Μπρούσκο: Η Μελίνα αποκαλύπτει: «Τίποτα δεν έχει νόημα χωρίς εσένα!»

ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΜΕΤΑΞΗΤΙΝΟΥ

Η Μελίνα συνεχίζει να ζει στα Χανιά και μάλιστα να διαπρέπει στον επαγγελματικό τομέα. Ωστόσο, ο τραγικός θάνατος το παιδιού τής Αναστασίας και του Ματθαίου την κλονίζει αφάνταστα και πλέον δεν θέλει να ζήσει χωρίς τον Αχιλλέα και τα παιδιά. Θέλει να επιστέψει στην Κύπρο, όμως, όπως όλα δείχνουν, τα πράγματα δεν είναι όπως τα νομίζει.

Με τον Αχιλλέα συνεχίζουν να έχουν όχι μόνο τις καλύτερες σχέσεις, αλλά και το ίδιο ερωτικές, ίσως και πιο παθιασμένες, κάτι που κάνει τη Μελίνα σίγουρη ότι η σχέση της με τον Αχιλλέα δεν έχει διαταραχθεί στο παραμικρό. Ετσι του εξομολογείται ότι θέλει να τα αφήσει όλα και να γυρίσει μαζί του στην Κύπρο. Ο Αχιλλέας, παρότι τρυφερός και γεμάτος αγάπη για τη γυναίκα του, είναι δύσπιστος: «Δεν το εννοείς ότι θέλεις να γυρίσεις στην Κύπρο μαζί μου», της λέει. Η Μελίνα πιο σίγουρη από ποτέ, τον κοιτάζει στα μάτια και του απαντάει: «Και όμως, το εννοώ».
Η συζήτηση συνεχίζεται και η Μελίνα έκπληπτη ακούει τον Αχιλλέα να της λέει: «Οχι! Δεν είσαι έτοιμη. Δεν έχεις ικανοποιηθεί ακόμα. Εχεις πολλά πράγματα να κατακτήσεις. Επαγγελματικά τελείωσες; Εφτασες στο στόχο σου; Απάντησέ μου ειλικρινά. Αυτό ήταν που ήθελες; Μέχρι εδώ;». Ωστόσο, η κοπέλα δεν το βάζει κάτω και του λέει: «Οχι, αλλά νομίζω πως δεν με νοιάζει πια». Ο Αχιλλέας έχει ένα πικρό χαμόγελο: «Νομίζεις, αλλά σε λίγο καιρό θα σου ξαναβγεί η φιλοδοξία», της λέει και η Μελίνα προσπαθεί να τον πείσει ότι έχει πλέον αλλάξει: «Νόμιζα ότι όλα αυτά θα είχαν νόημα. Αλλά τίποτα δεν έχει νόημα χωρίς εσένα. Αν δεν το μοιράζομαι μαζί σου δεν μ’ ενδιαφέρει τίποτα».