Πώς να αποφύγετε τις 5 πιο κοινές δικαιολογίες που σας κάνουν να χάσετε προπόνηση!

Ως Personal Trainer έχω ακούσει αμέτρητες και ευφάνταστες δικαιολογίες για να αποφύγει κάποιος την προπόνηση! Ξέρω ότι όντως υπάρχουν φορές που αισθάνεστε κόπωση, εξάντληση ή το πρόγραμμά σας είναι φορτωμένο, αλλά όσο αυτά τα περιστασιακά – δικαιολογίες πολλαπλασιάζονται, οδηγούμαστε στην αποτυχία των στόχων μας.

Πώς μπορούμε λοιπόν να περιορίσουμε αυτές τις «δικαιολογίες»;
1. Δεν έχω χρόνο
Αυτό λύνεται εύκολα! Δε χρειάζεται να λιώνουμε 2 ώρες στο γυμναστήριο, 30 λεπτά ανά προπόνηση αρκούν. Ακόμη και τα πιο πολυάσχολα στελέχη στον κόσμο έχουν-βρίσκουν χρόνο για ενασχόληση με γυμναστική σε οποιαδήποτε μορφή της, επενδύοντας ουσιαστικά στην υγεία τους. Άλλωστε η γυμναστική δεν είναι πολυτέλεια, είναι μία ανάγκη που επιβάλλεται.
2. Είμαι πολύ κουρασμένος
Η γυμναστική θα σας δώσει πραγματικά τεράστια ενέργεια! Ακόμα και αν νιώθετε πως δεν έχετε κουράγιο μετά από μια δύσκολη μέρα να ασχοληθείτε με το σώμα σας, είναι βέβαιο ότι αν τελικά ξεπεράσετε το εμπόδιο που έχετε θέσει εσείς οι ίδιοι με το μυαλό σας και αποφασίσετε να επισκεφθείτε το γυμναστήριο ή αθληθείτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, θα αισθανθείτε τεράστια ευεξία και ανανέωση. Είναι βέβαιο πως εάν καταφέρετε να κάνετε την αρχή, το αποτέλεσμα θα σας δώσει σίγουρα κίνητρο για να συνεχίσετε.
3. Είναι τόσο δύσκολο
Κανείς δεν γεννήθηκε γνωρίζοντας πως να κάνει σωστά push ups, αυτό σημαίνει ότι όλοι ξεκινάμε από το μηδέν. Με σταδιακή και εντατική προσπάθεια, οι αντοχές αυξάνονται, οι ασκήσεις γίνονται όλο και πιο κατανοητές και τα αποτελέσματα έρχονται. Επομένως, μπορείς να συνεχίσεις τις δικαιολογίες και να μη γυμνάζεσαι ή μπορείς να επικεντρωθείς στο στόχο σου και να φέρεις τα αποτελέσματα που επιθυμείς.

4.Είναι οι «δύσκολες μέρες μου»
Ναι, το φούσκωμα, οι κράμπες και οι αλλαγές στη διάθεση πραγματικά δεν είναι ότι καλύτερο και πάλι όμως, η γυμναστική είναι αυτή που θα σας βοηθήσει. Η άσκηση συμβάλλει στην καλή κυκλοφορία του αίματος και στην πέψη, των οποίων η ρύθμιση οδηγεί με τη σειρά της στην ανακούφιση από κράμπες και φουσκώματα. Ακολούθως, βελτιώνεται η ψυχολογία, η οποία εκτός άλλων, επηρεάζεται και από τα ανωτέρω συμπτώματα.
5. Το γυμναστήριο είναι πάρα πολύ ακριβό
Γυμναστική μπορούμε να κάνουμε οπουδήποτε και με πολλούς τρόπους. Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να γραφτούμε στο γυμναστήριο. Κάθε χώρος, εσωτερικός ή εξωτερικός, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για προπόνηση. Επίσης, υπάρχουν προγράμματα που δεν βασίζονται σε εξοπλισμό, αλλά στο σωματικό μας βάρος.