Πράσινο τσάι: 6 χρήσεις του στην ομορφιά!

Το πράσινο τσάι είναι μία από τις πρώτες μας επιλογές τους καλοκαιρινούς μήνες και όχι μόνο! Παγωμένο αποτελεί μία όαση δροσιάς στην παραλία, ενώ καυτό τον χειμώνα γίνεται το ρόφημα που μας συνοδεύει έξω στα καφέ, αφού κατά βάθος ξέρουμε ότι εκτός από την ευχαρίστηση που μας προσφέρει η γεύση του, ταυτόχρονα αδυνατίζει. Το πράσινο τσάι, εκτός από ένα υπέροχο ρόφημα έχει απίστευτες χρήσεις και στον τομέα της ομορφιάς.

Ασφυκτικά γεμάτο από αντιοξειδωτικά, είναι αντισηπτικόαντιγηραντικό, ενώ ενισχύει και την ενυδάτωση της επιδερμίδας μας, χαρίζοντας μας φρέσκο και λαμπερό δέρμα! Εκτός από όλα αυτά, όμως, κρύβει κι άλλα πολλά…

Πράσινο τσάι: 6 χρήσεις του στην ομορφιά!

Ας τα γνωρίσουμε τις 6 χρήσεις του στην ομορφιά… Έξι λόγους που πρέπει να γίνει το Νο1 στην καθημερινότητα μας!

#1 Το πράσινο τσάι περιέχει καφεΐνη που μειώνει το πρήξιμο από τα αιμοφόρα αγγεία. Έχει, επίσης, βιταμίνη Κ, η οποία βοηθά στην εξάλειψη των μαύρων κύκλων. Κάνε μια μικρή θεραπεία ματιών, με δύο φακελάκια πράσινου τσαγιού. Βούτηξε τα σε βραστό νερό για δύο λεπτά. Πίεσε το υπερβολικό νερό να φύγει και άφησε τα να κρυώσουν. Εφάρμοσε τα πάνω στα μάτια σου για 5 λεπτά! Τόσο απλά θα πεις «bye-bye» στους μαύρους κύκλους!

#2 Το πράσινο τσάι ανακουφίζει τα εγκαύματα από τον ήλιο! Βράσε πράσινο τσάι, άφησε το να κρυώσει και ταμπόναρε με μία πετσέτα στη περιοχή που υπάρχει το πρόβλημα. Αμέσως θα ανακουφιστείς, αφού οι αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες του λειτουργούν ως καταπραϋντικό φάρμακο.

#3 Για λαμπερά μαλλιά! Μετά το λούσιμο με σαμπουάν πλύνε τα μαλλιά σου με πράσινο τσάι. Άφησε το να δράσει για 10 λεπτά και ξέπλυνε με άφθονο δροσερό νερό.

#4 Το πράσινο τσάι μειώνει την οξύτητα στη στοματική κοιλότητα, χάρη στην αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώδη δράση του. Κάνε γαργάρες με πράσινο τσάι μία φορά την ημέρα γιατί σκοτώνει τα μικρόβια και εξαλείφει ταυτόχρονα την κακή αναπνοή.

#5 Τα ισχυρά αντιοξειδωτικά του πράσινου τσαγιού επιβραδύνουν τη διαδικασία της γήρανσης και προστατεύουν το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες. Οι αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες του βοηθούν αποτελεσματικά στη μείωση των ρυτίδων. Κάνε σπιτική απολέπιση εύκολα και γρήγορα: Μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 1/2 φλιτζάνι πράσινο τσάι αποτελούν τα συστατικά για το σπιτικό scrub προσώπου που θα σε ανανεώσει και θα σε δείχνει πιο φρέσκια και πιο νέα από ποτέ. Μία φορά τη βδομάδα είναι αρκετή!

#6 Το πράσινο τσάι, διαθέτοντας την αντιοξειδωτική κατεχίνη, επιταχύνει τον μεταβολισμό με την αύξηση των επιπέδων της οξείδωσης των λιπών και την παραγωγή ενέργειας μετά την πέψη. Ωφελεί επίσης το ανοσοποιητικό σύστημα, προστατεύοντας το σώμα μας από τις ελεύθερες ρίζες και τις τοξίνες, επιτρέποντάς του να καταπολεμήσει μολύνσεις και βακτήρια πιο αποτελεσματικά. Δύο έως τρία φλιτζάνια ημερησίως μία ώρα μετά το γεύμα είναι ιδανικά για να πετύχουμε το στόχο μας!