Νοικοκυρά σε απόγνωση; Σού κάναμε λίστα με τις SOS δουλειές!

Ουφ, είναι τόσο πολλά αυτά που πρέπει να κάνεις αυτή την περίοδο του χρόνου που πραγματικά πελαγώνεις. Για αυτό και εμείς σου φτιάξαμε μια λίστα με όσα έχεις να κάνεις!

Αν εργάζεσαι και έχεις και παιδιά, η καθημερινότητα είναι δύσκολη και τρέχεις να προλάβεις το 24ωρο, που ποτέ δεν είναι αρκετό. Τα χειμωνιάτικα είναι ακόμα στα συρτάρια, τα χαλιά δεν έχουν μαζευτεί, Θεέ μου, πόσες εκκρεμότητες.

Μην αγχώνεσαι. Οι δουλειές δεν θα γίνουν πιο γρήγορα με το άγχος. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Εάν δεν τα καταφέρνεις μόνη σου, ζήτησε τη βοήθεια μιας φίλης ή μιας οικιακής βοηθού.

Βάλε προτεραιότητες ανάλογα με τις ανάγκες του σπιτιού και της οικογένειάς σου και κάνε προγραμματισμόγια τις δουλειές που πρέπει να γίνουν.

Παρακάτω θα δεις τη λίστα με όσα πρέπει να γίνουν. Μπορείς να την αντιγράψεις ή να την εκτυπώσεις για να θυμάσαι τις SOS ανοιξιάτικες δουλειές:

Κανόνισε ραντεβού με έναν ψυκτικό για να ελέγξει τα κλιματιστικά. Αν το αφήσεις για τα μέσα του καλοκαιριού, κανένας δεν θα είναι διαθέσιμος.

Αγόρασε από το σούπερ μάρκετ όλα τα απαραίτητα καθαριστικά, κάποια ειδικά για τα χαλιά και αντισκωρικά και σακούλες αποθήκευσης για τα χειμωνιάτικα.

Μάζεψε τα παπλώματα, οι κουβέρτες, τα φανελένια σεντόνια, τα ριχτάρια του καναπέ και οι φλις κουβερτούλες του.

Στρώσε τα ελαφριά παπλώματα και οι πικέ κουβέρτες και τα καλοκαιρινά ριχτάρια του καναπέ.

Κατέβασε και πλύνε (ή πήγαινε στο καθαριστήριο) τις κουρτίνες.

Μάζεψε τα χειμωνιάτικα και αποθήκευσέ τα.

Κατέβασε τα καλοκαιρινά και τακτοποίησέ τα.

Μάζεψε τα χαλιά, πλύντα ή δώστα για καθαρισμό και φύλαξη.

Κάνε γενική. Συνήθως γίνεται 2 φορές το χρόνο, όταν αλλάζει η σεζόν.
Κάτι ψηλά ράφια, κάτι ποτήρια στην κουζίνα που έχουν να πλυθούν καιρό, κάτι τοίχοι και μπαλκόνια ανήκουν στο πρόγραμμα της γενικής που θα σου πάρει σίγουρα δύο σαββατοκύριακα.

Πάρε μια βαθιά ανάσα. Όλα θα γίνουν. Ε, και αν δεν γίνουν και όλα, ας μείνει και κάτι για μετά. Άνθρωποι είμαστε, δεν είμαστε ρομπότ!