Μάθε πού δεν πρέπει να έχεις τα καλλυντικά σου

Τα καλλυντικά είναι από τα πιο πολύτιμα πράγματα για μια γυναίκα. Δεν μπορείς να τα ξεχάσεις σε κάποια φίλη σου, ούτε να τα χάσεις, ούτε να χαλάσουν. Παθαίνεις πανικό και την επόμενη μέρα είσαι σαν χαμένη. Και δεν λέω υπερβολές.

Σκέψου να ξεχάσεις το τσαντάκι καλλυντικών, που έχεις μέσα την κρέμα προσώπου- ματιών, το αντηλιακό, την πούδρα, το πολύτιμο concealer. Δεν θα πω άλλα, αυτά είναι αρκετά. Λοιπόν, μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτά; Όχι.

Σου είναι απαραίτητα και δεν θες με τίποτα να χαλάσουν. Τα πλένεις, τα καθαρίσεις, τα φροντίζεις, όπως περιποιούνται αυτά εσένα την ίδια. Είναι τα δικά σου μωρά. Ακόμα κι αν δεν το έχεις με το πολύ μακιγιάζ.

Έλα όμως, που χωρίς να το παίρνεις χαμπάρι, τα αφήνεις να καταστραφούν. Ναι ναι. Και επειδή κάτι τέτοιο δεν το θέλεις με τίποτα, διάβασε προσεκτικά που δεν πρέπει να τα βάζεις και γιατί.

Στο περβάζι

Ο ήλιος δεν κάνει καλό στα καλλυντικά σου, oύτε η σκόνη που μπορεί και ”περνάει” μέσα από τυχόν ρωγμές των καλλυντικών σου. Θα στα λιώσει και μετά θα τρέχεις να αγοράζεις καινούργια. Προσοχή, ειδικά το καλοκαίρι.

Στο μπάνιο

Πολύ πιθανόν να τα έχεις εκεί ε; Μέσα στο κρυμμένο ερμάρι, πίσω από τον καθρέπτη, μαζί με την οδοντόκρεμα. Ε, λοιπόν είναι το χειρότερο μέρος που μπορείς να τα κρύψεις. Ο ατμός από την μπανιέρα, τα βακτήρια που μαζεύονται με τον καιρό (καλό είναι να ανοίγεις το παράθυρο για να μην μένουν) δεν είναι και ό,τι καλύτερο για τα καλλυντικά σου.

Κοντά στην θέρμανση

Οι κρέμες και τα αρώματα δεν πρέπει να βρίσκονται ποτέ σε πολύ ζεστό μέρος, ειδικά κοντά σε θέρμανση και κλιματιστικό. Χάνουν τα δραστικά συστατικά τους ή τα έλαια που περιέχουν και δεν είναι τόσο αποτελεσματικά. Δοκίμασε το με ένα άρωμα που δεν βάζεις πλέον, να δεις πως θα χάσει την έντονη και χαρακτηριστική μυρωδιά του.

Στο ψυγείο

Είσαι και εσύ απ’ τις γυναίκες που βάζουν το κραγιόν, την μάσκαρα και την αντηλιακή σου στο ψυγείο για να μην λιώσουν από τον ήλιο και την ζέστη. Δεν κάνει όμως γιατί υπάρχουν προϊόντα που μπορεί να πήζουν με τη χαμηλή θερμοκρασία. Τα περισσότερα καλλυντικά σου πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου, ούτε σε κρύο μέρος, ούτε σε πολύ ζεστό.

Στο αυτοκίνητο

Την έχεις πατήσει και εσύ. Έχεις αφήσει το κραγιόν σου στο συρτάρι στη θέση του συνοδηγού στο αυτοκίνητο και όταν το ανακαλύπτεις, είναι ήδη αργά. Έχει λιώσει και το αποχαιρετάς. Ποτέ ξανά!