Εύκολα χτενίσματα για το Πάσχα

Γράφει ο Χρίστος Μιχαήλ (Hairstylist- Καθηγητής Κομμωτικής)

Για να είμαστε ειλικρινής είναι σαν χτες που μιλούσαμε για τα Χριστούγεννα αλλά φυσικό είναι γιατί μας ήρθε πολύ νωρίς φέτος …

Έτσι λοιπόν,όσες θα είστε μακρυά από τον κομμωτή σας τώρα το Πάσχα, σας έχω μερικές chic και διακριτικές επιλογές για να γιορτάσετε το Πάσχα πιο περιποιημένες από ποτέ…

1. Αρχή κάνω με κάτι πολύ απλό αλλά που κάνει θραύση, την αλογοουρά που αυτό που έχετε να κάνετε είναι να κρεπάρετε το πάνω μέρος των μαλλιών σας με μια βούρτσα για να δώσετε όσο όγκο θέλετε .Στη συνέχεια πιάστε τα μαλλιά σας χαμηλά και τέλος κρύψτε το λαστιχάκι σας κάτω από μια τούφα με μερικά τσιμπιδάκια.

2. Ακολούθως ένα όμορφο ατημέλητο look που ταιριάζει σε κάθε περίσταση που για να το πετύχετε δεν θέλετε κάτι παραπάνω από μερικά τσιμπιδάκια .Αυτό που δεν πρέπει να ξεχάσετε είναι να αφήσετε ελεύθερες τούφες γύρω από το πρόσωπο.

3. Για το επόμενο χτένισμα χρειάζεστε απλά ένα ψαλίδι για μπούκλες ή αλλιώς ένα στρογγυλό σίδερο. Έχετε σαν στόχο να κάνετε κυματισμούς στις τούφες σας για να έχετε ένα ατημέλητο αποτέλεσμα και αυτό το πετυχαίνετε διαλέγοντας τυχαία μικρές και μεγάλες τούφες τυλίγοντας τις γύρω από το σίδερο.

4. Το συγκεκριμένο χτένισμα δείχνει τέλεια περιποιημένο χωρίς να έχετε κάνει καθόλου προσπάθεια. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να μαζέψετε όλο το μαλλί με ένα λαστιχάκι σε χαμηλή αλογοουρά αφήνοντας την φράντζα ελεύθερη .Τέλος πιάστε όλες τις άκρες τις αλογοουρές και με μερικά τσιμπιδάκια όπως σας βγει γιατί άλλη η χάρη του ατημέλητου και άλλη του στημένου.

5. Για τις γιορτινές ημέρες επίσης μπορείτε να κάνετε δυο μεγάλες κοτσίδες και να τις μπλέξετε αλλά με βρεγμένο μαλλί .Αφού αφήσετε το μαλλί μισή ώρα περίπου ή μέχρι να στεγνώσει εντελώς τότε ξεμπερδεύετε την κοτσίδα και έχετε ένα ωραίο σπαστό και ανάλαφρο μαλλί έτοιμη για την ανάσταση απλά και λιτά χωρίς ταλαιπωρία.

Αφιερώστε χρόνο και δημιουργήστε τα μαλλιά σας μοναδικά …

Καλή ανάσταση και Καλό Πάσχα !!