Ποτέ μην μιλήσεις έτσι στον καθρεφτη σου

Ο καθρέφτης μπορεί να είναι ένα πολύ ενοχλητικό πράγμα γιατί έχει αυτή την κακή συνήθεια να αποκαλύπτει ,αλλά(!) μπορείς να τον κάνεις τόσο φίλο σου που τα παραπάνω κιλά ή το πόδι της χήνας να είναι από τα τελευταία πράγματα που σου λέει.

Η εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας ,ισχυρίζεται η σύγχρονη ψυχολογία,γίνεται πολλές φορές η πραγματικότητα μας.Είναι τόσο μεγάλη η  ψυχολογική επίδραση της που αν  ένας άνθρωπος κάνει για  χρόνια αρνητικές σκέψεις για τον εαυτό του καταλήγει κυριολεκτικά να υποφέρει από αυτόν τον αρνητισμό  αφού  πλέον τον αντιμετωπίζει ως τη μόνη αλήθεια.

Υπάρχουν 10 πράγματα,λοιπόν,που απαγορεύεται αυστηρά να…

AdTech Ad

…πεις στον εαυτό σου.

– Δεν το αξίζω. Αυτό,όπως καταλαβαίνεις, είναι ευθεία επίθεση στην αυτοεκτίμηση σου. Αφ’ενός τις περισσότερες φορές δεν είναι αλήθεια,αφ ‘ετέρου πρέπει να καταλάβεις ότι αυτή η αρνητική στάση εναντίον Σου είναι πιθανότατα κατάλοιπο κάποιου παιδικού τραύματος οπότε τώρα που μεγάλωσες, ξανασκέψου το!

– Δεν έχει νόημα.
«Όλα είναι μάταια.Δεν έχει νόημα τίποτα.» Το μόνο που κάταφέρνεις έτσι είναι να υπονομεύεις τον εαυτό σου και να μην πιστεύεις στις δυνάμεις σου,πράγμα που σε αποθαρρύνει από οτιδήποτε.

– Δεν μπορώ να το κάνω.
Πάλι δεν σε βοηθάς.Και αν δεν σε βοηθάς εσύ,δεν θα το κάνει κανείς και δεν γίνεται δουλίτσα έτσι αγαπημένη!

– Δεν θα τα καταφέρω.
Καμία πίστη,καμία ελπίδα πριν καν ξεκινήσεις κάτι καλά καλά …Αυτό καλό δεν το λες! Και έτσι ακόμα και αν η επιτυχία σου χτυπήσει την πόρτα,υπάρχει μεγάλη περίπτωση να μην την ακούσεις επειδή κλαις τη μαύρη σου τη μοίρα!

-Δεν θα τους αρέσω.
Αφού σε απορρίπτεις εσύ,θα τους καταφέρεις να σε απορρίψουν και οι άλλοι.Είναι σχεδόν βέβαιο .Κανένας κάνει υπερπροσπάθεια για να αρέσει,δεν αρέσει.!Έχε το νου σου σε παρακαλώ!

-Δεν είμαι αρκετή.
Οι άνθρωποι που αισθάνονται ανεπαρκείς να χειριστούν τις καταστάσεις της ζωής, βυθίζονται τόσο πολύ στην ανεπάρκεια τους που καταλήγουν όντως να μην μπορούν.Μην ξεχνάς .όμως,ότι μόνη σου μπορεί να εγκλωβίζεσαι σε αυτό!

– Οι άλλοι είναι καλύτεροι από μένα.
Πάντα συγκρίνουμε τους εαυτούς μας με τους άλλους.Το κάνουμε όλοι, σχεδόν για όλα,συνειδητά ή ασυνείδητα, είναι φυσικό. Αλλά εντελώς αφύσικο είναι να είμαστε πάντα εμείς οι χαμένοι της σύγκρισης!

-Πρέπει να είμαι τέλεια.
Δύο πράγματα μόνο: Κανείς δεν είναι τέλειος, αλλά και να ήταν, δεν Πρέπει να είσαι τίποτα!

-Η γνώμη μου δεν μετράει.
Και ποιου μετράει η γνώμη?Εσύ αποφασίζεις! Ας μην κοροϊδευόμαστε!Το πιθανότερο είναι ότι φοβάσαι να πάρεις την ευθύνη της γνώμης σου.Σκέψου όμως πόσο άσχημο είναι να μην έχει κανείς άποψη ή να μην τον ενδιαφέρει να συζητήσει για αυτή. Ουσιαστικά είναι σαν να αποκόπτεσαι από το περιβάλλον σου έτσι.

– Δεν θ’αλλάξω ποτέ.
Αυτή η χαζή άποψη ότι δεν καταφέρνεις καλά τώρα ή όπου αισθάνεσαι ανασφαλής τώρα είναι γραμμένο και δεν αλλάζει.Έχεις τρελαθεί?Κάθε φορά που πέφτεις έτσι σκέψου τα πράγματα που σε πιο μικρή ηλικία σου φαίνονταν βουνό και τώρα είναι τίποτα.Αν θέλουμε οι άνθρωποι αλλάζουμε και βελτιωνόμαστε!

Και για να μην μακρηγορώ,τρέχα στον καθρέφτη σου και σε όποιον εμφανιστεί πες μια καλή κουβέντα!Άντε!