Ο super σάκος που θα σου χαρίσει το σώμα που ονειρεύεσαι!

Οι ασκήσεις γυμναστικής που έχουν γίνει η νέα εμμονή των star του Hollywood!

   Μπορεί το spinning και το Trx να κερδίζουν έδαφος, όμως κάτι άλλο έχει γίνει η νέα τάση των celebrities του εξωτερικού που ξέρουν να φροντίζουν το σώμα τους! Είναι κάτι πολύ μικρό και εύκολο που μπορείς να πάρεις κι εσύ στο σπίτι και να κάνεις τη γυμναστική των star! Το νέο fitness trend λοιπόν, βασίζεται σε ένα σάκο που γίνεται το απόλυτο εργαλείο που χαρίζει τέλεια γράμμωση στο κορμί! Για να μάθουμε ποιες ακριβώς ασκήσεις κάνουν οι πιο καλλίγραμμες celebrities απευθυνθήκαμε στον γνωστό Msc Φυσικής Αγωγής personal trainer Επαμεινώνδα Κώνστα και σας τις παρουσιάζουμε!

1) Χαμηλή κωπηλατική

sak8.jpgsak7.jpg
Κρατάμε το σάκο από τις μπροστινές λαβές και σκύβουμε τον κορμό ελαφρώς προς τα εμπρός με ίσια την πλάτη. Τα γόνατα είναι ελαφρώς λυγισμένα. Τραβάμε προς τα πίσω φέρνοντας ταυτόχρονα τον σάκο προς την κοιλιά. Στην συγκεκριμένη άσκηση εξασκούμε τους μύες της πλάτης καθώς και το μπροστινό μέρος των χεριών.

2) Καθίσματα

sak6.jpgsak5.jpg
Τοποθετούμε το σάκο πίσω από το κεφάλι (στο μαλακό μέρος κάτω από τον αυχένα), ενώ τον κρατάμε από τις μπροστινές λαβές. Από αυτή τη θέση λυγίζουμε τα γόνατα απλά ερχόμενοι σε θέση ημικαθίσματος προσέχοντας τα γόνατα να μην ξεπερνούν τις μύτες των ποδιών, ενώ ο ο θώρακας παραμένει ανοιχτός και η πλάτη ίσια. Στη συγκριμένη άσκηση εξασκούμε τους μύες των μηρών και των γλουτών.

3) Push ups στα γόνατα

sak4.jpgsak3.jpg

Από γονατιστή θέση τοποθετούμε τα χέρια μας στην άκρη τους σάκου με τα δάχτυλα ελαφρώς διαγώνια προς τα έξω. Σφίγγοντας καλά τους κοιλιακούς και τους γλουτούς, διατηρώντας ευθεία τον κορμό, λυγίζουμε τους αγκώνες χαμηλώνοντας το στήθος προς το σάκο. Στην επαναφορά τεντώνουμε μαλακά τους αγκώνες χωρίς να τους «κλειδώσουμε». Στη συγκριμένη άσκηση εξασκούμε τους μύες τους στήθους, των ώμων και των τρικεφάλων.

4) Άρση λεκάνης

sak2.jpgsak1.jpg

Ξαπλώστε ανάσκελα στο έδαφος τοποθετώντας τις φτέρνες πάνω στον σάκο με τις μύτες λίγο πιο έξω. Η μέση και η πλάτη εφάπτονται καλά στο έδαφος. Σπρώχνουμε τις φτέρνες στο σάκο και ταυτόχρονα σηκώνετε τους γλουτούς από το έδαφος. Στην συγκριμένη άσκηση εξασκούμε τους μύες των γλουτών και των οπίσθιων μηριαίων.

5) Όρθια κωπηλατική

sak.jpgsakos.jpg

Σταθείτε σε όρθια θέση με τα πόδια πιο ανοιχτά από τους ώμους, ενώ κρατάτε το σάκο από την μονή λαβή στο πλάι. Φέρτε το σάκο ανάμεσα στα πόδια με τα χέρια τεντωμένα. Σφίξτε πολύ καλά τους κοιλιακούς και φέρτε τους αγκώνες ψηλά. Στη συγκριμένη άσκηση εξασκούμε τους μύες των ώμων και τους πάνω μέρος της πλάτης.

Tips:

• Εκτέλεση της κάθε άσκησης για 2-3 σετ 12-15 επαναλήψεις
• Ελαφρύ επι τόπου τρέξιμο για 5’ και βασικές διατάσεις για όλο το σώμα
• Διάλειμμα μεταξύ των σετ 1 λεπτό και μεταξύ των επαναλήψεων 30’’
• Επισκεφτείτε έναν γιατρό πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα άσκησης
• Η εκπνοή γίνεται στην πίεση (στην δύσκολη φάση της άσκησης)
• Το βάρος του κάθε σάκου ποικίλει. Χρησιμοποιήστε τόσο βάρος ώστε να μπορείτε να εκτελέσετε μέχρι 15 επαναλήψεις.

Source :
faysbook.gr