Πες το χρώμα των μαλλιών σου και ανακάλυψε ποια είσαι!!!

Γράφει ο Χρίστος Μιχαήλ  (Hairstylist- Καθηγητής Κομμωτικής)

Ένα πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή μιας γυναίκας παίζει το χρώμα των μαλλιών της γιατί μ’αυτό επηρεάζεται η διάθεση , η ψυχολογία της αλλά παράλληλα συμπληρώνει την εξωτερική της εικόνα κάνοντας την να νοιώθει ομορφότερη.

Κάθε χρώμα εκπέμπει διαφορετικές εντυπώσεις, θετικές ή αρνητικές στον εγκέφαλο ο οποίος λαμβάνει συγκεκριμένα μηνύματα.

Μήπως έχετε αναρωτηθεί ποτέ εάν το χρώμα των μαλλιών σας μπορεί να δημιουργεί μια συγκεκριμένη εικόνα στους άλλους ή να αποκαλύπτει πολλά σχετικά με τον χαρακτήρα σας, επηρεάζοντας κατά κάποιο τρόπο το πως σας αντιμετωπίζουν???

Σύμφωνα λοιπόν με ειδικούς , που έχουν διεξάγει έρευνες το χρώμα των μαλλιών σας φανερώνει και στοιχεία απο την προσωπικότητα σας.

Ας δούμε όμως πως το καθένα ξεχωριστά σκιαγράφει τα ιδιαίτερα στοιχεία του χαρακτήρα κάθε γυναίκας.

Αρχή κάνουμε με το κλασικό ΚΑΣΤΑΝΟ . Ένα χρώμα πρακτικό που δείχνει κάπως βαρετό και ένα άτομο με έλλειψη φαντασίας. Είναι το πιο ήπιο χρώμα και χαρακτηρίζει συνήθως τις απλές γυναίκες οι οποίες έχουν έναν αέρα σιγουριάς . Γενικά χαρακτηρίζει τις γυναίκες “της διπλανής πόρτας” όπου σύμφωνα με στατιστικές αυτές προτιμούν οι περισσότεροι άντρες .

Τη γυναίκα μυστήριο αποκαλύπτει το ΜΑΥΡΟ χρώμα .Σίγουρα ένα σκοτεινό χρώμα που κρύβει χαρακτήρα γεμάτο υποψία, με καλλιτεχνικές τάσεις αλλά με πολλές εκπλήξεις.

Το ΚΟΚΚΙΝΟ μαλλί μας δημιουργεί την εντύπωση της φλογερής γυναίκας ξεδιαλύνοντας κάθε μυστήριο του μαύρου . Όσες επιλέγετε το κόκκινο της φωτιάς σίγουρα θα είστε θερμές προκαλώντας κάθε άντρα να πλησιάσει. Ίσως κάποιες φορές κεντρίζετε και το ενδιαφέρον γιατί σε μερικά βλέμματα το κόκκινο μπορεί να θεωρηθεί επιθετικό και υπερβολικό .

Το ΧΑΛΚΙΝΟ είναι το «πύρινο» χρώμα που χαρακτηρίζει ένα άτομο με ισχυρή άποψη, αλλά δεν είναι πεισματάρικο, με θέληση, αλλά όχι άστατο και γεμάτο πάθος αλλά όχι ευέξαπτο. Οι γυναίκα με το χάλκινο μαλλί τολμά αλλά είναι συγκρατημένη.

Οι γυναίκες με ΓΚΡΙΖΑ μαλλιά είναι οι γυναίκες που είναι ώριμες, γοητευτικές και περήφανες.Τα γκρίζα μαλλιά δεν κατακρίνονται τόσο πλέον όσο παλιά, γιατί δεν συνδέονται πάντα με την προχωρημένη ηλικία, αλλά φανερώνουν εσωτερική ομορφιά, πείρα και περηφάνια. Δεν είναι τυχαίο, ότι πλέον αυτό το χρώμα το επιλέγουν εσκεμμένα γυναίκες κάθε ηλικίας!
Η επιλογή του χρώματος της Μέριλυν Μονρόε είναι το πιο παρεξηγημένο χρώμα. Ας μην ξεχνάμε τα ρατσιστικά ανέκδοτα για ξανθιές που έχουν ταυτιστεί με το “χαζό” κορίτσι της παρέας. Για πολλούς το
ΞΑΝΘΟ χαρακτηρίζει μια εξεζητημένη , νεανική γυναίκα. Το σίγουρο είναι πως οι γυναίκες που το επιλέγουν θέλουν να είναι το ελκυστικό θηλυκό που νοιώθει άνετα και κυρίως λάμπει.

Τέλος, το ΟΜΠΡΕ είναι ακόμη στη μόδα και δείχνει μια γυναίκα άνετη και cool . Η σκούρα ρίζα που καταλήγει σε ανοιχτές άκρες παραπέμπει σε ανέμελη προσωπικότητα, αλλά και σε μια γυναίκα που ρισκάρει χωρίς να βασίζεται στην ασφάλεια.