Δώστε άλλον αέρα στο καθημερινό σας χτένισμα

Οι μαμάδες γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν έχουν ούτε λεπτό για χάσιμο. Και ένα προσεγμένο χτένισμα θέλει το χρόνο του!

Γι’ αυτό το λόγο δεν αλλάζετε ποτέ τα μαλλιά σας και το μόνο που κάνετε είναι να ονειρεύεστε τη μέρα που θα μπορέσετε και πάλι να τα περιποιηθείτε με τις ώρες, δοκιμάζοντας διαφορετικά στυλ χτενίσματος. Τώρα πια δεν χρειάζεται να περιμένετε μέχρι τότε. Μπορείτε να ανανεώσετε το στυλ σας με τους ακόλουθους τρόπους:

Αλογοουρά με χρώμα

Η αλογοουρά είναι από τις αγαπημένες επιλογές των μαμάδων γιατί είναι εύκολη και γρήγορη. Δώστε μια πινελιά ζωντάνιας στην αλογοουρά σας, δένοντας μια μακριά, χρωματιστή κορδέλα στη βάση της. Αφήστε τη να πέφτει πάνω στα μαλλιά σας ή πλέξτε την μέσα στην κοτσίδα. Χρησιμοποιήστε περισσότερα χρώματα αν έχετε διάθεση για πειραματισμούς.

Ρομαντικά, ανέμελα σινιόν

Μερικές φορές πιάνετε τα μαλλιά σας σε κότσο και ξεχνάτε να τα αφήσετε, έτσι δεν είναι; Πολύ πιθανόν να μην θυμάστε καν πόσο έχουν μακρύνει. Χαλαρώστε μερικά τμήματα του κότσου για να πετύχετε το επιμελώς ατημέλητο look. Στη συνέχεια βγάλτε προσεκτικά μία ή δύο τούφες από κάθε πλευρά των μαλλιών για να πλαισιώσετε το πρόσωπο.

Όταν τα ίσια κάνουν τα δικά τους

Ισιώσατε τα μαλλιά σας το βράδυ και το πρωί που ξυπνήσατε δεν ήταν και τόσο ίσια. Να πώς μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε: τυλίξτε χοντρές τούφες στο ψαλίδι για μπούκλες ή το ισιωτικό σας σίδερο και δημιουργήστε χαλαρές μπούκλες.

 

Κάντο αλά γαλλικά

Έχετε αρχίσει να αισθάνεστε την κοτσίδα σας σαν ένα βαρύ και αβάσταχτο φορτίο; Δοκιμάστε να πιάσετε τα μαλλιά σας σε μια γαλλική πλεξούδα. Είναι σοφιστικέ, εντυπωσιακή και σίγουρα πρακτική αφού τα μαλλιά δεν είναι μες στο πρόσωπό σας. Χαλαρή ή σφιχτή, κοντή ή μακριά, το σίγουρο είναι ότι η πλεξούδα θα δώσει άλλον αέρα στα μαλλιά σας.

Ποια φοβάται τις αφέλειες;

Κάνατε το μεγάλο βήμα και αποκτήσατε τις αφέλειες που πάντα επιθυμούσατε. Μόνο που τώρα έχουν περάσει λίγοι μήνες και οι αφέλειές σας είναι στο άχαρο, ενδιάμεσο στάδιο. Χρησιμοποιήστε μια μικρή, στρογγυλή βούρτσα και στεγνώστε τις με το πιστολάκι, με κατεύθυνση προς το πλάι. Θα δείχνουν πειθαρχημένες και θα έχετε μια πλαϊνή φράντζα που δένει ομοιόμορφα με τα υπόλοιπα μαλλιά. Χρησιμοποιήστε το spray εντατικής θεραπείας 2 λεπτών Pantene Pro-V της σειράς Απαλά και Μεταξένια για να καταπολεμήσετε το φριζάρισμα και να κρατήσετε τη φράντζα σταθερή, όλη μέρα.

Μισά πάνω μισά κάτω

Σας αρέσει να αφήνετε κάτω τα μαλλιά σας αλλά μετά από κάποιες ώρες μπλέκονται και σας ενοχλούν; Δεν σας αρέσει ούτε η ιδέα της αλογοουράς; Κάντε μια χαλαρή χωρίστρα στη μέση, πάρτε δύο ίδιες τούφες από κάθε πλευρά, όσο χοντρές θέλετε, και στερεώστε τις στο πίσω μέρος του κεφαλιού με ένα κοκαλάκι ή ένα λαστιχάκι.