Ποιος είναι ο πιο υγιεινός τρόπος για να πίνεις τον καφέ σου

Με πλήρες ή άπαχο γάλα;

“Η διαφορά μεταξύ του άπαχου γάλατος και του πλήρες έγκειται στα λιπαρά” λέει ο διαιτολόγος  Joel Feren. “Το πλήρες γάλα περιλαμβάνει 3% λιπαρά που ισούνται με 8 ή 9 γραμμάρια λιπαρών ανά φλιτζάνι. Το άπαχο γάλα περιλαμβάνει 1% λιπαρά, οπότε λαμβάνεις 2.5 με 3 γραμμάρια ανά φλιτζάνι.”

Αξίζει η συζήτηση για την επιλογή του γάλατος; Ο διαιτολόγος συμβουλεύει να επιλέγουμε άπαχο γάλα καθώς μας βοηθά να  εξοικονομήσουμε  περίπου 350 θερμίδες την εβδομάδα, ανάλογα με το πόσο γάλα που πίνουμε συνήθως. Σε ένα έτος (52 εβδομάδες) είναι 18.200 θερμίδες. “Θα εξοικονομήσεις πολλές θερμίδες κατά στη διάρκεια του έτους” τονίζει και προσθέτει ότι είναι μια αλλαγή που συμβάλλει στη διαχείριση του βάρους.

Τι ισχύει για το γάλα σόγιας;

“Είναι οριακά καλύτερη από το πλήρες γάλα. Η περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες είναι παρόμοια με το πλήρες γάλα, αλλά θεωρώ ότι μερικές φορές η περιεκτικότητα σε λίπος μπορεί να διαφέρει μεταξύ τους. Απλά βεβαιώσου ότι γνωρίζεις τι είδους γάλα σόγιας πίνεις και πόσο λιπαρά έχει ανά φλιτζάνι” εξηγεί και συμπληρώνει “Η σόγια προσφέρει οφέλη για την υγεία. Πολλές μελέτες δείχνουν μια βελτίωση στην υγεία της καρδιάς. Μπορεί επίσης να βοηθήσει με τη χοληστερόλη”.

Μπορείς λοιπόν να απολαμβάνεις τον καφέ σου;

Ο ειδικός τονίζει ότι δεν πρέπει να πίνουμε τις θερμίδες. “Είναι σημαντικό να γνωρίζεις την ημερήσια θερμιδική πρόσληψη και να έχεις επίγνωση του τι πίνεις. Μην υπερβαίνεις τους δύο καφέδες την ημέρα”.

Τα σιρόπια προσδίδουν επιπλέον θερμίδες στον καφέ σου, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να απολαύσεις το αγαπημένο σου ρόφημα αλλά με μέτρο. “Έχει σημασία και το μέγεθος του καφέ” τονίζει ο ειδικός. Μάλλον ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσεις το Venti Caramel Latte με σαντιγί και να καλωσορίζεις τον σκέτο αμερικάνο.

Source :
madamefigaro.gr