Ετοιμάζεσαι να συγκατοικήσεις μαζί του; 6 τσακωμοί που (στάνταρ) θα προκύψουν

Στην αρχή ζούσατε αυτό που κοιμόμαστε μαζί μία στο σπίτι σου, μια στο σπίτι του. Δε λέμε έχει κι αυτό τη γοητεία του, αλλά, μετά από πολλά πηγαινελα, ήρθε η μέρα που πήρατε τη ΜΕΓΑΛΗ απόφαση να συγκατοικήσετε. Και μετά από πολλές αγγελίες, επισκέψεις σε δυάρια, ραντεβού με μεσίτες, σκέψη, ανάλυση και περισυλλογή βρήκατε το σπίτι που θα στεγάσει τον έρωτα σας, του βάλατε κι ένα καναπέ και (ουφ) φτάσατε στο -επίμαχο- στάδιο της συγκατοίκησης (Μπράβο Καλως ήρθατε!).

Σύντομα (από την πρώτη κιόλας ημέρα) συνειδητοποιείς πως, όσες ώρες κι αν είχατε περάσει μαζί, είναι πολύ διαφορετικό να είστε μαζί 24/7 και να μοιράζεστε τα ΠΑΝΤΑ. Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες από ειδικούς και γενικούς της συγκατοίησης, μέχρι να βρείτε τις ισορροπίες και τους ρυθμούς σας, το πιθανότερο είναι ότι θα προκύψουν μερικοί μικροί, καθημερινοί τσακωμούληδες ακόμα και για θέματα που δεν είχατε φανταστεί ποτέ ότι μπορεί να σας απασχολήσουν.

Τους συγκεντρώσαμε σε μία λίστα (έτσι, για να είναι προετοιμασμένη):

1. Η τηλεόραση
Μαζί με το ποιος θα κρατάει το τηλεκοντρόλ, η τηλεόραση είναι ένα από τα πρώτα ζητήματα που θα προκύψουν σε αυτή την σχέση. Εσύ θα θέλεις να βάλεις επεισόδιο της αγαπημένης σου σειράς, εκείνος θα θέλει να δει ποδόσφαιρο ή την εκπομπή μετά το ποδόσφαιρο. Αν υπάρχει κάποια που έχει βρει τη λύση σε αυτή την εξίσωση, να μας στείλει ένα μήνυμα.

2. Οι λογαριασμοί
Δεν είναι μόνο ότι πρέπει να βάζετε και οι δύο χρήματα στο κοινό ταμείο (και μάλιστα στην ώρα τους), είναι και που κάθε φορά πρέπει να γίνουν αμέτρητες διαπραγματεύσεις για το ποιος θα σταθεί στην ουρά να πληρωσει τη ΔΕΗ  (μήπως να κάνετε ένα web banking λογαριασμό να ξενοιάσετε;). Καλό είναι να βάλετε από την αρχή σαν όρο να είστε συνεπείς σε ενοίκιο, λογαριασμούς και κοινόχρηστα και νε ξεκαθαρίσετε ποιος θα είναι υπεύθυνος για την αποπληρωμή τους. Έτσι θα γλιτώσετε πολλούς άβολους και καθόλου ρομαντικούς καυγάδες.

3. To δράμα της μπουγάδας
Μια από τις πιο απαίσιες και βαρετές κουραστικές δουλειές του σπιτιού είναι το πλύσιμο των ρούχων σας. Εκτός του ότι πρέπει να μάθεις να ζεις με τον ήχο του πλυντηρίου που θα λειτουργεί μέρα-παραμέρα στο σπίτι, αφού τα πλύνεις, χρειάζεται να τα στεγνώσεις, να τα σιδερώσεις και μετά να τα βάλεις στη θέση τους. Κουράστηκες και μόνο που το διάβασες ε; Φήμες λένε ότι ακόμα κι όταν θα λες: “Εγώ τα μάζεψα από την απλώστρα. Μπορείς να τα βάλεις στη θέση τους;”, εκείνος θα σου απαντάει ” Μιας που ξεκίνησες τη δουλειά, κρίμα δεν είναι να την αφήσεις στη μέση;”. Και να πως χτίζεται εκείνο το θεόρατο βουνό από ρούχα δίπλα από το κρεβάτι σας.

4. Ποιος θα μπει πρώτος στο μπάνιο
Ετοιμάσου για μάχη. Ειδικά τα πρωινά που θα βιάζεστε να φύγετε για δουλειά.

5. Ποιος θα μαγειρέψει και θα πλύνει τα πιάτα
Σε έναν ιδανικό κόσμο με γκλίτερ και νεράιδες, οι δουλειές χωρίζονται στη μέση (ο ένας μαγειρεύει, ο άλλος πλένει τα πιάτα και αντιστρόφως). Στην σκληρή κι άδικη καθημερινότητα όχι. Και αυτό σημαίνει τσακωμός.

6. Γιατί (ΠΑΛΙ) ξέχασε να κλείσει τo φως στο σαλόνι/μπάνιο/κουζίνα
Ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί το γιατί, αλλά πολλοί άντρες που ζουν και κυκλοφορούν ανάμεσά μας έχουν ένα θέμα με το ηλεκτρικό ρεύμα. Για παράδειγμα δεν θεωρούν απαραίτητο να σβήσουν τα φώτα φεύγοντας από το σπίτι (ή ακόμα χειρότερα, το θερμοσίφωνα). Στην καλύτερη θα επιστρέφεις σπίτι, θα βρίσκεις φώτα, ανεμιστήρες, τηλεοράσεις ανοιχτά και θα γκρινιάζεις. Στην χειρότερη, θα χρειαστεί να του κάνεις εκπαίδευση.