμε παρακάτω για μία μάσκα στήθouς.

Θα χρειαστείτε: 

1 κ.σ οργανικό γιαούρτι
ένα οργανικό αβγό
1 κ.σ λάδι βιταμίνης Ε (οργανικό λάδι είναι επίσης καλό)
Ανακατέψτε τα συστατικά και τρίψτε τη μάσκα πάνω στο στήθoς σας. Φορέστε ένα παλιό μπλουζάκι και καθαρίστε μετά από 20-25 λεπτά.

Δείτε στα βίντεο ακόμα περισσότερες χρήσιμες συμβουλές!